امام به طرز نشستن در مجالس سوگواری اهل بیت و گوش دادن به وعظ واعظ یا روضه روضه خوان، و گریستن به هنگام شنیدن مصایب شهدای کربلا به همه نشان دادند که «فرهنگ عاشورا» را باید پاس داشت و حریم آن را نگاه داشت.
در روز ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ با هجوم ارتش عراق به مرز های غرب و جنوب و حمله هوایی به چند فرودگاه ایران جنگ تحمیلی هشت ساله دولت عراق به رهبری صدام حسین علیه ایران آغاز شد.
هویت انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران بر اساس اسلامی که امام خمینی مفسر آن بوده است شکل گرفت و تاسیس گردید. اسلامی که عقلانیت و عدالت جان مایه آن است و برای دفاع از شرافت انسانی مقاومت و مجاهدت و فداکاری را برنامه زندگی پیروان خود قرار می دهد. چنین اسلامی با افکار منحط و اعمال نفرت زای طالبان ساخته اذهان و دستان آلوده قدرت های شیطانی نه تنها تفاوت که ضدیت دارد.
بررسی سیر تطور رسیدن امام خمینی به مرتبه زعامت و مرجعیت میتواند برای بسیاری از شیفتگان و علاقهمندان ایشان در داخل و خارج از کشور و محققین و پژوهشگران مباحث فقه و حوزههای علمیه شیعه امری جذاب باشد.برای این منظور باید حوادث سیاسی ـ اجتماعی دهۀ ۲۰ تا ۶۰ شمسی در ایران و عملکرد امام خمینی در نیمۀ دوم از عمر شریفشان را مورد کنکاش و تحقیق قرار دهیم. مقطعی که تقریباً از نیمۀ دوم دهۀ ۲۰ با ورود و استقرار مرحوم آیت الله العظمی سید حسین بروجردی در قم آغاز شده و تا نیمه دوم دهۀ ۶۰شمسی را در برمیگیرد.
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در پیامی درگذشت حاج حجت الله کسری از روضه خوانان و مداحان پیشکسوت اهل بیت(ع) را تسلیت گفت.
آیت الله شیخ نورالله شاه آبادی یکی از ده فرزند و تنها فرزند بازمانده از مرحوم آیت الله میرزا محمد علی شاه آبادی؛ استاد حضرت امام (س) نقل می کند: آنچه اطلاع دارم و شنیده ام این است که مرحوم امام خمینی وقتی از اراک به قم هجرت کرد، با مرحوم میرزا صادق، پسرعموی ما که از فضلای حوزۀ علمیۀ قم بود، آشنا شد. میان آن دو، رفاقت و صمیمیت برقرار بود. امام به طور مکرر به ایشان اظهار میکرد: «من طالب آن چیزی هستم که هنوز به دست نیاورده ام و آن عرفان است.
کتاب پژوهشی نظریه های انقلاب به قلم دکتر محمدسالار کسرایی در 252 صفحه، 500 نسخه و به قیمت 650/000 ریال و در 5 فصل با این عناوین در دسترس علاقمندان قرار گرفته است
سی و شش سال پیش در چنین روزی، امام خمینی (س)؛ امید مستضعفان جهان با دوراندیشی و عزم و اراده انقلابی و پیش بینی مدبرانه ای که از شرایط سیاسی، نظامی و امنیتی آن مقطع جنگ و شرایط آینده منطقه داشتند، طی حکمی فرمانده وقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را براساس اصل ۱۵۰ قانون اساسی مامور تشکیل نیروهای سه گانه زمینی، هوایی و دریایی قوی کردند. معظم له با تصریح به نقش سپاه در نگهبانی از دستاوردهای انقلاب اسلامی و یادآوری این مهم که انجام این نقش بدون آمادگی کامل سپاه از جهت تجهیزات و آرایش جنگی و فنون دریایی، زمینی و هوایی امکان پذیر نیست لذا به وی تاکید کردند تا هر چه سریع تر سپاه پاسداران را مجهز به نیروهای زمینی، هوایی و دریایی قوی نمایند. با اجرای این فرمان، روند موفقیت های سپاه پاسداران و اثرگذاری آن در معادلات جنگ، دوشادوش ارتش جمهوری اسلامی و با بهره گیری از نیروی عظیم بسیج مردمی، سرعت گرفت.
