پس از ورود تاریخ ساز امام خمینی(س) به ایران در 12 بهمن سال 1357، در هجدهم بهمن، محکمه شرعی یک تبعه آمریکا که در اصفهان راننده‌ای را مضروب کرده بود، توسط مردم و آزاد شدن آن پس از پرداخت دیه، نشان از قوت یافتن روز افزون مردم مسلمان بود.

در همین روز ساعات منع عبور و مرور توسط فرماندار نظامی تهران را کاهش داده شد، چرا که مردم به مقرارات نظامی اهمیت نمی دادند.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد از اوضاع ایران اظهار نگرانی کرد و به دلیل ناامن بودن قلمرو هوایی ایران، شرکت‌های مهم حمل و نقل هوایی ، پرواز‌های خود را به ایران قطع کردند .

آیت الله العظمی گلپایگانی تاکید کرد:ارتش باید به ملت ملحق شود.

رادیو لندن خبر داد: گفت‌وگو میان جنبش آیت‌الله خمینی و ارتش آغاز شده است و رادیو مسکو اعلام کرد :صدها تن از افسران سابق، از جمله چند تن از امرای ارتش که به علت مخالفت شاه از ارتش اخراج شده‌اند، پشتیبانی خود را از آیت‌الله خمینی اعلام کردند.

آسوشیتدپرس خبر داد: دیپلمات‌های غربی نزدیک به ارتش معتقدند که ژنرال‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که برای کودتا قوی نیستند.

در چنین شرایطی بود که انور سادات، رییس جمهور مصر، با شاه ایران در مراکش تماس گرفت.

رییس جمهور و وزرای خارجه و دفاع آمریکا، پس از پایان مأموریت ژنرال‌ها هایزر در ایران، جلسه‌ای با حضور وی تشکیل دادند و سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ما از اجرای قانون اساسی پشتیبانی می‌کنیم و از راه دیپلماتیک با همه گروه‌ها، از جمله مهدی بازرگان، در تماس بوده‌ایم؛ اما پس از انتخاب وی به نخست وزیری، هیچگونه تماسی با وی برقرار نشده است و در نهایت ژنرال هایزر از ایران رفت.

علاوه بر این وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد هنوز دولت بختیار را به رسمیت می‌شناسد، از طرفی سخنگوی کاخ سفید گفت: بختیار باید نظر اکثریت مردم را بپذیرد.

پس از اعلام نخست وزیری مهندس بازرگان، در این روز بازرگان در دفتر جدید نخست وزیری موقت مستقر شد.

روحانیون و مردم زنجان و بخش‌های تابعه در یک راهپیمایی بی‌سابقه پنجاه هزار نفری، حمایت قاطع خود ار از امام خمینی و نخست وزیر منصوب او اعلام داشتند. در این اجتماع، حجت‌الاسلام ابوالفضل شکوری به نمایندگی از مردم و روحانیت، قطعنامه سه ماده‌ای را مبنی بر: 1 انحلال رژیم شاهنشاهی . 2 انحلال مجلسین و دولت بختیار . 3 مشروعیت دولت مهندس بازرگان، قرائت کرد و مورد تأیید قرار گرفت.

سرهنگ شکوری، رییس آجودانی ستاد لشکر شصت و چهار رضائیه، به هنگام رفتن به پادگان، ترور شد و همچنین سیزده نفر دیگر از نمایندگان مجلس استعفا دادند.

. انتهای پیام /*