ادیان الهی با تمامی تفاوت هایی که دارند، برای انسان و پاسخ گویی نیازهای واقعی او آمده اند و یکی از نیازهای انسان سیاست و حکومت است که باید توسط دین پاسخ داده شود و جایگاه و نقش حکومت دینی برای نیل بشریت به سعادت تبیین گردد و راه کارهای اجرایی کردن قوانین و دستورات الهی در جامعه مشخص شود.

به گزارش پرتال امام خمینی(س) ،این کتاب کوشیده است «حکومت دینی» را از منظر دو تن از عالمان بزرگ دینی بررسی کند. حکومت دینی از منظر یک عالم مسیحی و یک عالم اسلامی و شیعی.

مؤلف کوشیده است  این پرسش را که «اساسی ترین نقطه اشتراک توماس آکویناس و امام خمینی، در باب حکومت دینی چیست؟» را مورد بررسی قرار داده و در پاسخ فرضیه «حکومت دینی، در اندیشه سیاسی توماس آکویناس و امام خمینی ، به معنی حاکمیت قانون دینی توسط فاضل ترین فرد جامعه می باشد » را مورد آزمون قرار دهد.

وی می نویسد: توماس آکویناس مسیحی ، متعلق به قرن 13 میلادی و امام خمینی مسلمان ، متعلق به قرن 14 هجری قمری ، از اندیشمندانی می باشند که با قرائت جدید خود از مسیحیت و اسلام، فصل جدیدی را در عالم اندیشه گشودند. ولی با توجه به نقاط اشتراک و افتراق فکری و دینی، وجود اشتراک نظر آنان در یکی از مفاهیم کلامی اسلام و مسیحیت به نام «حکومت دینی» ، چیزی نیست که از کنار آن به سادگی بتوان گذر کرد.

لازم به ذکر است ، نویسنده در فصل اول این کتاب به زندگی و آثار سن توماس آکویناس و مبانی فکری و اندیشه سیاسی وی می پردازد. فصل دوم کتاب نیز به زندگی و آثار امام خمینی (س) مبانی فکری و اندیشه سیاسی ایشان اختصاص یافته است. در فصل سوم و انتهایی کتاب نیز مؤلف به بررسی تطبیقی اندیشه ها و نقاط افتراق و اشتراک محوری اندیشه ایشان می پردازد.

کتاب حکومت دینی (در اندیشه سیاسی توماس آکویناس و امام خمینی (س) ) به قلم سید مجید قاسمی پطرودی در 409 صفحه با شمارگان 1000 نسخه و با قیمت 16هزار تومان توسط نشر عروج موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) منتشر گردید.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران

. انتهای پیام /*