امام به طرز نشستن در مجالس سوگواری اهل بیت و گوش دادن به وعظ واعظ یا روضه روضه خوان، و گریستن به هنگام شنیدن مصایب شهدای کربلا به همه نشان دادند که «فرهنگ عاشورا» را باید پاس داشت و حریم آن را نگاه داشت.
حضرت امام آشنایی طولانی مدتی با خدمات و فعالیت های مرحوم دکتر یدالله سحابی داشته و بر همین اساس سال ۱۳۴۳ بعد از صدور حکم محکومیت قضایی وی در بیدادگاه نظامی به این موضوع اشاره کرده و با توجه به کهولت سن مرحوم سحابی می نویسند: اینجانب و اشخاص با وجدان و با دیانت متأسفیم از مظلومیت این اشخاص که به جرم دفاع از اسلام و قانون اساسی محکوم به حبسهای طویل المدت شده، و باید با حال پیری و نقاهت در زندان، برای اطفای شهوات دیگران، به سر برند.
شهادت فرزند امام، مقاله ای که علیه حضرت امام نوشتند، قتل عام طلاب در ۱۹ دی ۵۶ به دنبال آن قتل عام و درگیری تبریز در ۲۹ بهمن ۵۶ دیگر مبارزه را از مخفیگاه ها و به صورت پنهان به آشکار در متن جامعه آورد. از یکطرف رهبری حضرت امام را داریم و روحانیت متحد و متفق در مسیر نهضت امام و از طرفی، نیروهای انقلابی کارآمد که در شهرها، استان ها و حتی روستاها که توانستند حرکت انقلابی را بر مبنای رهنمودهای امام مدیریت کنند و به سامان برسانند و پوسیدگی از درون گسستگی حاکمیت پهلوی هم وجود داشت.
امام خمینی در بیست و پنجم دی ماه سال ۵۷ در پیامی نه گانه به ملت ایران، سفارش های مهمی کردند.
هر انقلابی دارای شعارهایی است که ریشه در ایدئولوژی انقلاب و فرهنگ آن جامعه دارد. این شعارها بیان کننده نگرش ایدئولوژی انقلاب، انقلابیون و توده های انقلابی نسبت به وضع نابسامان موجود، اهداف و ویژگی های نظام آرمانی و نحوه انتقال جامعه از وضع موجود به وضع آرمانی هستند.
این یادداشت نگاهی کوتاه خواهد داشت به وضعیت اقشار جامعه در رژیم پهلوی( بر اساس تقسیم بندی اخیر) و به این پرسش پاسخ خواهد داد که چگونه اقشار در ایران علیه شاه به اجماع رسیدند و شاه همه پایگاه های اجتماعی خود را از دست داد و مجبور به ترک کشور شد؟
در نقطه مقابل «اسلام ناب محمدی» که اسلام رحمانی، با پایه عقلانیت و توجه به زمان و مکان و... است؛ نوعی برداشت از اسلام است که در ادبیات امام خمینی از آن به عنوان «اسلام آمریکایی» یاد می شود. در مبانی و اصول رفتاری این نوع از اسلام دگرگونی های بسیاری رخ داده است. بر اساس بینش و اندیشه حضرت امام، این نوع اسلام، وارونه شده و دینی بی محتوا و متظاهر و یاری گر قدرت های استکباری و استبدادی است. به همین دلیل هم حمایت های قدرت های استکباری، اعم از غربی و شرقی را در پی دارد. این نوع برداشت از دین - به ویژه از دین اسلام - بیشتر متناسب با اهداف جریان سرمایه داری و گروه های ظالم در جهان است که عموماً منافع آنها در تضاد با اسلام راستین قرار دارد. در اسلام امریکایی دیانت جدای از سیاست تعریف می شود. درحالی که در اسلام ناب دیانت و سیاست دو روی آن هستند و مبارزه و مقابله با مستکبران و دفاع از ستم دیدگان از اهداف آن است. یکی دیگر از ویژگی های اسلام آمریکایی که عاملی برای شناسایی و تفکیک از اسلام اصیل می باشد، ویژگی هم پوشانی این نوع اسلام در قالب اسلام راستین است، با این توضیح که اسلام آمریکایی بر خلاف محتوای ناصحیحی که دارد، توجه ویژه ای برای حفظ ظواهر و رعایت شعائر نمادین دین قائل است. امام خمینی همواره پشتیبان اسلام ناب محمدی بود، و اسلامِ پابرهنگان و رنجدیدگان و اسلامِ عارفانِ مبارزه جو را ا
در پی درگذشت پدر گرامی همکار ارجمند مان آقای صادق سعادتی، حجت الاسلام والمسلمین شیخ اصغرسعادتی، از مبارازان انقلاب اسلامی و یاوران صدیق و دیرین امام راحل پیام تسلیتی از سوی رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی صادر شد.
مراسم بزرگداشت مرحوم حاج عیسی جعفری، خادم حضرت امام(س) و مرحوم سید احمد میریان، فرزند مرحوم سید رحیم میریان از اعضای فقید دفتر امام خمینی و برادر شهید سید مهدی میریان در حسینیه جماران برگزار شد.
مراسم تشییع پیکر حجت الاسلام و المسلمین علی اصغر سعادتی، مشاور سابق فرهنگ و معارف اسلامی سازمان سینمایی امروز پنجشنبه ۲۳ دیماه ۱۴۰۰ در حسینیه جماران برگزار شد. در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین سید یاسر خمینی بر پیکر مرحوم نماز اقامه کرد.
مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر مرحوم سیداحمد میریان فرزند مرحوم سید رحیم میریان از اعضای فقید دفتر امام خمینی و برادر شهید سید مهدی میریان در حرم امام راحل برگزار شد. در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی، یادگار گرامی حضرت امام بر پیکر آن مرحوم نماز اقامه کرد.
نشست دوم تبیین مکتب امام خمینی با عنوان «مکتب اصولی» با سخنرانی آیت الله احمد مبلغی به همت دفتر نمایندگی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی در قم بر گزار می شود.
هاشمی عصای دست امام بود، بخشی از نیروی بازوی او بود، مشاور امام بود، امین آن بزرگوار بود، گره گشای هر مشکل و معضلی برای امام بود؛ ثابت قدم و استوار در آنچه از امام می دانست. از خود فکر داشت اما حریم پدر، حرمت او بود. در مکتب امام آموخته بود و بی شک یکی از بزرگترین مجتهدین مدرسه امام خمینی(س) به حساب می آمد و چه بسیار می توان در این باره گفت و شنید.
خطاب امام به آیت الله خامنه ای: این جانب که از سالهای قبل از انقلاب با جنابعالی ارتباط نزدیک داشته ام و همان ارتباط بحمد الله تعالی تاکنون باقی است، جنابعالی را یکی از بازوهای توانای جمهوری اسلامی می دانم و شما را چون برادری که آشنا به مسائل فقهی و متعهد به آن هستید و از مبانی فقهی مربوط به ولایت مطلقه فقیه جداً جانبداری می کنید، می دانم و در بین دوستان و متعهدان به اسلام و مبانی اسلامی از جمله افراد نادری هستید که چون خورشید، روشنی می دهید
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.