امام به طرز نشستن در مجالس سوگواری اهل بیت و گوش دادن به وعظ واعظ یا روضه روضه خوان، و گریستن به هنگام شنیدن مصایب شهدای کربلا به همه نشان دادند که «فرهنگ عاشورا» را باید پاس داشت و حریم آن را نگاه داشت.
حکومت پهلوی دوم از تجربه های مکرر پند نگرفته و در نوزدهم دی ماه سال ۱۳۵۶ پس از تظاهرات گسترده دو روزه در قم، درگیری شدیدی میان مأموران حکومتی و مردم درگرفت. در این درگیری عده ای کشته و زخمی شدند. اگر بخواهیم واقعه نوزدهم دی را درست بشناسیم باید زمینه های آن را به اختصار مرور کنیم.
واژه های استضعاف و مستضعفین، استکبار و مستکبران ریشه قرآنی دارند. مستضعف یعنی کسی که به استضعاف کشیده شده و خودش و دیگران او را ضعیف و ناتوان می شمارند. مستکبران نیز کسانی اند که خودشان و دیگران آنها را برتر می شمارند. در حالی که به راستی چنین نیستند. استکبار مراتبی دارد. چه از جانب شخص و یا کشورها ممکن است دارای خصلت استکباری باشند؛ اما روی هم رفته مستکبران می گویند: ما سیاست مدار، دانشمند و عالم و عاقل هستیم و مصالح شما را بهتر از خودتان تشخیص می دهیم. از ما اطاعت کنید تا سعادت و خوشبختی شما را فراهم سازیم. با عناوین مختلفِ رنگ، نژاد، دین، مذهب، زبان، قومیت، ملیت، کشور، شهر و دیگر عنوان های اعتباری در میان مردم تفرقه می اندازند تا تضعیف شوند و نیروی اجتماعی خود را از دست بدهند. مفاسد اخلاقی را ترویج می کنند تا مردم سرگرم شده و هویت انسانی خود را فراموش کنند و در برابر خواسته هایشان تسلیم گردند. همه چیز از مردم است و خود آنان منابع عظیم قدرت و ثروت هستند؛ نه مستکبران. مستکبران اقلیتی بیش نیستند و اگر توده های مردم با آنان همکاری نکنند قدرتی ندارند. قدرت آنها غیرواقعی و پوشالی است. با حیله گری و تلقینات دروغین اکثریت را از خود بیگانه کرده تا نتوانند به قدرت واقعی خویش پی ببرند و از آن بهره بگیرند. بنابراین، مستضعفین واقعاً ضعیف و ناتوان نیستند؛ بلکه خودشان را ضعیف می پندارند. مش
مراسم تشییع مرحوم حاج عیسی جعفری، خادم امام خمینی (ره) امروز جمعه ساعت 9 صبح از مقابل مسجد امام حسن عسکری (ع) در قم به طرف حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها، برگزار شد؛ و بعد از انتقال آن مرحوم به تهران و اقامه نماز توسط آیت الله سید حسن خمینی، پیکر حاج عیسی جعفری در حرم حضرت امام خمینی(ره)، در صحن حاج آقا مصطفی به به خاک سپرده شد.
همزمان با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا، مراسم پنجمین سالگرد درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی با حضور آیت الله سید حسن خمینی، جمعی از روحانیون، مسئولین لشکری و کشوری و خانواده آیت الله هاشمی رفسنجانی در حرم امام خمینی(س) برگزار شد.
آیت الله سید حسن خمینی در پیامی با تسلیت درگذشت حاج عیسی جعفری نوشت: حضور او در زمان امام و پس از آن، در دوره مرحوم یادگار ایشان و پس از درگذشت یادگار امام تا دوران کهولت، حضوری سرشار از عاطفه و محبت بود. و این ارتباط و پیوند حتی در دوره بعد از کهولت نیز با گرمی و صمیمیت ادامه داشت.
آیت الله محمد محمدی قائینی مدرس خارج فقه و اصول و علوم عقلی حوزه علمیه قم و امام جمعه موقت همدان در گفت وگو با حریم امام ضمن اشاره به علت اختلاف در تاریخ شهادت حضرت زهرا (س)، به جنبه هایی از سیره آن حضرت اشاره کرد.
