از منظر آیت الله خامنه ای حضرت امام (س) با مصلحان و بیدارگران دیگر انقلاب اساسی دارد؛ چرا که مصلحان پرچم دعوت اسلامی را به دوش گرفتند نه انقلاب اسلامی را:

تحت تاثیر عوامل گوناگون قیام کرده و پرچم دعوت اسلامی را احیا و تفکر اسلامی را بر دوش گرفتند _ از قبیل سید جمال الدین و محمد اقبال و دیگران _ با همه خدمات ارجمند و گرانبهایشان، همگی این نقص بزرگ را در کار خود داشتند که به جای بر پا کردن یک انقلاب اسلامی، به یک دعوت اسلامی اکتفا کردند و اصلاح جوامع مسلمان را نه با قوت و قدرت انقلاب، که با تلاش روشنفکرانه و فقط با ابزار قلم و زبان جست و جو کردند. این شیوه، البته ممدوح و مأجور بوده و هست؛ اما هرگز از آن، توقع نتایجی همچون نتیجه عمل پبیامبران اوالعزم را – که سازندگان مقاطع اصلی تاریخ بوده اند _ نباید داشت. کار آنان در صورت صحت و مبرا ماندن از عیوب سیاسی و نفسانی، تنها می توانست زمینه ساز یک حرکت انقلابی باشد و نه بیشتر، و لذا مشاهده می شود که سعی و تلاش بی حد و حصر مخلصان این گروه، هرگز نتوانسته حرکت معکوس و رو به انحطاط ملل مسلمان را متوقف کند، یا عزت و عظمتی را که آنان از آن با نام می آورده و در آرزویش آه و اشک می افشانده اند، به مسلمانان برگرداند یا حتی اعتقاد و باور اسلامی را در توده های مردم مسلمان تقویت کرده و نیروی آنان را در خدمت آن به کار گیرد یا دامنه جغرافیایی اسلام را گسترش دهد. و این به کلی از روش پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) جدا است و این بر هر کس که اندکی تاریخ بعثت و هجرت رسول معظم (ص) را بداند آشکار است.

لذا از این منظر، امام (ره) را یک استثنا در تاریخ دانسته که دست به انقلابی بی نظیر زد:

حقیقتا امام بزرگوار در تاریخ دانسته که دست به انقلابی بی نظیر زد: حقیقتا امام بزرگوار ما یک استثنا در تاریخ ما و یک قله بلند در حرکت ملت ایران بود.... بزرگانی مثل مرحوم سید جمال و تحول خواهانی که در کشور ما یا حتی در جهان اسلام بودند، کجا؛ این مرد چند بعدی عمیق حقیقتا توصیف ناشدنی کجا. (سایت رهبر معظم انقلاب اسلامی)

. انتهای پیام /*