در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
آنچه مسلم است به میزان تلاش برای مبارزه با هواهای نفسانی و کوشش برای خودسازی است که راه برای اخلاص ورزیدن باز و در نتیجه "خلوص" همه جانبه برای انسان حاصل می شود و فرض دیگر در این زمینه هم که نه تنها تکمیل کننده حرکت که جانمایه آن می باشد، پیمودن راه بر مسیر مستقیم خداخواهی است و پای در این راه نهادن، البته جگر شیر می خواهد و استواری و پایمردی مردان مرد را
حجت الاسلام والمسلمین عباس کمساری، مسئول مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی استان اصفهان به همراه جمعی از کارکنان این مؤسسه، با آیت الله طباطبایی نژاد نماینده ولی فقیه و امام جمعه اصفهان دیدار کرد.
سومین نشست از سلسله نشست های دانشجویی تعامل با عنوان معرفت شناسی عرفانی از دیدگاه امام خمینی(س) برگزار می شود.
از مجموعۀ رهنمودهاى ایشان چنین استنباط مى شود که پس از اتکا و اتّکال به خدا، محور اصلى و نقش آفرین در پیروزى انقلاب و شکل گیرى حکومت اسلامى در ایران حضور و پشتیبانى مردم بوده است که امام همواره بر آن تأکید داشته اند. امروز نیز که قویترین پشتوانه انقلاب و نظام همان مردمند بدون تردید حفظ وحدت و حضور دائمى آنها اصل مهم و کارساز در تداوم و بقاى نظام و انقلاب اسلامى خواهد بود.
جمعیت درس امام آن موقع حدود سیصد تا سیصد و پنجاه نفر بود که نسبت به جمعیت دو هزار و پانصد نفرى طلبه هاى نجف تعداد زیادى بود. مجتهدین از علما و فضلاى نجف مجذوب امام شدند که این موضوع موج عظیمى ایجاد کرد.
امام خمینى(س) را می توان در صدر معتقدان و عاملان به سیرۀ نبوى و معلمى شایسته براى شناساندن سیرهاى ارزشمند و عملى به جهان تشنه فضیلت و حقیقت معرفى کرد. ایشان در دوران مبارزه با حکومت طاغوت، همواره الگوى حکومت آینده را، حکومت صدر اسلام عنوان کرده و در بیانى مى فرمایند: اگر اسلام تحقق پیدا بکند، همان معانى که در صدر اسلام بود تحقق پیدا مى کند.
استاد ادبیات و زبان فارسی دانشگاه جواهر لعل نهرو هندوستان گفت: فراگیری موج اسلام دوستی در دنیا ثمره مجاهدت امام راحل است.
معاون فرهنگی و هنری مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی به همراه مدیران آن معاونت، روز گذشته از مجموعه فرهنگسرای امام خمینی واقع در محله جماران بازدید کردند.
مرضیه حدیده چی(دباغ) گفت: این گروه های تکفیری، دنباله رو رسول خدا نیستند و از قرآن و سنت رسول الله تنها آنچه را که خوش شان می آید، استفاده می کنند. اگر بخواهیم رهرو مسیر حسینی و ولایی علی مرتضی(ع) باشیم، باید به مسیری برویم که امام خمینی(س) برای ما ترسیم کرده است.
مبادا یک وقت این طور شرارتهایی که در ایران می شود... مبادا یک وقت کنترل خودشان را از دست بدهند و زاید بر آنچه حکم خداست و قانون اسلام است عمل کنند. مبادا این اسباب این بشود که خشونت زیاد با اسیرها بکنند و با زندانیها بکنند و بدون دقت، بدون توجه یک وقت افرادی را بگیرند که- خدای نخواسته- گناهکار نبوده اند و گرفتار شده اند.
آیت الله سیدحسین موسوی تبریزی با بیان اینکه آرمان امام خمینی(س) مطابق نظرات امام علی(ع) شکل گرفته بود، گفت: «امیرالمومنین امام علی(ع) هیچگاه اجازه نداد وقتی جایی می رود، مردم پشت سر او راه بیفتند و شعار دهند، چرا که این کار را کوچک کردن مردم می دانستند.»
رئیس هیئت شطرنج شهرستان خمین گفت: روز ۱۹ شهریورماه جامعه بین المللی شطرنج در بیت امام حضور پیدا می کنند و معرفی امام در قالب زادگاه و اندیشه های ایشان انجام می شود.
دوره ای که محمود کیهان فرهنگی را در می آورد در جلسه ای نادر ابراهیمی گفت می خواهم زندگی امام را رمان کنم، که محمود وسط جلسه گفت، بخواب! تو ریزی!
از سلامت جناب حجت الاسلام آقاى سید موسى صدر، رئیس مجلس شیعیان لبنان، هیچ گونه اطلاعى ندارم و موجب نگرانى این جانب است.
استاندار تهران همزمان با آخرین روز هفته دولت به همراه فرمانداران، بخشداران، دهیاران و شوراهای اسلامی استان تهران با حضور در حرم مطهر امام خمینی(س) با آرمان های والای بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تجدید بیعت کردند.
چه بسا اشخاصی هستند که اگر کدخدای ده بشوند، تغییر می کنند به واسطه ضعفی که در نفسشان هست، تحت تأثیر آن مقامی که پیدا می کنند واقع می شوند، و اشخاصی هستند که مقام تحت تأثیر آنهاست از باب قوّت نفسی که دارند. و آقای رجایی، آقای باهنر این طور نبود که ریاست در آنها تأثیر کرده باشد، آنها در ریاست تأثیر کرده بودند و این یک درسی است که انسان باید از اینها یاد بگیرد.
فرماندهان و مسئولان قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا (ص) صبح امروز (شنبه) با حضور در مرقد مطهر امام خمینی(س) با آرمان های بلند بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند.
این واقعه درست دو ماه پس از آن رخ داد که آیت الله دکتر سیدمحمد حسینی بهشتی و بیش از ۷۰ تن از چهره های سیاسی و اجرایی عضو حزب جمهوری اسلامی در انفجار دفتر این حزب ترور شده و به شهادت رسیده بودند. شهید رجایی هنگام مرگ ۴۸ سال سن داشت. او پس از پیروزی انقلاب ابتدا سمت وزارت آموزش و پرورش را برعهده داشت و سپس در سال ۱۳۵۹ به نمایندگی مردم تهران وارد مجلس شورای اسلامی شد. در ۲۰ مرداد ۱۳۵۹ به نخست وزیری و پس از عزل بنی صدر از مقام ریاست جمهوری در انتخابات دوم مرداد ۱۳۶۰ با کسب بیش از ۱۳ میلیون رأی مردم به عنوان دومین رئیس جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد. باهنر نیز هنگام شهادت ۴۸ ساله بود. او پس از پیروزی انقلاب مسئولیت هایی از جمله عضویت در شورای انقلاب، نمایندگی مردم کرمان در مجلس خبرگان، نمایندگی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، وزارت آموزش و پرورش (در کابینه شهید رجایی) و دبیرکلی حزب جمهوری اسلامی (پس از شهادت دکتر بهشتی) را برعهده داشت.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.