امام به طرز نشستن در مجالس سوگواری اهل بیت و گوش دادن به وعظ واعظ یا روضه روضه خوان، و گریستن به هنگام شنیدن مصایب شهدای کربلا به همه نشان دادند که «فرهنگ عاشورا» را باید پاس داشت و حریم آن را نگاه داشت.
مسلما نوع مبارزه و نوع حرکت و رویکرد سیاسی تشکل های دانشجویی پس از انقلاب با توجه به تغییرات باید تغییر می کرد. با پیروزی انقلاب اسلامی و شکست دیوار استبداد و از میان رفتن موانع فعالیت سیاسی حرکت ها و جنبش ها فرهنگی سیاسی و انقلابی آغاز شد؛ از جمله می توان به تغییرات محیط دانشگاه اشاره کرد. باید به جریان شناسی حرکت دانشجویان با توجه به نگرش ها و ایدولوژی ها متعارض که در جامعه وجود داشت؛ اشاره کرد. در یک محور بندی می توان به سه جریان اشاره کنیم. یک جریان مارکسیستی که مشتمل بر حزب توده و چریک های فدایی خلق، سازمان پیکار حزب رنجبران، حزب سوسیالیست و چپی ها و امثال این ها که مبانی اندیشه آنها مارکسیسم، کمونیست و سوسیالیسم، مائوئیسم و تروتسکیسم بود، اشاره کرد.
کتاب روشن بینی امام خمینی (س) توسط مؤسسه چاپ و نشر عروج (وابسته به مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) منتشر شد مولف این کتاب محمد محمدی ری شهری می باشد. و این کتاب شامل ۳۴۲ صفحه می باشد.
موضوع ایمان و عمل به باورها و آموزه های دینی از دیدگاه حضرت امام از جهات مختلفی اهمیت دارد. من چند نکته در این رابطه عرض کنم. امام واقعاً مصداق بارز عرفان اسلامی هم در بُعد نظری و در بعد عملی بود. زندگی ایشان سراسر سیر و سلوک الی الله بود. به نظر من یکی از مصادیق بارز فانی در اصطلاح عرفا، حضرت امام خمینی بود. بنابراین از منظر عرفانی امام به مقام فناء نائل شده بود. مقام فنا، مقامی است که عارف و سالک برای اراده خود استقلال و منیتی قائل نیست و معتقد است همه چیز به دست خدا انجام می شود. بنابراین از این جهت این بحث اهمیت فراوانی دارد. از نظر زندگی و ساده زیستی و تلاش برای حفظ اسلام و احکام الهی هم، نشان داد که در عمل همه چیز خود را فدای باورها و اعتقادات خود کرده بود. از این دو منظر این بحث بسیار مهم است.
اگر سیره عملی امام در ممانعت از گرفتن جایگاه سیاسی و پست های حکومتی برای فرزندان و نزدیکان خود، برای مسئولین و مدیران الگو قرار بگیرد و آنها نیز حاضر نشوند که به فرزندان خودشان مسئولیت بدهند و اجازه ندهند این اتفاقاتی که امروز در جامعه ما به عنوان آقازادگی یا همین موجی که روی انتساب دامادها و فرزندان در بین مردم براه افتاده رخ دهد، اکنون چه شرایط خوبی را شاهد بودیم.
سمینار علمی عدالت اجتماعی از منظر امام خمینی(س) از سوی پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی برگزار شد و آقایان ایازی، خوش چهره و عبدالسلام کریمی در آن به ایراد سخنرانی پرداختند.
آیت الله العظمی جوادی آملی در دیدار یادگار امام با تاکید بر پاسخگویی به شبهات و اشکالات متفکرین و فیلسوفان غربی ابراز داشتند: الآن اگر رابطه با مجامع علمی جهان برقرار نباشد درست نیست. الآن الا و لابد این فلسفه های غرب باید مطالعه و پاسخ داده شود، چون اینها بی رحمانه اسلام را طرد کردند و فلسفه های مادی را جایگزین کردند، الآن رسالت ما این است که با جهان رابطه علمی این چنینی داشته باشیم.