حضرت امام (ره) بر خلاف سایر فلاسفه مانند ارسطو به هیچ وجه قائل به دیدگاه تقدیرگرایانه در خصوص طبقات پایین جامعه نبود؛ بلکه از منظر امام وضعیت فلاکت بار طبقات مستضعف، نتیجه به استضعاف کشاندن آن ها توسط قدرتهای مستکبر و دولت های جائر داخلی و ابرقدرت ها می باشد. توجه حضرت امام به مستضعفان، عمدتاً با دیدگاه و قائل بودن به جایگاه اکتسابی طبقات پایین اجتماع معطوف است؛ طبقاتی چون کوخ نشینان، زاغه نشینان، گرسنگان، محرومان و فقرا، نشان از شاخص های مربوط به مسکن، شغل، تحصیلات و درآمد، عمده توجه ایشان بود؛ نه جایگاه نسبت داده شده به آنان، مثل قومیت، نژاد یا اموری که به طور غیرارادی، فرد وارث آن است. این را در تفکر مکاتب غربی مشاهده می کنیم؛ اما در اندیشه حضرت امام خیر. حضرت امام راحل، محرومان و مستضعفان را صاحبان اصلی انقلاب می دانست و می فرمود اگر ایثار و فداکاری آنان نبود انقلاب به پیروزی نمی رسید. ایشان می فرمود: «این پایین شهریها و این پابرهنه ها به اصطلاح شما، اینها ولی نعمت ما هستند. اگر تا آخر عمر به اینها خدمت کنیم، نمی توانیم از عهده خدمت برآییم.» حضرت امام محرومان و مستضعفان را به عنوان پرچم داران اسلام ناب محمدی در مقابل اسلام آمریکایی مطرح می فرمود. ایشان محرومان را نور چشم خود و اولیای نَعَم همه می دانست که نشان از جایگاه بالای این قشر اجتماعی در منظومه فکری امام می باشد. در ن
کتاب بوستان ایران بقلم خانم مشرف مبشر در پیشاور منتشر شد.
یکی از عوامل صداقت در گفتار و رفتار است. یکی از عواملی که مردم را جذب می کند، همین است. اینکه مردم ببیند آنچه مسئولان می گویند و عمل می کنند، تطبیق دارد. امام صادق علیه السلام می فرماید: «کُونُوا دُعَاه النَّاسِ بِغَیرِ أَلْسِنَتِکُمْ لِیرَوْا مِنْکُمُ الِاجْتِهَادَ وَ الصِّدْقَ وَ الْوَرَع / مردم را به غیر از زبانتان دعوت به دین کنید، تا سعی و کوشش و درستی و پرهیزگاری و خویشتن داری را از شما مشاهده کنند.» این صداقت در قول و عمل یکی از عوامل ایجاد محبوبیت است. وقتی مردم محروم و مستضعف صداقت در گفتار و رفتار را در حامی خود می بینند به او اقبال پیدا می کنند. عامل دیگر نگاه فقیهانه است. بالاخره وقتی تفکر یک فقیهی ریشه در قوانین دینی دارد، روی مخاطبان هم اثر می گذارد. ممکن است عده ای یک نگاه عاطفی صرف به محرومین داشته باشند که قوام چندانی هم نداشته باشد؛ اما یک رویکرد اصل ایجاد حکومت را برای احقاق حق محرومان و مستضعفیان می خواهد. چنین رویکردی منحصر به حضرت امام است. ساده زیستی و دوری از تجملات ایشان نیز در این راستا مؤثر بوده است. این ها سلسله عواملی بودند که باعث شد مردم به سمت امام راحل سوق یابند و با جان و دل از انقلاب و نهضت حمایت کنند. این محبوبیت ادامه دارد و با تعویض یک نسل به نسل دیگر یا گذشت یک قرن و رسیدن به قرن دیگر، پایان نمی پذیرد؛ چرا که این بر پایه اصول انسانی بنیان
شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در آخرین وصیت خود خطاب به همسرش می نویسد: "همسرم من جای قبرم را در مزار شهدای کرمان مشخص کرده ام. محمود می داند. قبر من ساده باشد مثل دوستان شهیدم. بر آن کلمه سرباز قاسم سلیمانی بنویسید نه عبارت های عنوان دار"
حجت الاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی و دکتر نجفقلی حبیبی در نشست علمی «بازخوانی نامه حضرت امام خمینی(س) به گورباچف» به این مسأله اشاره کردند که امام خمینی(س) در نامه به گورباچف هشدار داده که با شکستن دیوار کمونیسم به دامان غرب نیفتند و فلسفه اسلامی را به او معرفی کرده است.
نشست علمی «بازخوانی نامه حضرت امام خمینی(س) به گورباچف» از سوی مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) نمایندگی قم و بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء و با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی و دکتر نجفقلی حبیبی برگزار شد.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.