امام به طرز نشستن در مجالس سوگواری اهل بیت و گوش دادن به وعظ واعظ یا روضه روضه خوان، و گریستن به هنگام شنیدن مصایب شهدای کربلا به همه نشان دادند که «فرهنگ عاشورا» را باید پاس داشت و حریم آن را نگاه داشت.
امام خمینی(س): حقوق بسیار مادرها را نمی توان شمرد و نمی توان به حق ادا کرد. یک شبِ مادر نسبت به فرزندش از سال ها عمر پدر متعهد ارزنده تر است. متجسم عطوفت و رحمت در دیدگان نورانی مادر، بارقه رحمت [و] عطوفت رب العالمین است.
مراسم بزرگداشت مرحوم حاج محمد کمساری، پدر حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی کمساری رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، روز جمعه با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در حسینیه شماره ۲ جماران برگزار شد.
در تعریف جامعیت امام باید گفت که اول؛ امام هم بنیانگذار مکتب فکری و طراح ایدئولوژی انقلاب بود.دوم؛ با آگاهی و بینش بلند، رهبری بسیجگر و بسیج کننده مردم بود. و سوم؛ با مدیریت صحیح و معماری درست و منطقی این انقلاب را به پیروزی رساند. حضرت امام به هدفش ایمان داشت و همین ایمان باعث شد که تصمیم درست بگیرد و مهمتر از همه توان بسیج مردم را برای اهداف بلند انقلاب داشت و هم اینکه مردم نسبت به تصمیم های امام ایمان داشتند و به آن لبیک می گفتند. بدان جهت است که امام در پیامی جامع فرمودند: ... با خودیاری و همکاری برای مبارزه علیه فقر و محرومیت بسیج شوید، و با تأیید الهی به نجات مردم مستضعف کمر همت ببندید.
مهمترین ویژگی بسیج را اندیشه بسیجی تشکیل می دهد و بدیهی است تفکر و اندیشۀ بسیجی، تفکری منطقی، معقول، منسجم و اصولی است که براساس مفهوم بسیج شکل می گیرد. پس تفکر و نگرش بسیجی، تفکر احساسی یا نگرش تجربی نیست بلکه نگرش و اندیشه ای است عقلانی، حکیمانه و عارفانه. نگرش و تفکر بسیجی به دلیل عقلی بودن، عمیق و برخاسته از دانش و آگاهی است و اگر جز این باشد نمی توان نام بسیجی را بر آن نهاد. با این بیان عبارات و کلیدواژه های سخنان امام در باره بسیج مانند: شجرۀ طیبه، درخت تناور، مدرسه عشق، مکتب شاهدان، میقات پابرهنگان، معراج اندیشۀ پاک اسلامی، لشکر مخلص خدا و... را دارای نگرشی سطحی و مبتنی بر احساس و تعصب دانست. اصولاً تحجرگرایی و مقدس مآبی یا تقدس نمایی، گذشته نگری و واپس اندیشی، تقلید کورکورانه و پیروی از آباء و نیاکان و تسلیم بی چون و چرا در برابر دیگران نمی باید از خصایص چنین اندیشه ای باشد و اگر جز این بود امام خمینی(س) در مورد تأثیر شایان تفکر بسیجی اینگونه داد سخن نمی داد؛ اگر بر کشوری ندای دلنشین تفکر بسیجی طنین اندازد، چشم طمع دشمنان و جهانخواران از آن دور خواهد گردید.
برای شناخت و معرفی شخصیتی مانند امام خمینی (س) با آن همه برکات وجودی نیز، راهی جز مطالعه دقیق و موشکافانه از میراث به جامانده از ایشان در حوزه های مختلف نیست. آشنایی با منظومه فکری امام خمینی (س) و درک درست چرایی بسیاری از رویدادها که گاه با حجاب معاصرت یا پرده پوشی های زمان، به ویژه برای نسل جوان در هاله ای از ابهام قرار می گیرد، نیازمند آن است که افزون بر داشته ها و آثار نظری و علمی، سیره اخلاقی و علمی ایشان، هم در ساحت فردی، هم در حوزه کنش های اجتماعی و سیاسی، همچنین فضا و زمینه این رفتارها، به درستی بیان شود. دانشنامه امام خمینی (س) با هدف پاسخگویی به این نیاز و با توجه به ضرورت وجود مرجعی جامع که دربردارنده زوایا و ابعاد مختلف شخصیت امام خمینی در حوزه نظر و عمل باشد.
بسیجیان شهرداری تهران با حضور در حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با آرمان های حضرت امام خمینی(س) تجدید میثاق کردند.
