مطهری فقط تئوریسین، نظریه پرداز و اندیشه ورز بود و تفکر او مانند آیت الله بهشتی واقعاً در رأس اندیشه های انقلاب قرار داشت.
در بیست و پنجمین روز از بهار ۶۷، اعضای شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز در نامه ای خطاب به امام، خواستار نظر ایشان درباره انشعاب از جامعه روحانیت مبارز و ایجاد تشکل جدید شدند.
فروردین سال ۴۲ بود که کشتار فجیع مدرسه فیضیه رقم خورد و این موضوع، آیت الله حکیم را واداشت تا پیشنهاد مهاجرت دسته جمعی علما را مطرح کنند.
نوزدهم فروردین سال ۵۹ امام خمینی پیامی خطاب به ملت ایران درباره قطع رابطه با امریکا صادر کردند.
یکی از ویژگی های حضرت امام این بود که بدون بررسی و تحقیق، هیچ¬وقت تصمیم نمی گرفتند و تحقیقات و بررسی هایشان هم از کارشناسان و مسئولین مربوطه بود. بر این اساس از دفتر امام با وزارت کشور تماس گرفته شد و از من سؤال شد که شما نظر و استدلال خودتان را درباره برگزاری انتخابات مجلس سوم و یا عدم برگزاری و تمدید مدت مجلس دوم خدمت امام بفرستید، امام می¬خواهند تصمیم بگیرند. من نامه مشروحی را خدمت امام نوشتم و راجع به ابعاد موضوع انتخابات توضیح دادم....
پس از اتمام ساعات رأی گیری شمارش آراء آغاز شد. یادم است در حالی که نتایج آراء را از نقاط مختلف دریافت می کردیم اطلاع دادند که چریکهای فدایی یا عده ای مسلّح قصد دارند به ستاد انتخابات حمله کنند. عده ای از کارکنان ترسیده بودند، آقای کیارشی ـ معروف به پیراشکی ـ از دوستان انجمن اسلامی شهر آخن هم آن موقع به وزارتکشور برای دیدار با من آمده بود. من گفتم به نظر می رسد جنگ روانی باشد ولی بالاخره حرکت مذبوحانه و بی ثمری انجام دادند. علی رغم آن شمارش آراء ادامه یافت.ساعت ۲ـ ۵ / ۱ بعد از نیمه شب بود که نتایج جمع آوری شد. با وجود این که دربرخی از شهرها رأی گیری انجام نشده بود و به برخی نقاط هم برگه رأی نرسیده بود، اما روی برخی اطلاعات، تخمین ما این بود که ۹۴ درصد واجدین شرایط در رفراندوم شرکت کرده اند، البته سرشماری دقیق جمعیتی نداشتیم، اما بر اساس تعداد تعرفه ها و اطلاعات دیگر جمعیتی این درصد را به دست آوردیم که خوب یک امر بی سابقه ای بود.
نوشته شده که ده شب یکشنبه شانزدهم فروردین ماه سال ۴۳ بود که شورلت سیاه رنگی مقابل بیمارستان فاطمیه قم توقف کرد. شورلت را چند ماشین دیگر اسکورت می کردند. آنگاه امام از ماشین پیاده شد و اینگونه به ماه ها دوری ایشان از قم و زندانی بودنشان پایان داده شد.
به منظور آشنایی بیشتر با افکار و اندیشه های امام خمینی در دوران پیش از آغاز نهضت و شناخت سوز و گداز و رنج و حرمان او از روزهای جوانی برای ایران و توده های محروم ایرانی، لازم است که بخش های دیگری از جهت گیری های انقلابی و مترقیانه و پیشنهادهای سازندۀ او در کتاب کشف اسرار را در اینجا بیاوریم تا نقش سازنده امام در آن شرایط مرگبار در ساختن انسان های قهرمان و روشن ساختن اندیشه ها بهتر روشن شود
مدتی است که جمله های تقطیع شده امام با هدف تخریب در سطح گسترده منتشر می شود، یکی از این جمله ها، که همراه با طعنه، به رخ کشیده می شود جمله معروف «دل خوش به این مقدار نباشید» است. خوشبختانه مجموعه سخنان، نامه ها و دیگر آثار امام در دسترس اهل تحقیق است و برای همگان درک اهداف امام کار مشکلی نیست. امام از موضع پیشوای مذهبی به عنوان رهبر سیاسی مورد قبول اکثریت قریب به اتفاق مردم ایران خواهان تبدیل نظام مروج فحشا و معارض ارزش های اسلامی به نظام اخلاقی و انسانی بود و این به معنای عدم توجه به تأمین رفاه و رشد اقتصادی و آزادی های سیاسی نبود بلکه این همه را در یک نظام مردم سالار سازگار با دین جست وجو می کرد و تأمین نیازهای اساسی انسان را مقدمه رشد اخلاقی و آبادی دنیا را مقدمه آخرت می خواست.
