بعد از فوت آیت الله بروجردی رژیم طاغوت حملاتی را به دستور آمریکا و این ابرجنایت کارها علیه دین اسلام و مقدسات مذهبی آغاز کرد. حضرت امام رحمه الله و آقایان مراجع دیگر مقابل شاه قیام کردند. طلاب و مدرسین دیگر هم به تبع در این مبارزات شرکت داشتند. مرحوم آیت الله طاهری هم که جزء فضلا و در زمره مدرسین ممتاز حوزه بودند از همان سال ۱۳۴۲ در منبرها و سخنرانی هایی که در شهرهای مختلف داشتند مردم را به وظایف خودشان در مقابل خلافکاری ها و جنایات رژیم طاغوت راهنمایی می کردند. حضرت آیت الله طاهری از این زمان به بعد مبارزات علیه رژیم را به گونه های مختلف پیگیری کردند.

امام رحمه الله که به نجف تبعید شدند، نوارهای سخنرانیهایشان به ایران آورده می شد و بعد در کل کشور پخش می گردید. مرحوم آقای طاهری خرم آبادی جزء علمایی بود که در این نوع کارها نقش بسزا و فعالی داشت. پیام ها و سخنرانیهای امام رحمه الله به شکل ویژه ای از سوی جامعه مدرسین قم پیگیری می شد. جامعه مدرسین حوزه به مناسبت های مختلف اطلاعیه های متعددی علیه رژیم طاغوت صادر می کرد. این اطلاعیه ها با امضای تعداد زیادی از مدرسین حوزه قم منتشر می شد. مرحوم آیت الله طاهری یکی از امضاکنندگان و گردانندگان این نوع کارهای مبارزاتی بودند. البته این فعالیت ها قسمتی از حضور آقای طاهری در مبارزات علیه رژیم طاغوت بود. مخالفت علنی علما با رژیم طاغوت باعث شد تا عده زیادی از آن ها تبعید شوند. از قم ۲۵ نفر تبعید شدند و از شهرستان های دیگر هم عده ای تبعید شدند. مثلاً رهبر معظم انقلاب که ساکن مشهد بودند تبعید شدند و آقای هاشمی رفسنجانی از تهران هم جزء تبعیدی ها و زندانی ها بود. این علما با هم در ارتباط بودند و در کارهایشان با هم هماهنگی می کردند. مرحوم آیت الله طاهری هم جزء این گروه بودند. فعالیت های انقلابی ایشان تا زمانی که مرحوم حضرت امام رحمه الله بنا بود از پاریس برگردند ادامه پیدا کرد. در زمانی که بختیار زمام کارها را بدست گرفت و تلاش می کرد تا امام رحمه الله به ایران بازنگردند، جامعه مدرسین به تهران آمدند. ما در مدرسه علوی جمع شده بودیم. همه آقایان در یک جلسه حضور داشتند. شخصیت هایی مثل مرحوم آیت الله مشکینی، مرحوم آیت الله منتظری، مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی و ... این بزرگان همه جزء مبارزین بودند. به خاطر تأخیر بازگشت امام رحمه الله از همان جا با ایشان در پاریس تماس گرفته شد. امام رحمه الله فرمودند که شما کاری نداشته باشید و در همین دسته جاتی که تهرانیها دارند شرکت کنید. ظاهراً اواخر ماه صفر بود. مرحوم آیت الله طاهری هم در دسته جات شرکت می کردند.

بعد از فوت حضرت امام آقای طاهری از طرف رهبر انقلاب به عنوان امام جمعه موقت تهران و همچنین به عنوان یکی از فقهای شورای نگهبان منصوب شدند. کار دیگری از طرف رهبری به عهده ایشان گذاشته شد و آن پیگیری مجمع مشورتی فقهی در قم برای شورای نگهبان بود. این مجمع تأسیس شد و تا همین اواخر هم ریاست آن با ایشان بود.

. انتهای پیام /*