عناوین مطالب گاهنامه

امام خمینی(س) و دانشگاه مستقل

امام خمینی(س) و دانشگاه مستقل

اصلی ترین دغدغه های امام خمینی که تا آخر عمر مبارکشان همواره پا برجا بوده و در وصیت نامه مبارکشان (در بند "و") در باره چگونگی فعالیت و نگاه به آن تذکر دادند، موضوع دانشگاه است. باور به اهمیت دانشگاه و ضرورت نقش آفرینی و حضور تاثیر گذار در کشور یکی از مهمترین بخش از نگاه امام به موضوع دانشگاه و دانشگاهیان است. امام راحل در این باره می فرماید: مقدرات این مملکت دست این دانشگاهی هاست

 نجفقلی حبیبی :دانشگاه هنوز اسلامی است

نجفقلی حبیبی :دانشگاه هنوز اسلامی است

دانشگاه در جامعه ما همواره مبدا تحول است. این دیدگاهی بود که حضرت امام (س) همواره موضع و انتظارش را از جامعه روشنفکر و تحصیل کرده در آن نشان می داد. در این باره به سراغ دکتر نجفقلی حبیبی، رییس اسبق دانشگاه علامه طباطبایی رفته ایم. مردی که هنوز در میان سیاست مداران فرهنگی، دلش برای امام می تپد، وقتی از امام (س) و رفتارهایش سخن می گوید اشک در چشمانش جاری می شود و دغدغه های امام را درباره دانشگاه بسیار پراهمیت توصیف می کند.

عبدالمجید معادیخواه: از انقلاب فرهنگی دفاع می کنم اما ستایش برانگیز نمی دانم

عبدالمجید معادیخواه: از انقلاب فرهنگی دفاع می کنم اما ستایش برانگیز نمی دانم

انقلاب فرهنگی از چالش برانگیزترین موضوعات سال های ابتدایی انقلاب اسلامی است این اقدام با هدف هماهنگ کردن نظام دانشگاهی که فضایی متفاوت از جامعه اسلامی انقلابی آن سال ها را از سر می گذراند برنامه ریزی شد تا دانشگاه را با مسیر انقلاب هماهنگ کند. برای ارزیابی این رویداد به گفتگو با عبدالمجید معادی خواه نشستیم. معادیخواه که در آن دوره نمایندگی مردم تهران در نخستین مجلس شورای اسلامی را برعهده داشت در کابینه شهید باهنر، مهدوی کنی و کابینه اول مهندس موسوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بر عهده داشت اما سال هاست که عرصه سیاست را رها کرده و با مدیریت بنیاد تاریخ انقلاب اسلامی ایران به عرصه پژوهش در تاریخ روی آورده است. در ابتدا توضیحی در زمینه شرایط سال های اول انقلاب در دانشگاه ها بفرمایید که موجب ضرورت انقلاب فرهنگی گردید؟

 زمینه های شکل گیری انقلاب فرهنگی

زمینه های شکل گیری انقلاب فرهنگی

انقلاب فرهنگی از چالش برانگیزترین موضوعات سالهای ابتدایی انقلاب اسلامی است این اقدام با هدف هماهنگ کردن نظام دانشگاهی که فضایی متفاوت از جامعه اسلامی انقلابی آن سال ها را از سر می گذراند برنامه ریزی شد تا دانشگاه را با مسیر انقلاب هماهنگ کند. پرتال امام خمینی برای ارزیابی این رویداد میزگردی را با حضور سه تن از اعضای هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس که خود از مولودات انقلاب فرهنگی است ترتیب داده است که در ادمه متن گفتگوی این سه استاد دانشگاه را خواهید خواند. دکتر علی محمدحاضری و دکتر غلامرضا جمشیدی ها اساتید گروه جامعه شناسی و دکتر وحید احمدی نیز که عضو هیئت علمی گروه برق و الکترونیک است از جمله دانشجویان انجمن های اسلامی بوده است که در سال های ابتدایی انقلاب درگیر انقلاب فرهنگی گردیدند وی در کمیته های اجرایی ستاد انقلاب فرهنگی نیز عضویت داشته است:

محمد علی سبحانی: پیش بینی تحولات منطقه بسیار دشوار است

محمد علی سبحانی: پیش بینی تحولات منطقه بسیار دشوار است

تحولات اخیر در جهان عرب مایه شگفتی و تعجب بسیاری از تحلیلگران و ناظران بین المللی شد و تعابیر و تفسیرهای مختلفی نیز از آن صورت گرفت. تاثیر انقلاب اسلامی و نهضت امام خمینی(س) بر این جنبش ها نیز از محورهای مورد توجه رسانه ها و تحلیگران جهانی بوده است. پرتال امام خمینی در گفتگویی با محمدعلی سبحانی سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در سوریه و تحلیلگر مسائل جهان عرب به بررسی این تحولات پرداخته است هر چند همانگونه که دکتر سبحانی نیز در طی مصاحبه تاکید می کند تحلیل و درک شرایط به وجود آمده پیچیده و سخت است و آینده آنها را نیز به سادگی نمی توان پیش بینی کرد.

