نمونه هایی از عزت نفس والای حضرت امام خمینی (س):


* * * برخی از آقایان بودند که نسبت به تملق ‏گویان و آنان که وجوهات بیشتری می‏ آوردند نوعی خضوع یا تواضع بیش از حد نشان می‏ دادند. ولی امام نه تنها خضوعی نمی‏ کردند بلکه با یک نوع بی اعتنایی برخورد می‏ کردند که بیانگر این امر بود که صرف وجوهات دادن دلیلی برای احترام فوق‏ العاده ندارد. زیرا نظر امام این بود که شما وظیفۀ خود را انجام می‏ دهید. خیال نکنید بر من منتی دارید. شما با این پول دادن راحت می‏ شوید و من که می‏ خواهم این پولها را در راه خودش مصرف کنم در زحمت قرار می‏ گیرم. بنابراین شما که برای من ایجاد زحمت کرده‏ اید دیگر نباید منتی بر من داشته باشید.


* * * بارها کسانی بودند که خدمت امام می ‏رسیدند و به ایشان عرض می‏ کردند اینهایی که به مکه می ‏آیند نوعاً مقلد شما هستند و به شما علاقه ‏مند هستند و می ‏خواهند وجوهاتشان را به شما بدهند لازم است کسی را همه ساله به مکه بفرستید ولی ایشان قبول نمی‏ کردند. بعضی ها می ‏خواستند حاج آقا مصطفی را به مکه برای این کار بفرستند اما امام راضی نمی ‏شدند تا اینکه یکسال حاج آقا مصطفی به من پیشنهاد کرد که از طرف امام به مکه بروم و به عنوان وکالت از طرف امام وجوهات مردم را جمع ‏آوری کنم.

وقتی خدمت امام رسیدم که با ایشان خداحافظی کنم مطلبی فرمودند که برای من نصیحت خیلی بزرگی شد. امام فرمودند: من هیچوقت دنبال پول نرفتم در تمام مدّت عمرم دنبال پول نرفته ‏ام، می‏ خواهم رفقایم هم همین طور باشند. چون امام شنیده بود که وقتی یک تاجری می ‏آید بعضی چطور دنبال او می‏ روند یا می‏ فرستند دنبال او که او را ببینند و وجوهاتشان را بگیرند بعد به من فرمودند هیچ وقت شما را داخل کاروان ها نبینم اصلاً به دیدن کسی هم در کاروان ها لازم نیست بروید چون از طرف من وکالت دارید ممکن است بعضی خیال کنند که آمده ‏اید حساب مردم را برسید و وجوهات بگیرید.

فقط اگر کسی آمد و مسأله ‏ای از شما سؤال کرد جواب بدهید اما اگر کسی خواست به شما پول بدهد بگیرید و رد نکنید. من هیچوقت راضی نیستم که تو برای پول آوردن برای من دست و پایی بکنی. بگذار مردم به روش خودشان هر طور می‏ خواهند وجوهات بدهند. شما جای خودتان باشید هر کس خواست وجوهات بدهد خودش پیش شما بیاید.

منبع: برداشت هایی از سیره امام خمینی، ج3، ص 270 و 271

. انتهای پیام /*