کتاب مجلس سوم و ارتحال امام خمینی (س) به قلم غلامرضا خارکوهی به همت معاونت پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) درسال ۱۴۰۲ منتشر شد.

با پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(س)، زمینه مشارکت واقعی مردم در اراده امور کشور فراهم آمد که یکی از نمودهای عینی آن، برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و آغاز به کار «خانه ملت» بود، مجلسی که در نگاه معمار کبیر انقلاب، بالاترین جایگاه را در بین تمامی نهادهای کشوری داشت و در رأس امور بود.

علی‌رغم بهره‌مندی امام خمینی(س) از ابعاد علمی و عملی متنوع، همراهی با مردم و بودن ایشان در کنار آن‌ها، چهره دیگری از آن رهبر سترگ به نمایش گذاشته بود تا جایی که آحاد ملت در سخت‌ترین شرایط حاکم بر کشور گوش به فرمانش بودند و در اجرای فرامینش سر از پا نمی‌شناختند.

با ارتحال امام خمینی(س) میراث گرانسنگ او یعنی مردم سالاری دینی، در کالبد نظام جمهوری اسلامی ایران برای همیشه ماندگار و پایدار شد و مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از ماندگارترین و پر اهمیت‌ترین ارکان سیاسی کشور با عزمی جزم در مسیر تفنین قوانین و کارگشایی از اوضاع کشور به کار خود ادامه داد.

لذا در پژوهش حاضر علاوه بر آنکه غم‌نامۀ نمایندگان ملت (سخنان قبل از دستور) در مجلس دوره سوم است، بیانگر یک دورۀ حساس از تاریخ انقلاب اسلامی است که برخی نکات مطرح شده در مجلس در آن ایام به شرح زیر قابل‌توجه است:

۱- توصیف ابعاد مختلف شخصیت امام خمینی؛

۲- بازکاوی نقش امام در تکوین و استمرار انقلاب اسلامی؛

۳- ارائۀ طرح قانونی الزام به اجرای وصیت نامه سیاسی – الهی امام توسط دستگاه‌های مختلف؛

۴-حفظ وحدت و انسجام اجتماعی اقشار مختلف ملت؛

۵-بیعت و حمایت از انتخاب آیت الله خامنه‌ای به رهبری؛

۶- برگزاری همه‌پرسی قانون اساسی اصلاح شده و انتخابات ریاست جمهوری؛

ناشر این اثر ارزشمند مؤسسه چاپ و نشر عروج (وابسته به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)) است و کتاب در ۲۹۸ صفحه و در شمارگان پنج هزارنسخه منتشر شده است.

. انتهای پیام /*