وحدت؛ رمز مقاومت استراتژی مکتب امام خمینی

وحدت، یکی از محوری ترین، دیرینه ترین و در عین حال پایدارترین اندیشه های والای امام خمینی(س) بود. ایشان پایه اصلی نهضت خود را بر محور وحدت بنا نهادند و در تمام دوران مبارزه، چه در قم، نجف و چه در پاریس، همواره همگان را به همبستگی و پرهیز از تفرقه دعوت می کردند. حتی در سال های دور که میان علما و حوزویان درباره مدیریت حوزه، شیوه رفتار با جریاناتی همچون شهید نواب صفوی و نهضت ملی شدن صنعت نفت اختلاف نظر وجود داشت، امام خمینی(س) با اتخاذ مواضعی شفاف و وحدت آفرین، همه اشخاص را به انسجام در برابر استبداد محمدرضا شاه فرا می خواندند.

چرا عرفانِ امام خمینی در غبارِ سیاست و فقه مهجور مانده است؟

نگاهی به منظومه عرفانی بنیان گذار انقلاب؛ از تبیینِ «مراتبِ سلوک» تا ضرورتِ وجودِ «خضرِ راه»

چرا عرفانِ امام خمینی در غبارِ سیاست و فقه مهجور مانده است؟

امام خمینی (س) شخصیتی ذوالابعاد داشتند؛ فقیه، اصولی، مفسر، فیلسوف و سیاستمدار. اما در این میان، بُعد «عرفانی» ایشان اعم از عرفان نظری و عملی، در پسِ دیگر ابعاد و دستاوردهای سیاسی و اجتماعی، کمتر کاویده شده است.

آیت الله سید حسن خمینی: نام امام چراغ راه است/ بی انصافی است  اگر کسی چشم بر توفیق دولت  در دوران جنگ ببندد و از آن تشکر نکند/ از جنگ ظالمانه سربلند بیرون آمدیم چون ما ملتی با سابقه بسیار بزرگ بودیم

در دیدار وزیر و اعضای شورای راهبردی وزارت میراث فرهنگی؛

آیت الله سید حسن خمینی: نام امام چراغ راه است/ بی انصافی است اگر کسی چشم بر توفیق دولت در دوران جنگ ببندد و از آن تشکر نکند/ از جنگ ظالمانه سربلند بیرون آمدیم چون ما ملتی با سابقه بسیار بزرگ بودیم

آیت الله سید حسن خمینی در دیدار وزیر و اعضای شورای راهبردی وزارت میراث فرهنگی تاکید کرد: نام امام چراغ راه است. البته تبلیغات باید منطقی و معقول باشد. اما نمادها میراث بزرگ فرهنگی یک قوم هستند.

گزارشی از وادیِ عشق/ روایتِ صفاتی دزفولی از حماسه مرصاد

گزارشی از وادیِ عشق/ روایتِ صفاتی دزفولی از حماسه مرصاد

در این عملیات هوانیروز به فرماندهی شهید سرلشکر «صیاد شیرازی» نقش اصلی را ایفاء کرد. نیروهای سازمان مجاهدین خلق در تنگه­ی مرصاد با دادن بیش از هزار نفر تلفات، انهدام وسیع ادوات زرهی و نفربر مجبور به فرار و عقب نشینی شد.

پاسخ رهبر معظم انقلاب به نامه دبیرکل و رزمندگان حزب الله: جمهوری اسلامی دفاع از مجاهدان لبنان را به عنوان سیاست راهبردی خود تعیین کرده است/ جهاد شهدا، مقاومت اسلامی را به درختی تنومند تبدیل کرده و عزت لبنان را رقم زده  است

پاسخ رهبر معظم انقلاب به نامه دبیرکل و رزمندگان حزب الله: جمهوری اسلامی دفاع از مجاهدان لبنان را به عنوان سیاست راهبردی خود تعیین کرده است/ جهاد شهدا، مقاومت اسلامی را به درختی تنومند تبدیل کرده و عزت لبنان را رقم زده است

