امام به طرز نشستن در مجالس سوگواری اهل بیت و گوش دادن به وعظ واعظ یا روضه روضه خوان، و گریستن به هنگام شنیدن مصایب شهدای کربلا به همه نشان دادند که «فرهنگ عاشورا» را باید پاس داشت و حریم آن را نگاه داشت.
حضرت امام دستور تشکیل شورای اسلامی شهر و روستا را دادند. حضرت امام توصیه کردند و شواری انقلاب آئین نامه ای را تصویب کرد و ما شاهد بودیم که در سال های اول انقلاب، شوراهای مساجد و روستاها تشکیل شد و می شود گفت که در سال های جنگ و دفاع مقدس و بخصوص مشکلاتی که در سال های اولیه در موضوع توزیع ارزاق عمومی که کمبودهایی وجود داشت، نقش موثری ایفا کردند.
آشنایی و ارتباط علمی و عاطفی حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی فاضل میبدی با مرحوم محمد رضا حکیمی آنگونه که خود می گوید به بیش از نیم قرن می رسد. حاصل این ارتباط، شناخت بسیار ایشان از علامه حکیمی است که شمه ای از آن را در این مجال مختصر تقدیم می کنیم.
یادگار امام در پیامی اینستاگرامی نایب قهرمانی تیم ملی کشتی فرنگی ایران در مسابقات جهانی را تبریک گفت.
مجاهدین خلق از ضعف خودبزرگ بینی و غرور بنی صدر به عنوان یک ابزار استفاده کرد تا بتوانند رهبری نظام را تضعیف کند. یعنی مجاهدین خلق چون خودشان دارای این توانمندی نبودند که در برابر امام بایستند از آقای بنی صدر به عنوان یک ابزار استفاده کردند. وقتی این ابزار هم نتوانست در مسیر اراده حضرت امام و انقلاب نقش موثری ایفا کند او را کنار زدند. یعنی بنی صدر وقتی در پاریس به عنوان رئیس جمهور منتخب شورای مقاومت ملی شد و در واقع نتوانست خیلی آورده ای برای مجاهدین خلق به عراق داشته باشد، او را کنار گذاشتند.
اکنون که من به ناچار باید ترک جوار مولا امیر المؤمنین( ع) را نمایم و در کشورهای اسلامی، دست خود را برای خدمت به شما ملت محروم- که مورد هجوم همه جانبه اجانب و وابستگان به آنان هستید- باز نمیبینم و از ورود به کویت با داشتن اجازه ممانعت نمودند، به سوی فرانسه پرواز میکنم. پیش من مکان معینی مطرح نیست؛ عمل به تکلیف الهی مطرح است، مصالح عالیه اسلام و مسلمین مطرح است.(صحیفه امام،ج۳،ص۴۸۱)
در پی درگذشت ابوالحسن بنی صدر برخی رسانه های فارسی زبان خارج از کشور مصاحبه هایی از وی منتشر کرده اند که در آنها این ادعا مطرح می شود که در سال ۱۳۶۰ صدام حسین با صلح با ایران موافقت کرده بود، اما سران جمهوری اسلامی ایران با چنین تصمیمی مخالفت کردند. سردار حسین علایی در یادداشتی که در اختیار جماران قرار داد، به این ادعا پاسخ داده است.
کمتر کسی را سراغ داریم که به اندازه حجت الاسلام والمسلمین محمد عبداللهیان مدرس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم و مدیر موسسه پژوهشی امام رضا علیه السلام با استاد حکیمی رفت و آمد و رفاقت صمیمی داشته و علامه حکیمی در سال یکی دو ماه و بیشتر در خانه وی بیتوته کرده باشد. این قرابت و صمیمیت سبب شد تا از نزدیک پای صحبت های شنیدنی ایشان بنشینیم.
