پسرم انکار مقامات اهل معرفت نکن؛ از جوانی به اندازه ای که باقی است استفاده کن

نامه عرفانی حضرت امام به سید احمد خمینی:

پسرم انکار مقامات اهل معرفت نکن؛ از جوانی به اندازه ای که باقی است استفاده کن

حضرت امام خمینی (س) طی نامه ای وصیت گونه با مضمون اخلاقی- عرفانی و تأکید اهمیت نماز در ترقیات روحانی، با عنوان فرزند برومند خویش حاج سید احمد خمینی (س) موضوعاتی ارزنده، ماندگار و تأثیرگذار را مطرح کردند و کتاب شریف سرالصلوة (معراج السالکین و صلاة العارفین) را به ایشان اهدا کردند.

یکشنبه, ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۰
 مکتوب عرفانی امام راحل

مکتوب عرفانی امام راحل

مکرر می‏ گردانم وصیت خود را به آنچه که مشایخ عظام به ما سفارش کردند؛ و آن، فاش نساختن اسرار معارف است مگر به اهلش، و دهان نگشودن به حقایق عوارف مگر در محلش.

دوشنبه, ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۹:۵۹
محرم و عاشورا در کلام امام راحل (س)

محرم و عاشورا در کلام امام راحل (س)

با حلول ماه محرم، ماه حماسه و شجاعت و فداکاری آغاز شد؛ ماهی که خون بر شمشیر پیروز شد، ماهی که قدرت حق، باطل را تا ابد محکوم و داغ باطل بر جبهه ستمکاران و حکومتهای شیطانی زد، ماهی که به نسلها در طول تاریخ، راه پیروزی بر سر نیزه را آموخت، ماهی که شکست ابرقدرتها را در مقابل کلمه حق به ثبت رساند، ماهی که امام مسلمین، راه مبارزه با ستمکاران تاریخ را به ما آموخت، راهی که باید مشت گره کرده آزادیخواهان و استقلال طلبان و حق گویان بر تانکها و مسلسلها و جنود ابلیس غلبه کند و کلمه حق، باطل را محو نماید. امام مسلمین به ما آموخت که در حالی که ستمگر زمان بر مسلمین حکومت جائرانه می کند، در مقابل او اگر چه قوای شما ناهماهنگ باشد بپاخیزید و استنکار کنید و اگر کیان اسلام را در خطر دیدید، فداکاری کنید و خون نثار نمایید... اکنون که ماه محرم چون شمشیر الهی در دست سربازان اسلام و روحانیون معظم و خطبای محترم و شیعیان عالیمقام سید الشهداء - علیه الصلاة و السلام - است، باید حد اعلای استفاده از آن را بنمایند، و با اتکا به قدرت الهی، ریشه های باقیمانده این درخت ستمکاری و خیانت را قطع نمایند؛ که ماه محرم، ماه شکست قدرتهای یزیدی و حیله های شیطانی است. مجالس بزرگداشت سید مظلومان و سرور آزادگان که مجالس غلبه سپاه عقل بر جهل و عدل بر ظلم و امانت بر خیانت و حکومت اسلامی بر حکومت طاغوت است، هر چه باشکوهتر و فشرده

جمعه, ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۶:۳۰
اسلام را وارونه نشان ندهید

دغدغه‏ ها و نگرانی های امام خمینی (س)

اسلام را وارونه نشان ندهید

اگر اسلام را همان طور که هست عرضه کنید، دنیا قبولش می‏ کند؛ متاع خوبی است. اما اگر چنانچه امروز خدای نخواسته ما یک جور عملی بکنیم که این عمل اسباب این بشود که بگویند اسلام اینطور هست، بزرگتر خیانت را ما به اسلام کردیم.

دوشنبه, ۰۲ تیر ۱۳۹۹ - ۷:۱۶
عید بزرگ بشریت

گزیده ای از بیانات امام راحل درباره مقام و منزلت حضرت مهدی (عج)؛

عید بزرگ بشریت

اگر عید ولادت حضرت رسول (ص) بزرگترین عید است برای مسلمین از باب اینکه موفق به توسعه آن چیزهایی که می خواست توسعه بدهد نشد، چون حضرت صاحب (س) این معنا را اجرا خواهد کرد و در تمام عالم زمین را پر از عدل و داد خواهد کرد به همه مراتب عدالت، به همه مراتب دادخواهی، باید ما بگوییم که عید شعبان، عید تولد حضرت مهدی (س) بزرگترین عید است برای تمام بشر.

پنجشنبه, ۲۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۰
جایگاه و عظمت مناجات شعبانیه از دیدگاه امام

فرازهایی از صحیفه امام

جایگاه و عظمت مناجات شعبانیه از دیدگاه امام

این دعای شعبان، مناجات شعبان، مناجات همه ائمه است و در این، مسائل بسیار هست، معارف بسیار هست و ادب اینکه انسان چه جور باید با خدای تبارک و تعالی مناجات کند.