امام خمینی در بخشی از پیام تشکر خود از مردم به خاطر حضور گسترده در رفراندوم جمهوری اسلامی، آورده اند: مبارک باد بر شما روزی که در آن تمام اقشار ملت به حقوق خود می رسند، فرقی بین زن و مرد و اقلیت های مذهبی و دیگران در اجرای عدالت نیست.
مسلمانان روزه دار که ماه رمضان را به روزه داری به پا داشته و از خوردن و آشامیدن و بسیاری از کارهای مباح دیگر امتناع ورزیده اند، اکنون پس از گذشت ماه رمضان در نخستین روز ماه شوال اجر و پاداش خود را از خداوند می طلبند، اجر و پاداشی که خود خداوند به آنان وعده داده است.
نکته حائز اهمیت از نگاه بینشی حضرت امام می تواند قطعیت پیدا بکند دفاع از آرمان فلسطین است و جایگاه ایده آل مقاومت هرچه به رویکرد آرمانی و محو اسرائیل نزدیک تر شود در واقع جامعیت ژئوپلیتیک جهان اسلام در سطح منطقه به عنوان یک کارکرد پردامنه شکل خواهد گرفت و این برآمده از نهضت امام و بینش سیاسی حضرت امام در دفاع از جایگاه و خاستگاه و آرمان های فلسطین است.
ششم فروردین سال 68 امام خمینی در نامه ای پر از درد خطاب به آیت الله حسینعلی منتظری، عدم صلاحیت ایشان را برای رهبری جمهوری اسلامی اعلام کردند.
عبداللهی فرد درباره مخاطبان اصلی آثار امام(ره) از دیگر ملیت ها گفت: الان مخاطبان ما بیشتر از شبه قاره هند و کشورهای عربی خصوصاً محور مقاومت هستند.
امام خمینی: اگر مسلمین مجتمع بودند و هر کدام یک سطل آب می ریختند او را سیل می برد/ جز ادامه جهاد راهی نیست/ مشکل مسلمین، حکومتهای مسلمین است.
مسعود پزشکیان رییس جمهوری در حرم مطهر امام خمینی گفت:برای ما دعا کنید شرمنده شهدا و مردم نشویم. خدمت مقام معظم رهبری عرض کردم و خدمت شما هم می گویم اگر دست به دست هم دهیم تمام مشکلات را حل خواهیم کرد. اول باید خودمان را پیدا کنیم و خودمان را ببینیم، وقتی خودمان را پیدا کردیم ما از هیچکس کمتر نیستیم، ما مسلمانان از هیچکس کمتر نیستیم.
نقش امام خمینی(س) در گرامیداشت عید نوروز و تغییر نگاه ایرانیان به آن برجسته بوده است. پیام های نوروزی هر ساله ایشان پس از پیروزی انقلاب اسلامی که حاوی تبریک سال نو و همچنین رهنمودهای مهمی در اداره کشور بوده است...
آیت الله سید حسن خمینی طی سخنانی به مناسبت آغاز سال 1404 هجری شمسی، گفت: درون هر کدام از ما یک شیطانی است که باید از او به خدا پناه ببریم. شخصیت یک انسان، شخصیتی آمیخته از خوبی و بدی است؛ در او هم شیطان و هم مَلَک حضور دارد. اصلا علت اینکه خداوند گفت «تبارک الله احسن الخالقین» به خاطر این است که این موجود «گهی بر طارم اعلی نشیند/ گهی تا پشت پای خود نبیند».
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.