سید حسن خمینی گفت: به نظر من این هسته مرکزی فکر آقای حکیمی فقط نیاز امروز جامعه ما نیست و نیاز بشریت است. ما جز از مسیر دین به برابری نمی رسیم؛ جز با باور اینکه همه بندگان یک خدا هستیم و خداوند ما را یکسان آفریده است. منکر این نیستم که فلسفه هایی می توانند این را ثابت کنند ولی شمول اجتماعی ندارند و حرکت آفرین اجتماعی نیستند.
حضرت امام در طول سال های اقامت خود در عراق علی رغم آزاد بودن تردد و مسافرت ایشان، به هیچ شهر و مکان زیارتی در این کشور نرفته اند. ایشان حتی به شهر کوفه که در فاصله کوتاهی از نجف واقع شده و جدای از اماکن زیارتی متعدد به واسطه وجود نهر فرات و داشتن نخلستان های زیاد از هوای مطبوعی هم برخوردار هست نیز سفر نکردند.
آیت الله سید حسن خمینی بمناسبت مراسم عزاداری امام رضا(ع) و بزرگداشت علامه حکیمی سخنرانی خواهند کرد.
مراسم عزاداری و سوگواری به مناسبت رحلت پیامبر ختمی مرتبت حضرت محمد بن عبداللَّه(ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) و همچنین قرائت زیارت حضرت رسول(ص)، صبح امروز ۲۸ صفر در حرم مطهر امام خمینی(س) برگزار شد.
مراسم شام شهادت امام رضا(ع) و بزرگداشت علامه محمدرضا حکیمی(ره) امشب ۱۵ مهر ۱۴۰۰ توسط هیأت پیروان پیر جماران در حسینیه جماران برگزار شد.
دوران زندگــی امــام رضا علیه السلام، دورانی بود کــه مباحث علمی بســیار رونق گرفته بــود. در واقع شکوفایی علمی نه تنها در سرزمین اسلامی روی داده بود، بلکه آن طور که از تاریخ مشخص می شود حتی مردم ادیان مسیحیت و یهودیت نیز مشغول علم آموزی بوده اند. امام رضا علیه السلام از این فرصت به بهترین نحو ممکن استفاده کردند تا علوم اسلامی را در دنیا نشر دهند. نمونه بارز و آشکار نشر علوم اسلامی، در مناظراتی صــورت می گرفت که دانشــمندان ادیان دیگر به امام رضا علیه السلام مراجعه می کردند. البته آن حضرت از این طریق با شــکل گیری و گســترش فرقه های انحرافی هم مقابله و مبارزه می کردند.
جامعه امروزی در رفتار فردی، خانوادگی، معاشرت اجتماعی و حکمرانی با مشکلات فراوانی روبرو است و راه حل این مشکلات، بازگشت به سیره نبوی است که در این راستا گام اول شناخت و معرفت سیره نبوی و گام دوم عملیاتی کردن آن در رفتار فردی، خانوادگی اجتماعی و حکمرانی است. حجت الاسلام والمسلمین سید محمدتقی قادری استاد حوزه و دانشگاه و پژوهشگر دینی که کتاب «من رسول الله» هستم از جمله آثار اوست، در این مصاحبه به بخشی از سیره فردی، عبادی و خانوادگی آن حضرت اشاره کردند و انشاءالله در مناسبتی دیگر، ابعاد دیگری از سیره رسول اکرم (ص) را در محضر ایشان به گفت و گو خواهیم نشست.
مهمترین کار پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تدوین قانون اساسی است که با درایت امام و همت یاران ایشان با مدت زمان اندکی به سرانجام رسید. در مدت زمان اندکی قانون اساسی در مجلس خبرگان قانون اساسی به وسیلۀ منتخبین مردم تدوین و پس از آن به رأی مردم گذاشته شد. در واقع پایه های نظام جمهوری اسلامی بدین وسیله با مدت زمان اندک پی ریزی شد. این نظام برای همه قابل فهم بوده است. شما انقلابهای دیگر در منطقه را مشاهده کنید!
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.