آیت الله سید حسن خمینی در پیامی با تسلیت درگذشت آیت الله حاج سید رضی شیرازی، نوشت: انتساب به میرزای بزرگ شیرازی و سالها حضور در نجف اشرف و تدریس متمادی فقه و فلسفه در حوزه تهران و همچنین همدلی و همراهی با انقلاب اسلامی از نقاط بارز زندگی ایشان بود.
دوره های آموزشی آشنایی با اندیشه حضرت امام ویژه طلاب، در موسسه تنظیم و نشر آثارامام دفتر نمایندگی قم بزودی برگزار می شود.
اندیشه ها، دیدگاه ها و مواضع امام خمینی در قبال پدیده های اجتماعی، به ویژه پدیده های جدید، مانند هر متفکر دیگری تحت تأثیر مبانی کلی تر و اندیشه های بنیانی تری قرار دارد که بدون شناخت و توجه به آن اُمّهات، فهم دیگر آراء و اندیشه و مواضع ایشان ناممکن و دشوار، و گاه موجب کج فهمی خواهد بود. منظور از اُمّهات اندیشه، آن دسته از مفاهیم و موضوعاتی است که عناصر اصلی برای زیربنای فکری و اجزای اصلی یک منظومه اندیشه ای را سامان می دهد.
امید است که حقوق خودتان را به او احسان نموده، ببخشید. از خداوند تعالی مسئلت می کنم که او را رحمت فرماید و به ما توفیق دهد که از این رهگذر پرخطر، با سلامت نفس و در خدمت به اسلام و مسلمین بگذریم...
مواضع و اندیشه های حضرت امام (س) بر حسب شرایط زمان و مکان و نیز بر حسب ضرورت به صورت های مختلفی بیان می شد ، که یک اصل کلی بنام حفظ مصالح نظام و رعایت اقتضایات زمان و مکان برای پیشبرد اهداف اسلام مورد توجه قرار می گرفت. در این مقاله تلاش می شود تا شناخت زمان و مکان در اندیشه امام خمینی (س) را مورد توجه قرار دهد و معتقد است همه کسانی که به نام پیروی از خط امام شناخته شده اند باید قبل از هرچیز عارف به زمان وبرخوردار از شناخت کافی از شرایط جامعه و شرایط جهانی باشند .
روش حکمرانی حضرت امام (ره) که به تعبیری، حکمرانی «مردم محورِ توحید پایه» است؛ مبتنی بر الگوی حکومتداری نبوی و علوی (علیهماالسلام)است که با در نظر گرفتن عنصر زمان و مکان، روشی پویا را برای اداره جامعه طرح کرده اند.
حرم مطهر حضرت امام خمینی تا پیش از حاد شدن شرایط کرونا، جزو محدود اماکن و مرقدهای شریفی بود که به صورت ۲۴ ساعته به زائران و عاشقان بنیانگذار جمهوری اسلامی و مردم شریف که عموما اقشار مستضعف هستند، افتخار خدمت رسانی داشت. با حاد شدن شرایط کرونایی و ابلاغ پروتکل ها به رغم تقاضاهای مردمی، مرقد مطهر امام، جزو اولین مراکز مذهبی بود که جهت مراعات سلامت زائران، پروتکل های اعلامی را پذیرفت و اعلام تعطیلی کرد.
جمعی از فرماندهان و پرسنل نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران صبح روز هفتم آذرماه به مناسبت سالگرد تأسیس نیروی دریایی و به فرماندهی امیر دریادار شهرام ایرانی در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با آرمان های امام خمینی (س) تجدید میثاق کردند.
این مطلب یکی از تفاوت های اساسی نظام سیاسی اسلام با مکاتب سیاسی و حقوقی معاصر در مرزبندی موجود میان انسان هاست. اسلام از آن جهت که دینی جاودانی و جهانشمول است و جامعه بشری را مخاطب خویش می داند، بدون توجه به مرزهای سرزمینی و تفاوت های نژادی، زبانی، ملی و فرهنگی از میان همه انسان ها سربازگیری می کند و نام «امت واحده» را بر پیروان خویش می نهد. این مفهوم به کلی با مفهوم شهروندی «ملت» که افراد را به دولت حاکم در یک سرزمین معین مرتبط می سازد متفاوت است.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.