حضرت آیت الله سید مجتبی حسینی خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پاسخ به نامه اعلام بیعت و وفاداری دبیرکل و رزمندگان مؤمن و شجاع حزب الله، با اشاره به پیشگامی حزب الله لبنان در مبارزه با دشمن صهیونیستی و الهام بخشی آن برای ملت های آزاده جهان در رهایی از ظلم استکبار جهانی، بر استمرار سیاست راهبردی ایران در دفاع از مجاهدان لبنان تأکید و خاطرنشان کردند: جمهوری اسلامی ایران حفظ تمامیت ارضی لبنان و رفع کامل و بدون قید و شرط تجاوز رژیم صهیونیستی را به عنوان شرط اول تفاهم نامه پایان جنگ تحمیلی با امریکای متجاوز قرار داده است.

عملیات مرصاد؛ تقابل جهل با عشق

عملیات مرصاد؛ تقابل جهل با عشق

در عملیات مرصاد تصمیم منافقین بر فتح کرمانشاه بود. ابتدا دست خالی مهران را گرفتند و با غرور کاذب شعار دادند: امروز مهران، فردا تهران... آنان حس کردند ایران ضعیف شده و غرور کاذب آنان را فرا گرفت و همین باعث شکست آنان شد؛ البته این غرور کاذب ریشه در حماقت آنان نیز داشت.

الزامات حفظ اقتدار ایران در میدان و مذاکره

الزامات حفظ اقتدار ایران در میدان و مذاکره

ازحدود ۱۰روزگذشته باردیگراین توافق، باتجدیدحمله های طرفین آسیب دیدودچارخدشه گردید. امادرشرایطی که امروزدرآن واقعیم، توجه به این نکات برای حفظ واستمرارعزت وموقعیت خوب به دست آمده وپرهیزازمنزوی شدن دوباره،ضروری به نظرمی رسد.

امام و ادبیات پایداری/ بررسی مبنای عقلی، مبانی و مؤلفه های ادبیات پایداری امام

برگرفته از "انقلاب و مقاومت اسلامی در سیره امام خمینی"

امام و ادبیات پایداری/ بررسی مبنای عقلی، مبانی و مؤلفه های ادبیات پایداری امام

وقتی که ادبیات زندگی دنیای جدید، ادبیاتی حساب شده، سرد، محافظه کارانه باشد، ادبیات پایداری آن نیز با شاخصه های چون؛ پیشی گرفتن کمیت بر کیفیت، نفی ارزش های معنوی و الهی، تجاری و حرفه ای، شهوانی، دنیایی و سرگرم کننده شناخته خواهد شد. اما ادبیات پایداری امام خمینی حامل آرمان های ایمانی (ملی در سایه ایمان) جامعه او است و آینه تمام قد برای نمایاندن آرزوها و عواطف و پایداری ملتش است.

یک ملت، یک پرچم/ تبلور اراده ایرانیان

یک ملت، یک پرچم/ تبلور اراده ایرانیان

بقول استاد شهید مطهری(ره) اسلام دارای نشانه و علامت اختصاری نیست. در "ایران" نیز بر اساس یافته های باستان شناسی، قدمت استفاده از "پرچم" و نشان های ملی به بیش از سه هزار سال می رسد.

