امام به طرز نشستن در مجالس سوگواری اهل بیت و گوش دادن به وعظ واعظ یا روضه روضه خوان، و گریستن به هنگام شنیدن مصایب شهدای کربلا به همه نشان دادند که «فرهنگ عاشورا» را باید پاس داشت و حریم آن را نگاه داشت.
سنت شب یلدا به انسجام اجتماعی کمک کرده و تقویت این نوع آداب و رسوم می تواند حداقل کمکی کوچک برای تقویت روحیه اجتماعی باشد.
آیت الله سید حسن خمینی در پیامی درگذشت خواهر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه پیشین کشورمان را تسلیت گفت.
آنچه در باره شهادت شهید تندگویان باید گفت این است که زمانی که ایشان در اسارت بودند کم لطفی هایی در پیگیری پرونده ایشان از سوی نهادهای متولی برغم دستور مستقیم حضرت امام صورت گرفت؛ و هیچ نهادی نیز پاسخگوی پیگیری های خاوانده ما نبود. اسناد و درخواست های خانواده برای پیگیری موجود است که علی رغم پیگیری های مکرر هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفت.
خانم دکتر لاله افتخاری از اعضای جبهه پیروان خط امام و رهبری است. او نماینده مردم تهران در دوره های هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی بود. وی دارای دکترای علوم قرآنی با رتبه اول از دانشگاه تهران است. وی در گفت و گو با حریم امام به حضور مردم در انقلاب و جایگاه آنان در اندیشه امام خمینی سخن گفت.
نشست ادبی «خروش دوبیتی های آیینی» با محوریت نقد و بررسی کتاب "دوبیتی های من عین لهوف است" عصر چهارشنبه ۲۵ آذر ماه از ساعت ۱۶ در نگارستان امام خمینی(س) اصفهان برگزار گردید . این نشست با همکاری مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(ره)، مجموعه فرهنگی منتظران نور اصفهان و همراهی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خانه کتاب و ادبیات ایران، همزمان با هفته پژوهش برگزار گردید. از جمله برنامه های این نشست سخنرانی جناب آقای بنکدار مدیر مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(س) اصفهان در خصوص بررسی سنخیت شعر ، کلام وحی و عرفان به ویژه در آثار ادبی حضرت امام(س) ، سخنرانی استاد عباس شاه زیدی(خروش اصفهانی) شاعر آیینی برجسته کشور و مدیر مجموعه فرهنگی منتظران نور اصفهان با حضور جمعی از شاعران و منتقدان ادبی بود. در این نشست کتاب «دوبیتی های من عین لهوف است»، سروده استاد عباس شاه زیدی(خروش اصفهانی) و با مقدمه محمدرضا سنگری مورد نقد و بررسی قرار گرفت. و منتقدان سرکار خانم دکتر بهجت فروغی مقدم ، سرکار خانم دکتر الهام عمومی و سرکار خانم عاطفه ترابی به نقد کتاب فوق پرداختند و جناب استاد شاهزیدی به اشکالات پاسخ دادند و در پایان تعدادی از شعراء برتر آئینی استان اشعار خود را ارائه نمودند .
از آنجا که شهید مفتح هم از سبقه روحانی برخوردار بود هم فردی دانشگاهی محسوب می شد؛ و یک روحانی بود که دارای مدرک دکترا دانشگاهی، و استاد دانشگاه بود لذا مورد قبول هر دو قشر بود؛ و تلاش بسیاری انجام داد تا این دو قشر را به هم نزدک کرده و آنها را با مبانی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام آشنا کند و در این راه توفیقات فراوانی کسب کرد.
ای ازلیّت، به تربت تو مُخمّر/ وی ابدیّت، به طلعت تو مُقرّر! آیت رحمت ز جلوه تو هویدا/ رایَتِ قدرت در آستینِ تو مُضْمَر
دکتر علی کمساری: ما امروز به این امر مهم در موسسه تنظیم نشر آثار حضرت امام واقف هستیم که اگر می خواهیم حقایق و واقعیت های مربوط به امام و انقلاب را روایت کنیم، با نسلی مواجه هستیم که تا اقنا نشود، چیزی را نمی پذیرد. اتخاذ روش اقنایی در مواجهه با یک مخاطب بسیارامری مهمی می باشد. لذا اگر کسی می خواهد تولید فرهنگی هنری و ادبی داشته باشد، کار پژوهشی و رسانه ای انجام دهد، حتما باید به این عنصر توجه کند که با یک مخاطب خاص مواجه است که حتما می خواهد اقناء شود و اگر اقناء نشود، با ما همراه نمیشود.
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در پیامی درگذشت حاجیه خانم لاجوردی همسر مرحوم آیت الله العظمی فاضل لنکرانی (ره) را تسلیت گفت.
شروع مصاحبه های امام هم داستانی شنیدنی دارد. شروع مصاحبه ها به صورت مذاکرات انجام گرفت؛ بدین صورت که سؤال و جوابی نبود بلکه سردبیر لوموند و یا فیگارو و یا دیگران خدمت امام میرسیدند و صحبتهایشان را با امام منتشر میکردند و خودشان میگفتند این آن چیزی نیست که دولت ممنوع اعلام کرده است. تا افکار عمومی مردم فرانسه به صورتی درآمد که دولت فرانسه ناچار از آزادی مصاحبه ها شد. امام خمینی چند روز بعد در پاسخ به سوال خبرنگار تلویزیون اتریش درباره علت ترک عراق فرمود: دولت عراق زیر فشار شاه، من را از فعالیت سیاسی که مسئولیت آن را بر دوش میکشم منع نمود؛ از این جهت آنجا را ترک کردم.
حوزه باید معطوف به علوم اسلامی، پژوهش های خود را انجام دهد تا مثمر ثمر باشد و صاحبان علوم انسانی باید خود را به اندیشه اسلامی و علوم اسلامی نزدیک کنند، همانگونه که قانون اساسی خود را به فقه نزدیک کرد گرچه چالش های فراوانی وجود داشت و وجود دارد و هرچه بگذریم این چالش ها بیشتر نمایان می شود. اما اگر مسیر امام را ادامه می دادیم و نظام قانونی کشور را با فقه می بستیم، هم فقه خود را به قانون نزدیک می کرد و هم قانون خود را وابسته به فقه می دانست و جامعه نفع بیشتری را می برد. مساله این است که متاسفانه از اندیشه امام راحل دور شدیم و هم اکنون هم این شرایط هم وجود دارد.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.