خادمین شهدای سپاه حضرت محمد رسول الله(ص) تهران بزرگ با حضور در حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با آرمان های حضرت امام خمینی(س) تجدید میثاق کردند.
اگرچه «دین» را مجموعه ای از عقاید، اخلاق و احکام دانسته اند و فقه را دانش فهم قوانین و احکام عملیِ خدای سبحان تعریف نموده اند که فقیهان بر پایه ی روش تحقیقِ اجتهادی، به استنباط آن ها از منابع مشخص، اقدام می کنند، امـا گـوهر دیـن و مقـصود متعالی آن را نمی توان منحصر در فهم و تفهیم احکام عملی دانست؛ چه که حقیقت دین و گوهر درخشان و هدایتگرِ آن، آمیزه ای از سه ساحت عقاید، اخلاق و احکام است . بنابراین، تقلیل دین به اصول و فروع، و وانهادن اخلاق، تحریف آن حقیقـت والا و تعالیبخش، و انحراف از مسیر کمال و سعادت است . چنان کـه تحدیـد تفقّـه، بـه فقـه الأخبار یا فقه کتاب و سنت، یا توسعه ی قلمرو احکام دین به هر آنچه در عالم است، و همچنین متورم ساختن فقه، نیز تحریفی آشکار، زیـان بـار و قطعـاً ابتـر و بـی سـرانجام خواهد بود. و نیز، بی اعتنایی به آموزه های کتاب و سنت و جستن مـسیر سـعادت، از رهیافـت انحصاری عقل و عرف، سرانجام به جمود و شیء گشتگیِ انسان منتهی شده و انسان را از حرکت و پوییدن مسیر تعالی و کمال، باز می دارد. آری، دین و تفقّه در آن را ، اگر از حصار و بند چنین قرائت های افراطی و تفریطـی رها نکنیم، آنچه از حقیقت تعالی بخش دین در اختیار مردم قرار خواهد گرفت، نه تنها پیش برنده و هدایتگر نیست که قرائتی کاریکاتوری و غیر واقع بینانه خواهد بود که در نهایت، به عبور از دین یا غرق شدن در تحجر خواه
به گزارش پرتال امام خمینی(س) بیت حضرت امام در نجف اشرف با حضور بیش از ۳۰۰ نفر از طلاب و محقق بصورت روزانه درمدرس فعال بوده و کتابخانه این مرکز نیز با فعالیت روزانه شاهد حضور اساتید و طلاب و دانشجویان عراقی است.
اول بهمن ماه ۱۳۴۸ ش اولین جلسه تدریس حضرت امام در موضوع حکومت اسلامی و ولایت فقیه در حوزه علمیه نجف و در مسجد شیخ انصاری بوده است. درس هایی که به شکل ها و قالبهای مختلفی به جامعه دینی و سیاسی عرضه گردید و به نقطه عطفی در مبارزات اسلامی ـ مردمی با رژیم استبدادی پهلوی بدل شد.
کتاب «بررسی حکم شرعی دشنام و بهتان» به قلم حجت الاسلام سید حسن خمینی توسط موسسه چاپ و نشر عروج به انتشار درآمد.
امام خمینی در سخنرانی سه ماه پیش از پیروزی انقلاب، ۱۰ آبان ۱۳۵۷، فرموده اند شاهنشاهی کثیف ترین رژیم های جهان است. (صحیفه امام؛ ج ۴، ص ۲۵۴ و ۲۵۵) در همان سخنرانی ویژگیهایی را برشمرده اند که می توان بدترین و کثیفترین نوع حکومت و حکومت داری را از دیدگاه ایشان بازشناسی، و برای نسلهای آینده تبیین کرد. در این یادداشت کوتاه به همین مسئله خواهم پرداخت.
امام خمینی(س) نه تنها فقیهی اصولی بوده که تحقیقات و ابتکارات و نوآوری های معروفی در دانش اصول فقه ابراز کرده، علاوه بر آن به قواعد فقهیه نیز توجه زیاد و اهتمام بلیغی داشته است. ایشان بعضی از قواعد فقهیه را در قالب رساله جداگانه و مستقل به رشته تألیف درآورده و در اثناء درس ها و تألیفات خود در موضوع فقه استدلالی و یا بحث های استدلالی اصول فقه، قواعد متعددی را در نظر داشته و کم و بیش از آنها سخن به میان آورده و به نکات و زوایایی از آنها اشاره نموده است.
جمعی از علما و اعضای دفتر امام خمینی درگذشت پدر حجت الاسلام و المسلمین علی کمساری را به وی تسلیت گفتند.
آیت الله سید حسن خمینی در پیامی درگذشت آیت الله محسن مجتهد شبستری را تسلیت گفت.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.