ساداتیان: الگوی تخریب شهید بهشتی امروز هم تکرار می شود / بهشتی یک ملت بود؛ مظلوم زیست و مظلومانه شهید شد

ساداتیان: الگوی تخریب شهید بهشتی امروز هم تکرار می شود / بهشتی یک ملت بود؛ مظلوم زیست و مظلومانه شهید شد

در این گفت وگو، ساداتیان شهید بهشتی را شخصیتی همه جانبه معرفی می کند که هم زمان از ابعاد فیزیکی، تشکیلاتی و ارزشیِ انقلاب صیانت می کرد و نقش او را در تدوین اصول قانون اساسی، تأکید بر منطق و گفت وگو با مخالفان، و استحکام بخشی به ساختار نظام از طریق حزب جمهوری اسلامی برجسته می داند. او شهادت بهشتی و یارانش در هفتم تیر را «ضربه ای غیرقابل جبران» می خواند که حاصل فضاسازی مسموم و ترور شخصیت بود. ساداتیان نقش رهبری بی بدیل امام خمینی در مدیریت فقدان مسئولان و هدایت جامعه را تبیین می کند و با هشدار نسبت به تکرار الگوهای فریب و سمپاشی علیه افراد مؤثر، شیوه درست افشاگری را عبور از مسیر نهادهای مستقر نظام بیان می کند. او در پایان به نسل جوان توصیه می کند با تقویت قدرت تحلیل و مطالعه، پرهیز از اکتفا به یک بُعد رسانه ای و بازگشت به فطرت و معیار «آنچه بر خود نمی پسندی بر دیگران مپسند»، از تبلیغات مسموم مصون بمانند.

عملیات مرصاد و پایانی عبرت آموز

عملیات مرصاد و پایانی عبرت آموز

تا پایان جنگ، همکاری تنگاتنگ سازمان با عراق در همه ابعاد روندی صعودی داشت. با پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از سوی ایران، ادعای صلح طلبی عراق در عرصه جهانی زیر سوال رفت و چشم انداز نامعلومی بر روابط دو کشور و مشخصا سازمان مجاهدین خلق (منافقین) حاکم شد.

منشور مقاومت؛ عناوین ادوار مختلف جنگ/ امام خمینی: ما به صلحی پایدار فکر می کنیم

منشور مقاومت؛ عناوین ادوار مختلف جنگ/ امام خمینی: ما به صلحی پایدار فکر می کنیم

ملت ایران نباید خیال بکنند که جنگی شروع شده است و حالا فرض کنید که دست و پای خودمان را گم کنیم. نه، این حرفها نیست. یک چیزی آوردند و یک بمبی اینجا انداختند و فرار کردند، رفتند. الآن هم دولت ایران جواب آنها را مشغولند که جواب آنها را بدهند و می‏دهند جواب آنها را.

تفرشی: امام خمینی با پذیرش قطعنامه ۵۹۸ ایران را نجات داد

تفرشی: امام خمینی با پذیرش قطعنامه ۵۹۸ ایران را نجات داد

دکتر مجید تفرشی با اشاره به شرایط فرسایشی کنونی و تجربه تاریخی پذیرش قطعنامه ۵۹۸ گفت امام خمینی (س) با وجود شهرت به سرسختی، برای نجات ایران آن قطعنامه را پذیرفت و از اسطوره شکست ناپذیری خود عبور کرد. او مقاومت اخیر ایران را قابل تحسین دانست، اما تأکید کرد در بزنگاه مناسب باید به جنگ پایان داد. به گفته او، ایران زمانی می تواند در جهان سربلند باشد که در کنار قدرت نظامی، از اقتصاد، تجارت و سرمایه گذاری قدرتمند نیز برخوردار باشد.

میدان تبلور فرهنگ شیعه

میدان تبلور فرهنگ شیعه

حضور در میدان برخلاف تصور امروزی صرفا مختص ایام عزاداری نبوده بلکه در برخی زمان ها شیعیان هر روز و به صورتی کاملا پیوسته و بی وقفه به نیت تازه کردن عهد و پیمان خود با امام و مقتدایشان در میدان شهر حاضر می شده اند.