 حسین شیخ الاسلام: امام دیپلمات بسیار زبده ای بود

حسین شیخ الاسلام: امام دیپلمات بسیار زبده ای بود

حسین شیخ الاسلام دبیرکل دبیرخانه حمایت از انتفاضه فلسطین به مانند اکثر کارشناسان سیاست خارجی بر این اعتقاد است که موج بیداری اسلامی در منطقه اگرچه نسخه برداری از انقلاب اسلامی ایران نیست ولی الهام گرفته از اندیشه های امام است. به همین دلیل است که میگوید امام تحولات اخیر در منطقه را پیش بینی کرده بود. با حسین شیخ الاسلام درباره بیداری اسلامی و خیزش های صورت گرفته در کشورهای عربی به گفت وگو نشستیم. در این مصاحبه دبیرکل دبیرخانه حمایت از انتفاضه فلسطین، بارها از نقش کلیدی رهبر کبیر انقلاب در بیداری اسلامی سخن به میان آورد.

 امام با انزوای سیاسی در صحنه بین الملل مخالف بود

امام با انزوای سیاسی در صحنه بین الملل مخالف بود

دکتر محمد صدر که در زمان حیات امام خمینی مسئولیت های اجرایی متعددی داشت می گوید امام انزوای سیاسی را نفی می کرد و خواستار وجاهت بین المللی ایران در جامعه جهانی بود.معاون پیشین عربی – آفریقایی وزارت خارجه همچنین از تحولات اخیر در منطقه با نام"بیداری مسلمانان "یاد می کند و معتقد است بیداری امت اسلامی باعث به وجود آمدن بهار اسلامی در کشور های منطقه شده است.

 محتشمی پور : با تحولات منطقه روز قدس امسال رنگ خون می گیرد

محتشمی پور : با تحولات منطقه روز قدس امسال رنگ خون می گیرد

حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر محتشمی پور، بیش از یک سال است که دیگر دبیرکل کمیته دفاع از انتفاضه ی مردم فلسطین نیست اما از دغدغه هایش و نه اشرافش بر موضوع کاسته نشده. محتشمی پور در بخشی از در گفتگوی تفصیلی با سایت جماران گفت که «روز قدس نسبت به زمان امام(ره) رنگ باخته بود، اما روز قدس امسال به نظرم در کشورهای مختلف منطقه و سرزمین های اشغالی، رنگ خون می گیرد و وقتی رنگین شود طبیعتا نهال هایی از زمین می روید که موجب می شود که نه تنها اسرائیل متزلزل شود که ریشه های اسرائییل در کاخ های دیکتاتورهای منطقه و جهان قطع شود و به نظر من حادثه ی بزرگی را ما در روز قدس امسال شاهد خواهیم بود، اول در حاشیه ی فلسطین در کشورهای عربی و اسلامی و بعد در درون فلسطین نسبت به رژیم صهیونیستی و امیدواریم که آن آرزوهای امام به نتیجه برسد و ثمربخش باشد». متن کامل این گفتگو در پی می آید.

 شیخ الاسلام : اختلاط مساله فلسطین با سیاست داخلی ایران خیانت است

شیخ الاسلام : اختلاط مساله فلسطین با سیاست داخلی ایران خیانت است

حسین شیخ الاسلام که یک سالی است بر کرسی دبیر کلی کنفرانس بین المللی حمایت از انتفاضه فلسطین نشسته، در گفتگویی تفصیلی به تحلیل مساله فلسطین، اهمیت روز قدس به ویژه امسال، تاثیر تحولات منطقه و نیز مقایسه ی متولی گری دولتی و مردمی روز قدس پرداخت. او می گوید که توازن قوا در منطقه به ضرر اسرائیل به هم خورده است؛ اسرائیل روز به روز ضعیف تر می شود و مقاومت و ملت های اسلامی قوی تر. دیگر اسرائیل در محاصره ملت هایی است که نابودی اش را می خواهند. شیخ الاسلام در این گفتگو تاکید دارد که «خیانت می کند کسی که مساله فلسطین را با سیاست داخلی ایران مخلوط می کند».

صفحه 4 از 6 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | بعدی >