در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
یکی چون من عمری در ظلمات حصارها و حجابها مانده است و در خانه عمل و زندگی جز ورق و کتاب منیت نمی یابد و دیگری در اول شب یلدای زندگی سینه سیاه هوسها را دریده است و با سپیده سحر عشق عقد وصال و شهادت بسته است.
رئیس پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه دروازه ورود به تفکر و فرهنگ نبوی، مکتب علوی است، گفت: کنار غدیر شما علی(ع) را از یک سو و فاطمه(س) را از سوی دیگر می بینید. نقش فاطمه زهرا(س) در تنویر افکار، روشنگری جامعه و نشان دادن خطری که آینده جامعه اسلامی را تهدید می کند، در صحبت با مهاجرین، انصار و سایر مسلمانان بسیار شنیدنی و تعیین کننده است. به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمد مقدم در مراسم عزاداری شب شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) حرم مطهر امام خمینی، با اشاره به آیات سوره کوثر، گفت: شناخت فاطمه زهرا(س) و نقش بزرگ و تعیین کننده حضرتش در تاریخ اسلام و در بنای تمدن معنوی زندگی بشر، قبل از هرچیز نیاز دارد به شناخت محیط، جامعه و رسومات زمان حیات حضرتش وجود داشته است.
«فاطمه زهرا ـ سلام اللّه علیها ـ در منظر عارفان باللّه، انسان کامل و کون جامع است.» حضرت امام(س) به جهت این اتحاد در تجلی الهی در حضرت غیب ـ قرآن و عترت ـ فاطمه زهرا را مظهر عترت کبرا و فیض مقدس و انسان کامل و عدیل قرآن را آیت مکتوب الهی می دانند و قائل به این هستند که شناخت مراحل قرآن کریم، با شناخت مراحل مقام انسانیت میسر است؛ و مقام انسانیت به شناخت مراحل کتاب عظمای حق ـ قرآن ـ است.
با همه فرصت ها و مناصب و موقعیت هایی که داشت اما؛ اساس اخلاق و آزادی خواهی و شجاعت و ادب و حکمت و ساده زیستی و راستگویی و زهد و دنیاگریزی و پاکدستی و از همه مهمتر " هیچ انگاری قدرت و ثروت" در زندگی او آن چنان موج می زد که تا امروز هم در خانه ای استیجاری و با مشقت بسیار زندگی می کرد.
کمی بعد از پیش بینی تاریخی امام خمینی، مجاهدین خلق، چنان خشونتی را به جامعه تحمیل کرد که زخم های آن بعد از گذشت چهار دهه، هنوز تازه است.
متفکر بود و اهل سیاست. سیاستش به روز بود. شجاع بود و بی باک. مقابل حرف زور می ایستاد. می خواست شاه مقابلش باشد یا وزیر، برایش فرقی نداشت. قبای کرباسی می پوشید و روی زیلویی می خوابید. او مدرس بود.
معاون پژوهشی پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های یک سال گذشته این پژوهشکده، از انتشار اولین شماره مجله «انقلاب پژوهی» خبر داد.
دکتر سعد سکندر خان رییس موسسه فرهنگی اکو، با حضور در حرم امام با حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی دیدار کرد.
مبارزات و مجاهدات ملت آگاه و آرمان خواه ایران به رهبری امام خمینی(س) به پیروزی انقلاب اسلامی و تأسیس نظام جمهوری اسلامی منتهی گردید. نظامی مبتنی بر دو پایه جمهوریتِ برخواسته از حق تعیین سرنوشت توسط ملت، و اسلامیتِ منطبق بر کتاب و سنّت و اجتهاد اصیل و پاسخگوی نیازهای نو به نوی انسان در گذر ایام.
در اوج گیری اختلاف سلایق سیاسی به ویژه بین مسئولین و دست اندرکاران، بودند افراد و گروه هایی که نظرات و جهت گیری های حضرت امام را با اندیشه و تفکرات خویش مغایر می دیدند و به جای اصلاح مواضع خویش به فرافکنی و توجیهات غیر اخلاقی و تشکیک در صحت بیان مطالب به طریقی مرحوم حاج سید احمد آقا را که در مواردی واسطه بین حضرت امام و سایرین در امور سیاسی بود متهم به بی صداقتی می کردند؛ حضرت امام در پاسخ نامه حاج سید احمدآقا در این زمینه به تأیید صداقت و امانتداری ایشان پرداختند. این پاسخ مختصر چند سطری، جلوه ای بارز از عرفان بالا و خداخواهی محض حضرت امام و خلوص در کارها از یک طرف و از طرف دیگر بیانگر واقع بینی در امور اجتماعی و داشتن سعه صدر فوق العاده در جایگاه رهبری، در برخورد با کسانی است که متفاوت از آن حضرت فکر می کردند. متن نامه حجت الاسلام و المسلمین احمد خمینی به امام و پاسخ امام به این شرح است: نامه [به آقای سید احمد خمینی (تأیید صداقت و امانتداری ایشان)] زمان: ۳ آذر ۱۳۶۳/ ۳۰ صفر ۱۴۰۵ مکان: تهران، جماران موضوع: تأیید صداقت و امانتداری مخاطب: خمینی، سید احمد [بسم الله الرحمن الرحیم. از آنجا که همیشه واسطه بین حضرت عالی و مسئولین و غیر مسئولین در امور سیاسی این جانب می باشد و از آنجا که گاهی دستورات حضرت عالی با خطوط فکری بعضی از دست اندرکاران و یا گروه ها و افراد عادی برخورد ج
جنگ نظامی، سیاسی، اقتصادی عراق علیه ایران، از فروردین ۵۸ شروع شده است و این نافهمی یا دروغ بزرگی است که بگوییم صدام به عنوان عکس العمل چند تا اعتراض روزنامه ای و یا دشنام رسانه ای به خودش اجازه داد آن چنان قدرتمند و همه جانبه وارد نبرد با ایران بشود.
در روزهای گذشته، آقای شهاب الدین حائری شیرازی که در سال های اخیر حضوری فعال در فضای مجازی دارد با نگارش یادداشت و سخنان منتقدانه اش نامی و جلوه ای مستقل از پدر و پدر همسر برای خود دست و پا کرده است...
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.