روزهای آخر ماه شعبان است و صدای رمضان به گوش می رسد. پس از درک ماه رجب با دعاها و مناسک مخصوص آن، نوبت به ماه شعبان رسید با میلادهای نورانی و با دعاهای مخصوص. روزهای آخر شعبان روزهای جشن و شادی است زیرا نوید رمضان را سر می دهد. رمضان یک ضیافت الهی است. عاشقان منتظر این ضیافتند.

در این میهمانی، خداوند فرصتی ‎‏طلایی به بندگان داده تا جایگاه خود را بیابند و ‎‏حضور حق را حس کنند. «عالم، محضر ‎‏خداست.»؛‏ (صحیفه امام؛ ج 13، ص 461) در محضر دوست از هر سخن ناروا دوری کنیم و از هر کار ناپسندی بپرهیزیم.

روزه داری، نماز و دعا، تلاوت قرآن، شب زنده داری و احیاء، بندگی و توبه، عفو بخشش، راستگویی، امانتداری، انفاق، صله رحم از ویژگیهای این ماه است.

ماه رمضان شد، می و میخانه بر افتاد     عشق و طرب و باده، به وقت ‏سحر افتاد

افـطار به مـــــی کرد برم پیـــر خرابات     گفتم که تو را روزه، به برگ و ثمــــر افتاد

با باده، وضو گیر که در مذهب رنـــدان     در حضــــرت حق این عمــــلت ‏بارور افتاد

(دیوان امام، ص 30)

امام خمینی (س) می فرماید:

ماه مبارک رمضان نزدیک شد و در این ماه مبارک خودتان را تقویت کنید به قوّتهای روحانی. در یک حدیثی است که پیغمبر اکرم فرمودند که ماه رمضان آمد، اقبال کرد، آمد. در ضمنش می ‏فرمایند که دُعیتُم الی ضیافَةِ الله. ضیافتهای خدا با ضیافتهای مردم این است فرقش که وقتی شما را یک اشخاصی دعوت بکنند به یک مهمانی، وقتی بروید در آن مهمانی به حسب فراخور حال، یک چیزهایی برای خوردنی و یک چیزهایی برای تفریح و این چیزهاست. ضیافت خدا در ماه رمضان یک شعبه ‏اش روزه است، آن ضیافت خداست؛ یک شعبه ‏اش روزه است و یک امر مهمش که مائده غیبی و آسمانی است قرآن است. شما دعوت شده ‏اید به مهمانی خدا و شما در ماه رمضان مهمان خدا هستید. مهماندار شما، شما را وادار کرده است به اینکه روزه بگیرید. این راههایی که به دنیا باز است و شهوات است، اینها را سدش کنید تا مهیا بشوید برای لیلة القدر. ماه شعبان مقدمه است برای ماه مبارک رمضان که مردم مهیا بشوند برای ورود در ماه مبارک رمضان و ورود در «ضیافة الله». ...مهیا کردن مسلمین است برای ضیافت خدا، ادبش آن مناجات شعبانیه است. (صحیفه امام، ج ‏13، ص 30 - 31)

این ماه رمضان و هر ماه رمضان دیگری مهیا کنید خودتان را. در این روز آخر -فرضاً - آخر شعبان است شاید، بیشتر مهیا کنید و مهیا کنیم خودمان را برای ورود در «ضیافة الله»؛ در مهمانی خدا که ان شاء الله با سلامت نفْس، با نور هدایت خدای تبارک و تعالی وارد بشویم در این ماه عزیز معظم و فرق بکنیم. در این ماه فرق داشته باشیم با سایر ماهها و دنبال این باشیم .» (صحیفه امام، ج ‏13، ص 36)

ماه مبارک رمضان است و درهای رحمت خدای تبارک و تعالی به روی همه گناهکاران باز است و شما تا دیر نشده است در این ماه رمضان خودتان را اصلاح کنید. ما همه باید خودمان را اصلاح کنیم؛ ما هیچ کداممان یک آدم حسابی نیستیم. پناه به خدا باید ببریم و خودمان را اصلاح کنیم و با این جریانی که خروشان و دریای مواج آدمهای متعهد است ما با آنها خودمان را در همان جریان بگذاریم. (صحیفه امام؛ ج 15، ص 31) 

. انتهای پیام /*