خمین شهری که از گمنامی به شهرت جهانی رسید و نامش در کتاب رکوردهای جهانی «کتاب گینس» ثبت شد؛ به واسطه این که زادگاه ابرمرد تاریخ و رهبر راستین جهان اسلام و تشیع، امام خمینی بود. شهری در جنوب شرقی استان مرکزی با بیش از هزار و پانصد سال قدمت که بنای آن را به «هما» دختر «بهمن کیانی» نسبت می دهند. گویند نامش در ابتدا «خمیهن» بوده که ترکیبی است به «خو» به معنای «خوب» و «میهن» که «جایگاه» معنا می دهد. و روی هم یعنی مکان خوب یا سرزمین مقدس. در قدیم به این شهر و روستاهای اطرافش «کمَرَه» نیز می گفتند.
آیت الله اشراقی پس از پیروزی انقلاب اسلامی فرمانبر و مطیع ولایت فقیه بوده و از هیچ مجاهدتی فروگذار نکرد. اسناد باقی مانده از آیت الله اشراقی بیانگر روحیة مبارزاتی و ایثارگرانه ایشان است. این اسناد با هدف گشودن دریچه ای تازه بر روی مورّخین و پژوهش گران تاریخ انقلاب اسلامی در اختیار گذاشته شده است.
از گذشته افتخار روحانیت این بوده است که مردمی و در کف جامعه و بین مردم کوچه و بازار حضور داشته و با آنها زندگی می کرده و تافته جدا بافته نبوده است. هم دل و همراه و آمیخته با مردم و به دور از طبقاتی و قشربندی شده بود. همیشه با مردم تعامل داشته و اخلاق اجتماعی را رعایت می کرده است. علما و روحانیت ما همیشه پیش سلام و جویای حال مردم و مشکل گشای آنان بوده اند.، نظم و انضباط و بهداشت عمومی را رعایت کرده و به دیگران هم تذکر می دادند. پشتیبان حقوق مردم بوده و حق کشی و ویژه خوری نمی کردند. قوانین جامعه را عامل بوده و برخلاف آن عمل نمی کردند و...
آیت الله شهید سید اَسدالله مدنی پس از درگذشت آیت الله سید محسن حکیم ، مرجعیت آیت الله امام خمینی را در همدان مطرح کرد؛ به طوری که ساواک گزارش داد وی بیش از یک سوم اهالی همدان را مقلد امام کرده است...
روز پنجم ماه صفر مصادف است با روز شهادت حضرت رقیه (س) در خرابه شهر شام. کودکی که هنوز انگار صدای درخواست پدر از سوی وی، در کوچه پس کوچه های تاریک تاریخ بشری به گوش می رسد.
حضرت رقیه فرزند امام حسین علیه السلام است . بر اساس نوشته های بعضی کتابهای تاریخی، نام مادر حضرت رقیه(ع)، امّ اسحاق است که پیشتر همسر امام حسن مجتبی (ع) بوده و پس از شهادت ایشان، به وصیت امام حسن (ع) به عقد امام حسین (ع) درآمده است. در مورد تاریخ تولد حضرت رقیه چیزی معلوم نیست.
حجت الاسلام والمسلمین محمود رضا جمشیدی رئیس سابق حوزههای علمیه خواهران این روزها در کنار فعالیت در جامعه مدرسین به تدریس کفایةالاصول و مکاسب مشغول است. وی در پرونده کاری خود، سابقه دبیری ستاد زمینه سازی اجرای فرمان حضرت امام(منشور روحانیت)، معاونت سیاسی جامعه مدرسین، مسئولیت دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه قم و عضویت در هیئت امنای مرکز خدمات حوزه های علمیه را دارد.
آیت الله سید حسن خمینی در پیامی درگذشت پدر مسعود آقا بزرگی، معاون اجرایی ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س) را تسلیت گفت.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.