آیت الله طاهری خرم آبادی، در سال ۱۳۵۶ به عضویت رسمی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درآمد و تا زمان وفات در حوزه علمیه قم مشغول تدریس بود. عضویت در مجلس خبرگان قانون اساسی به نمایندگی از مردم لرستان، عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، نمایندگی امام خمینی در امور حج و زائران بیت الله الحرام، نمایندگی امام خمینی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال ۱۳۶۰، نمایندگی امام خمینی در پاکستان، عضویت در مجلس خبرگان رهبری و عضویت در هیئت رئیسه آن، امامت جمعه موقت تهران با حکم سید علی خامنه ای و… از جمله مسئولیت های وی بود.

حکم  انتصاب آقای سید حسن طاهری خرم آبادی به سمت نماینده امام در سپاه

جناب حجت الاسلا م آقای حاج سیدحسن طاهری ـ دامت افاضاته ‏

‏     از آنجا که جناب مستطاب حجت الاسلام والمسلمین آقای حاج شیخ حسینعلی‏‎ ‎‏منتظری ـ دامت افاضاته ـ شما را برای رسیدگی به وضع سپاه معرفی نمودند، جنابعالی را‏‎ ‎‏بدین سمت منصوب می نمایم تا با کمال دقت در تطبیق قوانین و تصمیمات شورای سپاه‏‎ ‎‏پاسداران با احکام اسلام کوشش نمایید. و همچنین بر خط فکری و اعتقادی سپاه در‏‎ ‎‏سراسر ایران نظارت دقیق نموده و از انحرافات و تخلفات با کمال قاطعیت جلوگیری‏‎ ‎‏نمایید. ‏

منبع: صحیفه امام؛ ج ۱۵، ص ۴۳۶‏

پس از آنکه آیت الله ابوالقاسم خزعلی بعد از حدود ۱۹ سال عضویت در شورای نگهبان در تاریخ ۱۲ تیر ۱۳۷۸ از این نهاد استعفا دادند، مقام معظم رهبری در ۱۲ مرداد همان سال طی حکمی آیت الله سیدحسن طاهری خرم آبادی را به جای ایشان به عنوان فقیه شورای نگهبان منصوب نمودند. در این حکم آمده است: «حضرات آیات و حجج اسلام آقای حاج سید حسن طاهری خرم آبادی و آقای حاج شیخ رضا استادی دامت افاضاتهما از آنجا که حضرات آیات آقای حاج شیخ ابوالقاسم خزعلی و آقای حاج شیخ محمد امامی کاشانی پس از چند دوره  با برکت عضویت در شورای محترم نگهبان، اکنون از عضویت آن شورای محترم کناره گیری کرده اند، اینجانب با تجلیل و تقدیر از ایشان و خدمات دوران بیست ساله  این مأموریت، شما آقایان را به عضویت در شورای نگهبان که مرکز صیانت از احکام مقدس اسلام و قانون اساسی در قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی است، منصوب می کنم. امید است حضور آقایان باز هم بر غنا و کمال آن شورای محترم بیفزاید.»

منبع: سایت مقام معظم رهبری

ایشان یک فقیه وارسته و عضو برجسته ی شورای نگهبان بودند. در زمانی هم که ایشان امام جمعه ی موقت تهران بودند خدمت رهبر معظم انقلاب رفتند و برنامه هایی را برای سامان پیدا کردن نماز جمعه ارائه دادند که رهبری هم تأیید نمودند. در سال هایی که ایشان جزء فقهای شورای نگهبان بودند یک عارضه ای برای یکی از رگ های گردنشان پیش آمد که منجر به کسالت ایشان شد. این کسالت بیش از ده سال طول کشید. به همین دلیل به رهبری عرضه داشتند که چنین کسالتی دارند و انجام امور محوله برایشان مشکل است. به همین دلیل ایشان از امامت جمعه تهران و عضویت در شورای نگهبان کنار گذاشته شدند. البته کار دیگری از طرف رهبری به عهده ی ایشان گذاشته شد و آن پیگیری مجمع مشورتی فقهی در قم برای شورای نگهبان بود. این مجمع تأسیس شد و تا همین اواخر هم ریاست آن با ایشان بود. در این مجمع که عده ای از علما در آن حضور پیدا می کنند، مسائل فقهی مطرح می شود و شرکت کنندگان آموزش های لازم برای انجام وظایف فقهای شورای نگهبان را دریافت می کنند.

از جمله ویژگی های آقای طاهری می توان به دقت نظر، اتقان و پیگیری مرتب راجع به مسائل علوم دینی اشاره کرد. ایشان بسیار علاقه داشتند که هم خود بیاموزند و هم به دیگران تعلیم و تدریس کنند. از کارهای بسیار ارزشمند مرحوم آیت الله طاهری بعد از پیروزی انقلاب این بود که مؤسسه ای در قم بنا نهادند به نام مؤسسه بقیة الله. طلابی که هفت یا هشت سال در حوزه آموزش دیده و داوطلب تحصیل در این مؤسسه هستند، به شرط برخورداری از سجایای اخلاقی و دینی می توانند در امتحان ورود به این مؤسسه شرکت کنند و در صورت قبولی، مشغول به تحصیل در این مؤسسه شوند. در این آموزش ها استادیاران قوی و برجسته ای حضور پیدا می کنند و سطح علمی این آموزشها بالا است. این مؤسسه بیش از ۱۴ سال است که تاکنون فعالیت داشته و ثمرات پرباری داشته است.

. انتهای پیام /*