مقاله «امام خمینی(س) و مسئله نظارت و تحدید قدرت سیاسی» نوشته سیدسجاد ایزدهی، از جمله مقالات شماره 59 و 60 «کتاب نقد» است که به طرح و تبیین دیدگاه امام خمینی(س) درباره نظارت در مراحل کسب قدرت، اعمال قدرت و توزیع قوا پرداخته است.

به گزارش پرتال امام خمینی به نقل از ایکنا، مقاله «امام خمینی(س) و مسئله نظارت و تحدید قدرت سیاسی» نوشته سیدسجاد ایزدهی، استادیار و مدیر گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، از جمله مقالات شماره 59 و 60 «کتاب نقد» است.

بنابراین گزارش، فقه سیاسی شیعه مطابق دیدگاه امام خمینی(س)، ضمن به رسمیت شناختن نظارت بر قدرت و ضرورت پاسخ‌گویی حاکمان نسبت به عملکرد خویش در برابر خداوند و مردم بر محور قانون، نظارت بر قدرت را در دو عرصه درونی و بیرونی و در مراحل کسب، اعمال و توزیع قدرت، به رسمیت می‌شناسد و راهکارهای خاصی را نیز در این باره ارائه کرده است.

نویسنده مقاله «امام خمینی(س) و مسئله نظارت و تحدید قدرت سیاسی» ضمن بررسی مفهوم و اقسام نظارت و مد نظر قرار دادن نظارت در مراحل کسب قدرت، اعمال قدرت و توزیع قوا، به طرح و تبیین دیدگاه امام خمینی(س) در این زمینه‌ها پرداخته است.

وی در پایان بر این نتیجه تأکید کرده است که براساس مکانیسم نظارتی مطرح در فقه سیاسی شیعه، براساس دیدگاه امام خمینی(س)، نه تنها نظارت بر قدرت در همه مراحل به رسمیت شناخته شده، بلکه نظام سیاسی مبتنی بر فقه سیاسی شیعه از کارآمدی و کارآیی بیشتری در حوزه نظارت بر قدرت برخوردار است و از نظر ظرفیت نظارتی در نظام‌های موجود سیاسی، فراگیرتر است؛ بنابراین قادر خواهد بود به گونه بهتری قدرت را کنترل و نظارت کند.

یادآور می‌شود «کتاب نقد» فصلنامه‌ای انتقادی ـ فکری در حوزه علوم انسانی است که به صاحب امتیازی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و مدیر مسئولی حجت‌الاسلام و المسلمین علی‌اکبر رشاد و سردبیری حجت‌الاسلام و المسلمین محمدجواد رودگر چاپ و منتشر می‌شود.

. انتهای پیام /*