در اوایل خرداد 1364، که مصادف با ماه مبارک رمضان بود، هواپیماهای عراقی در تمام طول شبانه‌روز، وقت و بی‌وقت، تهران را بمباران می‌کردند. همراه آنها توپ‌های ضد هوایی نیز- به ویژه در دامنه کوه‌های شمال تهران که صدایی پیچید- با صدای مهیب و گوشخراش خود، خواب و استراحت را از همه گرفته بودند. صبح که می‌شد، همه بر اثر بی‌خوابی شبانه، خواب‌آلوده و کسل بودند. به همین دلیل، نظم کارها به هم ریخته بود.


به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی و خبری جماران‌، شماره 540 هفته نامه دوست کودکان منتشر شد.

در بخش یاد دوست این شماره حکایتی با عنوان " یک خاطره، هزار پند" از زندگی امام خمینی، نقل شده است که در آن در باب سکینه و عدم تغییر در احوالات امام آمده است :

یکی از مسئولان دفتر حضرت امام نقل می‌کند؛ ما مجبور بودیم که کارمان را با برنامه امام تنظیم کنیم. ولی امام مجبور به پیروی از کسی نبودند و اختیار داشتند که برنامه کارشان را به طور دلخواه و مناسب حالشان پیش ببرند. به نظر می‌رسید که امام نیز همچون دیگران باید تمایل داشته باشند که به دلیل کم‌خوابی شب، ساعت‌های اول روز را که بیشتر آرام بود، بخوابند. اما برنامه ایشان هیچ فرقی نکرده بود. یک روز آقای دکتر عارفی که همواره مراقب وضع سلامتی امام بود، بعد از معاینه پرسید: «در ماه رمضان، این روزها وضع استراحتتان فرقی نکرده؟ کم نشده است؟»

فرمودند: «نه.»

دکتر دوباره پرسید: «هیچ فرقی نکرده است؟»

باز هم تأکید کردند: «نه.»

در اواخر جنگ تحمیلی نیز وضع به همین صورت بود. بارها اتفاق می‌افتاد که هنگام شرفیابی به خدمتشان، صدای ضد هوایی یا انفجار، زمین را می‌لرزاند. در حالی که امام هیچگاه به پناهگاه کوچک نزدیک محل اقامتشان نیز نمی‌رفتند و در قیافه و رفتار امام هیچ‌گونه تغییر یا واکنشی دیده نمی‌شد. حتی تپش قلب مبارکشان نیز تغییر نمی‌کرد. 

 همچنین در این شماره بیژن شهرامی به معرفی خودرو های مختلف مربوط به دهه‌ی 60 تا 80 میلادی به همراه عکس‌های جذاب از آن‌ها پرداخته است و در باره‌ی ویژگی‌های خاص هریک  برای مخاطبان دوست کودکان توضیح داده است.

امیر محمد لاجورد نیز   در مطلبی تحت عنوان "آب و دنیا دنیا زیبایی" در بخش سوم  باز به شگفتی ها و زیبایی های جهان زیر آب پرداخته است و در این شماره ی آخرین بخش گفتگوی او با خانم کتایون بناساز، کارشناس ارشد بیولوژی ماهیان دریا را میخوانیم.

روی جلد هر شماره از دوست کودکان به یک بازی اختصاص می‌یابد که علاوه بر تزئین مجله حاوی نکته‌های فرهنگی و آموزشی است و "نادیا علاء" طراحی آنها را برعهده دارد. روی جلد این شماره از دوست کودکان بازی چمدان ها نام دارد و مخاطبان دوست کودکان باید اختلاف دو تصویر پشت و روی جلد را تشخیص دهند.

هر شماره از هفته نامه دوست کودکان قسمت زیرین صفحات خود را به مطالب علمی و دانستنی‌های عمومی اختصاص می‌دهد. دوست کودکان دارای بخش‌های داستان، شعر، نقاشی، داستان تصویری، بازی، جدول و سرگرمی است و در 45 صفحه به چاپ می‌رسد.

در بخش شعر‌ این شماره اثری ازعباس علی سپاهی یونسی با عنوان"کف دستت چه جوری است؟" وشعری دیگر  از حسین فریدون بداغی با عنوان" نسیم نغمه ی اذان" منتشر شده است.

"افشین اعلاء" و "سیامک سرمدی" سردبیران این مجله و "احمد قائمی مهدوی" نیز مدیر هنری دوست کودکان هستند. "حامد کمالی" تصویرگری این هفته نامه را برعهده دارد و نادیا علاء نیز مدیر داخلی مجله دوست کودکان را عهده دار است.

مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) صاحب امتیازی دوست کودکان که با هدف ایجاد رابطه معنوی میان کودکان و حضرت امام(س) و معرفی چهره‌ای جذاب و صمیمی از ایشان به کودکان، منتشر می‌شود، را بر عهده دارد. هم اکنون بیش از ده سال از انتشار این مجله می‌گذرد.

. انتهای پیام /*