پنجشنبه, ۰۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۰
بچه های ما در هر زمانی موافق آن زمان باید تربیت شوند

بچه های ما در هر زمانی موافق آن زمان باید تربیت شوند

شما، متصدیان مدرسه «علوی»، از قراری که تا حالا به من گفته اند - من خودم کاری به کار این امور ندارم لکن از قراری که من شنیدم - بسیار خوب عمل کردید. بچه های ما را خوب تربیت کردید. فقط یک نکته بوده است که اشکال داشتم، و آن نکته را از این به بعد شما مورد نظرتان باشد؛ و آن اینکه بچه های ما در هر زمانی موافق آن زمان باید تربیت بشوند

چهارشنبه, ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۷:۰
انعکاس والاترین مفاهیم اخلاقی و عرفانی در نامه های حضرت امام

انعکاس والاترین مفاهیم اخلاقی و عرفانی در نامه های حضرت امام

مکرر می‏ گردانم وصیت خود را به آنچه که مشایخ عظام به ما سفارش کردند؛ و آن، فاش نساختن اسرار معارف است مگر به اهلش، و دهان نگشودن به حقایق عوارف مگر در محلش

یکشنبه, ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۰
فضیلت "الحمدالله" گفتن

فضیلت "الحمدالله" گفتن

تو نیز ای عزیز کتب عرفا و اولیا را بخوان به قصد فهمیدن یا ذوق کردن همین کلمه شریفه جامعه. خداوند تعالی تو و احمد عزیزم و فرزندان عزیزت را که نور چشمان من هستید حفظ کند، و از شماها انتظار دعای خیر دارم بویژه پس از موتم. و السلام علیکم و رحمة اللَّه و برکاته.

چهارشنبه, ۲۵ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۰
اصلاح اخلاق

برگزیده از صحیفه امام

اصلاح اخلاق

وصیت من به تو ای فرزندم آن است که مگذار خدای نخواسته فرصت از دستت برود و در اصلاح اخلاق و کردار خود بکوش هر چند با تحمل زحمت و ریاضت، و از علاقه به دنیای فانی بکاه و در دو راهی هایی که برایت پیش آید راه حق را انتخاب کن و از باطل بگریز و شیطان نفس را از خود بران. و از امور مهمی که لازم است وصیت نمایم اعانت نمودن به بندگان خدا، خصوصاً محرومان و مستمندان که در جامعه ها مظلوم و بی پناهند، هر چه توان داری در خدمت اینان- که بهترین زاد راه تو است و از بهترین خدمت ها به خدای تعالی و اسلام عزیز است- به کار بر و هر چه توانی در خدمت مظلومان و حمایت آنان در مقابل مستکبران و ظالمان کوشش کن.

یکشنبه, ۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۷:۰
توصیه حضرت امام به اهدای عضو

توصیه حضرت امام به اهدای عضو

امام خمینی (س) در زمره فقیهان نواندیشی قرار دارد که سرفصلی جدید در رویکرد فقه به مسائل و موضوعات نوپیدا عرضه کرده است.

شنبه, ۰۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۲
اسرار الهی در صحیفۀ فاطمیه

نامۀ عرفانی امام خمینی (س) به خانم فاطمه طباطبایی

اسرار الهی در صحیفۀ فاطمیه

چگونه می ‏‏‏توان از مقام آن بزرگوار پرده برداشت که پیامبر اسلام در زمان حیاتش با او معامله یک کامل مطلق می ‏‏‏کرد و پس از رحلت شریفش بحسب روایات معصومین چون روایت کافی از حضرت ابی ‏‏‏عبدالله صادق علیه صلوات‏‏‏ الله که فرمود فاطمه (ع) بعد از رسول خدا صلی‏‏‏ الله علیه و آله و سلم هفتاد و پنج روز زنده بود و سخت در فراق پدر محزون بود و پیاپی جبرئیل نزد آن حضرت می ‏‏‏آمد و در عزای پدر بزرگوار او تسلیت نیکو می ‏‏‏داد.

یکشنبه, ۳۰ دی ۱۳۹۷ - ۸:۱
احیاگری امام خمینی (س) از منظر عرفان و دعا

دکتر فاطمه طباطبایی

احیاگری امام خمینی (س) از منظر عرفان و دعا

سخن از احیای تفکر دینی است و امام خمینی (س) به عنوان مسلمانی احیاگر ‏در عصر ما می ‏درخشد. گرچه او دین و احکام آن را، یا اخلاق و ارزشی بودن آن را بنیان ننهاده؛ اما بدون تردید بازگشت به دین، خدامحوری و خداباوری و ارزشی بودن اعتقادات دینی تحفۀ زعامت و رهبری اوست. رسالت او احیای ارزش هایی بود که رفته رفته به خاموشی گراییده و تنها در دل ها و قلب های برخی افراد منزل گزیده بود. در چنین شرایطی هنر امام، بازگرداندن دوبارۀ آن ارزش ها به فضای جامعه بود.

