ارتشبد قره باغی [رئیس ستاد بزرگ ارتشتاران]:

در جلسات کمیته بحران بر حسب معمول قبل از بحث درباره مسائل روز، مبادله اخبار و اطلاعات به عمل می آمد ... [در یکی از صحبت ها] سپهبد بدره ای اظهار داشت: "امروز صبح رئیس سیا در ایران آمده بود دفترم و به من پیشنهاد می کرد که خوب است آقای خمینی را ملاقات کنید ! ... از بدره ای سوال کردم چه جواب دادید؟ اظهار کرد: من چیزی نگفتم و گذاشتم که در اینجا مطرح کنم تا ببینم چه بکنم ... سپهبد ربیعی اظهار کرد: بر عکس ، من که امروز صبح، رئیس مستشاری نیروی هوایی [ژنرال گس] را دیدم، می گفت که ارتش لازم است از دولت بختیار پشتیبانی کند! ... [ارتشبد قره باغی می گوید] گفتم: بلی تیمسار ها، نظرات ژنرال هایزر و ژنرال گس را هم که در نظر دارید. یک روز می گفتند ارتش لازم است از دولت بختیار پشتیبانی کند ولی روز بعد پیشنهاد می کردند که خوب است ملاقاتی با نمایندگان آقای خمینی و مخالفان داشته باشیم !... [اشاره به تشتت آراء در میان وابستگان نظامی امریکا]

(دهه سرنوشت ساز؛ داود قاسم پور، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، 1388، ص 194)

****

دیوید جونز [رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح امریکا] :

در دوران تظاهرات گسترده علیه شاه ، نیروهای نظامی ایران در بعضی واحدهای نظامی دچار مشکلات موقت شدند ... ارتش ایران در صدر متحدین دولت و موظف به حمایت از دولت قانونی [بختیار] است ... مهمترین چیز برای ایران، به حرکت درآوردن مجدد اقتصاد و سرکار فرستادن مجدد مردم است.

(روزنامه کیهان؛ سه شنبه 17 بهمن 1357، شماره 10631)

****

گزارش آسوشیتدپرس:

توماس رستون، یکی از مسئولان مطبوعاتی وزارت امور خارجه امریکا اعلام کرد، سیاست دولت امریکا هنوز به اعلامیه چهارم ژانویه وزارت خارجه که در آن همکاری همه جانبه با دولت بختیار اعلام شده بود، متکی است. گزارشگر آسوشیتدپرس اعلام کرد، دولت امریکا طی چند هفته گذشته مطالب چندانی راجع به اوضاع ایران بیان نکرده است. مقامات امریکایی معتقدند اظهار نظر آشکار دولت امریکا درباره تحولات ایران، ممکن است سازنده نبوده و اثرات سوئی به جای گذاشته و درد سر به وجود آورد.

(روزنامه کیهان؛ سه شنبه 17 بهمن 1357، شماره 10631 )

****

هادینگ کارتر [سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در تفسیر تحولات جاری ایران:]

چیزی که ما خواهان آن هستیم محیطی است که در آن خواسته های ملت ایران محترم شمرده شود ... ما از راه های دیپلماتیک با همه گروه ها از جمله مهدی بازرگان که دیروز عصر از جانب آیت الله خمینی به نخست وزیری دولت موقت برگزیده شد در تماس بوده ایم، اما پس از انتخاب بازرگان به نخست وزیری هیچ گونه تماسی با وی برقرار نشده است.

(سایت رسمی رادیو زمانه؛ سقوط پادشاهی مشروطه، پیروزی انقلاب اسلامی، سه شنبه هفدهم بهمن 1357)

 

. انتهای پیام /*