کمساری: خانه موزه های امام باید زنده، روایت محور و قابل فهم برای نسل جدید بمانند

کمساری: خانه موزه های امام باید زنده، روایت محور و قابل فهم برای نسل جدید بمانند

کمساری در بخش مهمی از سخنانش، سلیقه ای بودن بخشی از تصمیمات فرهنگی در جمهوری اسلامی را مورد انتقاد قرار داد و گفت بسیاری از محدودیت ها در حوزه هنر و موسیقی، مبنای شرعی نداشته و در مقاطعی صرفاً بر اساس نگاه های اداری و سلیقه ای اعمال شده اند. او با اشاره به ممنوعیت نمایش برخی سازها در رسانه ملی و تجربه های خود در مدیریت فرهنگی کرمان، تصریح کرد که گاه تصمیم هایی گرفته شده و سپس برای آن ها «هویت شرعی یا انقلابی» ساخته شده است.

علی کمساری: امام پس از پیروزی انقلاب اسلامی ساده ترین و زاهدانه ترین شکل زندگی را داشتند/ خسروی، مدیر کل امور موزه های وزارت میراث: موزه حضرت امام به زودی افتتاح خواهد شد/ امین عارف نیا: «مجمع یادمان های انقلاب اسلامی» تشکیل شود

علی کمساری: امام پس از پیروزی انقلاب اسلامی ساده ترین و زاهدانه ترین شکل زندگی را داشتند/ خسروی، مدیر کل امور موزه های وزارت میراث: موزه حضرت امام به زودی افتتاح خواهد شد/ امین عارف نیا: «مجمع یادمان های انقلاب اسلامی» تشکیل شود

سومین نشست از سلسله نشست های تخصصی «سه شنبه های موزه اندیشی» وزارت میراث فرهنگی، پیش از ظهر امروز(سه شنبه ۲۳ تیر ماه) با حضور حجت الاسلام و المسلمین علی کمساری، رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، در حسینیه جماران برگزار شد.

اصول حکمرانی در نگاه امام/ اسلام و مصلحت اندیشی

اصول حکمرانی در نگاه امام/ اسلام و مصلحت اندیشی

مجلس خبرگان رهبری در ۲۳ تیرماه ۱۳۶۲ تشکیل گردید و با پیام حضرت امام افتتاح شد.

عدالت در نظارت/ چرا همه نهادها باید پاسخگو باشند؟

عدالت در نظارت/ چرا همه نهادها باید پاسخگو باشند؟

باید هشدار داد که اگر این وضعیت تداوم یابد و عدالت در شفافیت برقرار نشود، شرایط به گونه ای پیش خواهد رفت که دیگر هیچ چیز به حالت عادی باز نمی گردد و سنگ روی سنگ بند نمی گردد و ثبات موجود به شدت متزلزل خواهد شد.

سید علی خمینی: دشمنان خامنه ای را ابدی کردند/ رهبری شهید عاشق امام بود و همه هستی خود را از او می دانست/ هرکس بخواهد مذاکره کند برای اینکه به صلح با آمریکا برسد، خائن است

مجلس ختم رهبر شهید انقلاب و شهدای خانواده ایشان در قم؛

سید علی خمینی: دشمنان خامنه ای را ابدی کردند/ رهبری شهید عاشق امام بود و همه هستی خود را از او می دانست/ هرکس بخواهد مذاکره کند برای اینکه به صلح با آمریکا برسد، خائن است

حجت الاسلام و المسلمین سید علی خمینی طی سخنانی در مجلس ختم رهبر شهید انقلاب و شهدای خانواده ایشان در قم، گفت: نمی شود زمانی که چشم ها و مشت های کثیف دشمنان به دنبال جمهوری اسلامی است به مردم تکیه کنیم، آنها به خیابان بیایند و کشور را حفظ کنند و وقتی برای انتقام خون رهبر شهید فریاد می زنند، بگوییم اینها تندرو هستند. اینها همان کسانی هستند که کشور شما را حفظ کردند و فریاد مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل آنها گوش همه را کر کرده است.

صفحه 4 از 211 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | بعدی >