در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
وزیر آموزش و پرورش به همراه معاونان و مسئولان این وزارتخانه با حضور در مرقد مطهر امام خمینی (س) با آرمان های والای معمار کبیر انقلاب اسلامی تجدید بیعت کردند.
تجربه موفق حضرت امام خمینی(س) در این آگاهی بخشی صادقانه به مردم در برابر نظام ضد مردمی شاهنشاهی و ترسیمی که از نظام ایده آل خود در برابر آن ارائه می دهند، بسیار درس آموز است. علاوه بر آن اشاره به حقوقی چند که منبعث از این حق اولیه یعنی داشتن آگاهی همگانی است
رئیس جمهور با بیان اینکه امام(س) راه تعامل میان جمهوریت و اسلامیت را به ما آموخت، افزود: امام خمینی(س) به ما آموخت که نظام ما مردم سالاری دینی است، یعنی میزان، رأی ملت است و اساس را اجرای فرمان خدا و قانون اساسی دانست، بنابراین ما هم باید جمهوریت و هم اسلامیت را پاس بداریم.
کارگردان و دست اندرکاران فیلم «تاج محل» ساخته دانش اقباشاوی که جایزه طلایی بهترین فیلم جهان اسلام از جشنواره بین المللی مالزی را به خود اختصاص داده است، در دیداری به حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی، جایزه این فیلم را به موزه امام تقدیم کردند.
همزمان با نخستین روز هفته دولت، رییس جمهوری و اعضای دولت تدبیر و امید با حضور در مرقد مطهر بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی با آرمان های امام راحل تجدید میثاق کردند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی با اشاره به برگزاری جشنواره منطقه ای سینمای جوان به نام آفتاب در اراک گفت: این جشنواره چهار روزه از دوم تا پنجم شهریور ماه و چهارمین روز جشنواره در بیت امام خمینی(س) در شهر خمین برگزار می شود.
امام در جواب او فرمودند: «تمام فرمایشات حضرت آقا را از اول تا آخر گوش دادم. ولى شما بودید که او را برگرداندید. آقازاده از طرف حضرتعالى از این مرد استقبال کرد! در ایام 28 مرداد جعفر آقا با زاهدى ملاقات داشت.
دانش اقباشاوی کارگردان «تاج محل» جایزه طلایی بهترین فیلم جهان اسلام را که سال گذشته از جشنواره فیلم مالزی کسب کرده بود، در مراسمی با میزبانی حجت الاسلام سیدحسن خمینی به موزه امام خمینی(س) در جماران تقدیم خواهد کرد.
اون فرهنگی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: همایش اندیشه های امام خمینی(س) مهر ماه سال جاری در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار می شود.
«بسته ۵۷» مستند گفت وگویی است که با خبرنگاری که در بازگشت امام(س) به ایران در سال ۵۷ همراه بوده، صورت گرفته و توسط بسیج رسانه ملی تولید و رونمایی می شود.
من مدتهاست که وقتی می بینم رادیو- تلویزیون را هر وقتی بازش می کنم از من اسم می برد، خوشم نمی آید. ما باید به مردم ارزش بدهیم، استقلال دهیم و خودمان کنار بایستیم و روی خیر و شرّ کارها نظارت کنیم. ولی اینکه تمام کارها دست ما باشد، رادیو- تلویزیون دست ماها باشد، اما آن بیچاره ها که کار می کنند هیچ چیز دستشان نباشد، ولی ما که هیچ کاره هستیم دست ما باشد، به نظر من این صحیح نیست.
محسن شاکری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: پنجاهمین جشنواره منطقه ای سینمای جوان که با نام «آفتاب» در استان مرکزی برگزار خواهد شد، تجدید میثاق با آرمان های امام راحل است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن اشاره به رویکرد جامع امام در مناسبات جمهوری اسلامی با ملت ها در کنار دولت ها گفت: مجموعه کارگزاران سیاست خارجی کشور به مناسبات رسمی در سطح بین المللی و گسترش روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی توجه دارند و پایه این روابط را مناسبات میان ملت ها می دانند.
نوآورى امام خمینى(س) در این عرصه آن بود که ایشان معتقد بودند که همه علوم، عملى هستند؛ یعنى حتى علم توحید هم عملى است. توحید بر وزن تفعیل است، پس در واقع یک عمل و حرکت خواهد بود و آن حرکت عبارت است از توجه انسان موحد از کثرت به وحدت. پس هر علمى،عملى در برخواهد داشت و نتیجه هر دانشى، یک عمل و حرکت خواهد بود.
پیتر شولاتور خبرنگار آلمانی که به هنگام بازگشت امام خمینی(س) از پاریس به تهران در ۱۲ بهمن ۵۷ همراه ایشان بود، پس از یک دوره بیماری طولانی درگذشت.
مطبوعات باید یک مدرسه سیار باشند تا مردم را از همه مسائل بخصوص مسائل روز آگاه نمایند، و به صورتى شایسته از انحرافات جلوگیرى کنند، و اگر کسى انحرافى دید با آرامش در رفع آن بکوشد. بطور کلى مطبوعات باید یک بنگاه هدایت باشند، یعنى به صورتى که اگر دست مردم بیفتد مردم هدایت شوند
دبیرکل بیست و دومین دوره مسابقات ارتش های جهان (سیزم) از کشور کنیا گفت: امام خمینی(س) با وقوع انقلاب اسلامی ایران ، از جایگاه ویژه و بی نظیر در دنیا برخوردار است.
من نجف که بودم، یک نفر از همین افراد [از اعضای سازمان مجاهدین خلق که بعدها به علت دغل کاریها و کج رفتاریها به منافقین مشهور شدند] آمد پیش من. قبل از این بود که آن منافقین پیدا بشوند. پیش من، شاید بیست روز- بعضیها مى گفتند 24 روز- مدتى بود پیش من. هر روز [مى] آمد آنجا، و روزى شاید دو ساعت آمد صحبت کرد از نهج البلاغه، از قرآن. همه حرفهایش را زد.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.