چهارشنبه, ۱۲ دی ۱۳۹۷ - ۷:۱۵
در محضر امام

آیت الله محمد رضا توسلی

در محضر امام

خانمی از ایتالیا برای امام گردن بندی فرستاد و در آن نامه نوشته بود من شما را ندیده ام، اما حرف های شما را شنیده ام و گاهی هم چهرۀ شما را می بینم. من تقاضا دارم این گردن بند را از من قبول کنید. امام این گردن بند را گرفتند و نگه داشتند تا یک روز که خانوادۀ یک شهید به این جا آمد و فرزندش هم همراه او بود، امام فوراً این گردن بند را به گردن آن فرزند شهید انداختند.

پنجشنبه, ۰۲ آذر ۱۳۹۶ - ۸:۵۴
بعثت رسول خدا برای این است که راه رفع ظلم را به مردم بفهماند

گزیده ای از صحیفه امام

بعثت رسول خدا برای این است که راه رفع ظلم را به مردم بفهماند

پیامبر اکرم (ص) در وجوه مختلف زندگی خود دارای اصول و قواعد ثابت، محکم، روشن و قابل پیروی است. سیرۀ پیامبر اکرم (ص)، بهترین سیره برای پیروی و دستیابی به زندگی نیک این جهانی و آن جهانی است.

دوشنبه, ۰۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۲
سیری در ویژگی های عرفانی امام خمینی (س)

آیت الله جوادی آملی

سیری در ویژگی های عرفانی امام خمینی (س)

همت تو باید در همه حرکات و سکنات و اندیشه و فکرت در توجه به خداوند متعال و ملکوت او باشد، چرا که به سوی خدای متعال مسافری و ممکن نیست در این سفر با قدم نفْس راه پیمودن، پس چاره‏ ای نیست جز آنکه با قدم خدا و رسول سفر کنیدر بهار 1382 که همایش «اندیشه های اخلاقی و عرفانی امام خمینی (س)» توسط مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی در قم برگزار شد، حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی به عنوان سخنران افتتاحیه مطالب مبسوطی بیان فرمودند که خلاصه ای از آن به شرح ذیل است: امام (رضوان الله تعالی علیه) خصوصیاتی داشت که در دیگر عارفان کمتر بود. البته دیگر عارفان نیز خصوصیاتی داشتند که در امام فرصت ظهور و بروز پیدا نکرد. هر یک از عُرفا مظهر اسمی از اسماء الله هستند. کاری که دیگران کرده اند این است که کتابهای مبسوطی در این زمینه نوشته اند، امام (رضوان الله علیه) فرصت این کار را پیدا نکردند، اما نوشته های دیگران را از علم به عین و از گوش به آغوش آوردند؛ چیزی که نهایت سعی و تلاش دیگران بود. خصوصیت ممتاز امام این بود که اولاً ایشان در سیره و سنتشان بین اخلاق و عرفان کاملاً فرق گذاشتند. فرق اخلاق و عرفان این نیست که یکی پویا است و دیگری غیر پویا. اخلاق در مرحله خیلی نازل است و عرفان در اوج قرار دارد و بین اخلاق و عرفان، فلسفه فاصله است. اصلاً نباید گفت بین اخلاق و عرفان چه تفاوتی هست، تا بگوئیم یکی پویا است

دوشنبه, ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ - ۹:۳۷
منظور امام از وحدت میان شیعه و سنی

دکتر فاطمه طباطبایی

منظور امام از وحدت میان شیعه و سنی

منظور امام از وحدت میان شیعه و سنی نه آن است که شیعه ها سنی شوند و نه آن است که سنی ها شیعه. و نه آن است که هر دو از اعتقاداتشان دست بردارند بلکه، امام می گویند بیایم حول مشترکاتمان وحدت داشته باشیم

یکشنبه, ۲۸ آذر ۱۳۹۵ - ۸:۳۷
روش عملی عرفای شیعه از دیدگاه امام خمینی(س)

سید مصطفی محقق داماد

روش عملی عرفای شیعه از دیدگاه امام خمینی(س)

مقام آرامش روح، حالتی است که انسان در رسیدن به خدا بدان دست می یابد. عرفان اسلامی معتقد است که انسان، کسی است که درد دوری از خدا و رسیدن به او را داشته باشد، پس اگر چنین اندیشه ای داشت، درد نجات بشریت را هم خواهد داشت.

جمعه, ۲۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۵