خلیل عمرانی شاعر، پژوهشگر، کارشناس ارشد ادبیات فارسی متولد 1343 بندر دیر بوشهر بود و در پست‌های مشاور وزیر آموزش و پرورش، مسئول آفرینش‌های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور و معاونت فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر فعالیت داشته است. در کارنامه سیاسی خلیل عمرانی همچنین دو دوره کاندیدای نمایندگی مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه دیر و کنگان دیده می‌شود. از جمله آثار منتشر شده او می‌توان به «ترنم حضور»، «مروارید فراموش»، «ساعت به وقت شرعی دریا»، «گزینه ادبیات معاصر»، «دلمویه‌های بم» اشاره کرد. استاد خلیل عمرانی رئیس انجمن شعر سازمان بسیج هنرمندان کشور است. مراسم تشیع پیکر ایشان در شهرستان دیر استان بوشهر روز سه شنبه مورخ 21 آذر برگزار می شود.

به گزارش پرتال امام خمینی، رضا اسماعیلی شاعر و نویسنده انقلاب در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران درباره خلیل عمرانی گفت: خلیل عمرانی یکی از شاعران انقلاب و دفاع مقدس و ادب آئینی بود که از فردای پیروزی انقلاب اسلامی به صورت جدی در حوزه ادبیات شروع به فعالیت کرد و شاعری بود که نسبت به آرمان‌های امام‌(س) تعصب خاصی داشت و در هر محفلی سعی می‌کرد  با استدلال و منطق از آرمان‌های امام و انقلاب دفاع کند. در حوزه شعر بیش‌تر در قالب غزل و مثنوی و بعضا دوبیتی و شعر سپید کار می‌کرد و بیشتر کارهایی که ارائه می‌داد با مضمون حضرت امام خمینی‌(س)، شهدای انقلاب و دفاع مقدس بود. در واقع آقای عمرانی از شعر به عنوان یک وسیله و ابزار برای انتقال پیام‌های انسانی و اسلامی و برای تربیت انسان استفاده می‌کرد‌. خلیل عمرانی از جمله شاعرانی بود که معتقد بود شعر تریبونی است برای انسان‌سازی و جامعه‌سازی و چون خود ایشان معلم بودند در کانون شاعران و نویسندگان وزارت آموزش و پروش و در اردو های دانش آموزی سعی می‌کرد آموخته‌های خود را به نسل جوان انتقال بدهد و در واقع شاعران جدید را به این مسیر روشن هدایت کند.

رضا اسماعیلی در ادامه افزود:خلیل عمرانی در واقع در کنار فعالیت‌های ادبی در حوزه‌های اجرایی هم فعالیت‌هایی داشت اما دغدغه‌ی اصلی ایشان به عنوان یک شاعر انقلاب و دفاع مقدس دفاع از آرمان های امام خمینی(س) و ارزش‌های انقلاب و دفاع مقدس و حرکت در این مسیر روشن بود.

اسماعیلی همچنین اذعان کرد که عمرانی در واقع بیشتر به عنوان یک شاعرمعلم شناخته شده است. ایشان سعی می‌کرد که در حوزه تعلیم و تربیت حضور فعال داشته باشد و با همین هدف، بر یک نسل از شاعران جوان انقلاب که تربیت یافته مکتب آقای عمرانی بودند و در کلاس‌ها و جلسات ایشان شرکت می‌کردند تاثیر‌گذار گذاشت به طوری که شاعرانی از مکتب آقای عمرانی آموخته‌های بسیار کسب کردند، امروز به عنوان چهره‌های شاخص ادبیات انقلاب و معاصر در جامعه ادبی حضور دارند. با این حال خودشان به خاطر مشغله‌های اجرایی که داشت وجه شاعرانگی‌اش در حاشیه قرار گرفته بود و من می‌دانم که آثار بسیاری از آقای عمرانی چاپ نشده وجود دارد. ان‌شاالله دوستان شاعر و خانواده ایشان با همت خودشان این آثار را منتشر کنند تا شاعران  امروز مطالعه کنند و از تجربه‌های این شاعر بزرگ بهره مند بشوند.

خلیل عمرانی از جمله شاعرانی بود که شعر برای ایشان هدف نبود بلکه به عنوان وسیله و ابزاری بود برای ابلاغ آموزه‌های دینی و فضایل و کرامت‌های انسانی و تا آخرین روز‌های زندگی‌ بر این اعتقاد ثابت قدم بود و ارادت خاصی هم به حضرت امام خمینی‌(س) داشت  و در اشعاری که از این عزیز به یادگار مانده آثاری می‌باشد که ایشان به حضرت امام و انقلاب تقدیم کردند. این آثار در قالب کتاب موجود است که نشان دهنده‌ی عشق و علاقه‌ی فراوان این شاعر به این انقلاب مقدس می باشد.

رضا اسماعیلی همچنین در پایان صحبت‌های خود از برگزای مراسم نکوداشت برای خلیل عمرانی در هفته‌های آینده توسط وزارت ارشاد و حوزه هنری خبر داد.

. انتهای پیام /*