امام به طرز نشستن در مجالس سوگواری اهل بیت و گوش دادن به وعظ واعظ یا روضه روضه خوان، و گریستن به هنگام شنیدن مصایب شهدای کربلا به همه نشان دادند که «فرهنگ عاشورا» را باید پاس داشت و حریم آن را نگاه داشت.
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی پیامی به مناسبت درگذشت کامبیز درم بخش منتشر کرد.
نشست «خوانش امروزین از منشور برادری» با همکاری مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س)، اداره کل تبلیغات اسلامی استان تهران و مدرسه راهبری علم و عمل، سه شنبه گذشته همزمان با سالروز صدور این منشور در حسینیه جماران برگزار شد. به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی مقدم در این نشست گفت: حضرت امام بسیار زیبا بیان کرده اند که وحدت در اصول مراد است و لازمه رشد و پیشرفت در تفکر، و همچنین در مسائل اجتماعی، سیاسی و اقتصادی این است که این اختلافات باشد. نفس اختلافات پذیرفته و مطلوب است و تشبیه کرده اند به اتفاقی که در طول تاریخ برای اجتهاد رخ داده و هر کدام از مجتهدین، با استفاده از اصول و مبانی مشترک، به اجتهاد پرداخته اند و این اختلاف نظرها منشأ رشد و پیشرفت فکر ما شده است. سخنگوی جامعه روحانیت مبارز تأکید کرد: یکی از نکات خیلی مهم بحث باز بودن باب اجتهاد است؛ بر خلاف برخی از فرقه ها که به انسداد باب اجتهاد رسیده اند و به نوعی اجتهاد را متوقف کرده اند. البته در دهه های اخیر عدول از آن موضع هم مشاهده می شود. اما قرن ها این مسأله برای آنها مطرح بود. ولی شیعه باب اجتهاد را مفتوح نگه داشته و همین باعث شده حضرت امام نوآوری های فراوانی را ارائه کنند. انصافا تا قبل از اینکه امام این نوآوری ها را ارائه کنند ما کمتر شاهد یک چنین تغییرات و تحولاتی در فقه شیعه بودیم.
علی اکبر صالحی وزیر اسبق امور خارجه گفت: اقوال و تحلیل های مختلف از لانه جاسوسی هست اما باید به رهبری برگردیم و پشت سر رهبری حرکت کنیم. فرق رهبر با یک واحد جامعه این است که او از اطلاعات بیشتر برخوردار است و او دارد جامعه را رهبری می کند. رهبری این را تشخیص داده و ما هم باید پشت سر آن حرکت کنیم؛ هیمنه آمریکا باید شکسته می شد. رهبری تشخیص داد برای اینکه این انقلاب تضمین شود هزینه دارد؛ استقلال هزینه دارد
نقش سلطه جویانه و مداخله گرانه دولت ایالت متحده آمریکا قبل و بعد از پیروزی انقلاب، نه تنها استعمار مجسم و فعال را تداعی می کرده که خوف بازگشت شاه مستبد را هم به مانند سال 1332 در اذهان تداعی می کرد! اینجا بود که جوانان مسلمان ملت ایران در مقابل پناه دادن دولت آمریکا به شاه، سفارت خانه آن کشور را اشغال کردند، اقدامی که به «انقلاب دوم» شهرت یافت و اصل حادثه و پیامدهای آن همچنان مسئله با پژواک و دنباله، می باشد.
هنوز آفتاب سر از افق بیرون نیاورده بود که هواپیمای حامل امام از زمین بلند شد. در داخل هواپیما، گذرنامه ایشان را تحویل داده و می گویند: شما به ترکیه تبعید می شوید و خانواده شما نیز بزودی به شما ملحق خواهد شد. ظاهرا گذرنامه از قبل صادر شده بود و حکومت دنبال گرفتن بهانه برای تبعید ایشان بوده که با سخنرانی علیه کاپیتولاسیون این بهانه فراهم می شود.
حضرت امام برعنوان «استکبارستیزی» تاکید ویژه و راهبردی دارند و با توجه به روحیه استکباری که در آمریکا وجود دارد، مصداق آن هم در حال حاضر آمریکا شده است؛ وگرنه هر زمانی ممکن است یک شاخص دیگری مطرح باشد که جنبه استکباری پیدا می کند. در دوره ای ظلم فرعون و نمرود مطرح بود و در عصر ما نیز ظلم آمریکا
در اوایل انقلاب اسلامی و در دوره دولت موقت، دانشجویانی از دانشگاه های تهران، پلی تکنیک، صنعتی شریف، شهید بهشتی و ... با هدف مبارزه با شرارت ها، جاسوسی و توطئه براندازی جمهوری اسلامی و با هدف وادار کردن آمریکا برای استرداد شاه، سفارت آمریکا در تهران را تسخیر کردند. در همان ساعات اولیه این فتح بزرگ مردم بسیاری با خشم و انزجار مقابل لانه جاسوسی تجمع کرده و از حرکت دانشجویان حمایت کردند
سمینار استکبارستیزی در پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی امروز چهارشنبه مورخ دوازده آبان 1400 برگزار گردید.
ما با آمریکا در آن زمان جنگ داشتیم؛ حوادث آن زمان این جنگ را تایید می کرد. نکته ای که پیشتر درخصوص نظر امام گفتم، که قرار بوده هیاتی بیایند؛ ولی آمریکایی ها رفتار دیگری انجام دادند. نکته مهم در باره حادثه سیزده آبان منشا گروگانگیری است که موضوع شاه بود....
اولین نشست هم اندیشی، حاشیه نگاری و خوانش امروزین از «منشور برادری» به همت مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، اداره کل تبلیغات اسلامی استان تهران و مدرسه راهبری علم و عمل در حسینیه جماران برگزار شد.
امام حسن (ع) با توجه به حرکت سپاه معاویه، به سازماندهی سپاه پدر پرداخت و آنان را آماده جنگ کرد. معاویه پیش از آغاز جنگ پیشنهاد صلح را مطرح کرد و همزمان به فریب دادن سپاه امام حسن (ع) پرداخت. به نقل برخی از منابع تاریخی، با وجود وفاداری یارانی همچون قیس بن سعد و حجربن عدی، عده ای از فرماندهان عافیت طلب به امام حسن(ع) خیانت کردند.
به همت پژوهشکده امام خمینی (س) و انقلاب اسلامی، و با همکاری موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) سمینار «استکبار ستیزی در نظم نوین جهانی» برگزار می شود
مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، به آهنگ شناساندن بعد فرهنگی ایشان، عهده دار چکیده سازی برخی از میراث مکتوب امام خمینی (ره) شد تا از رهگذر آسان خوان کردن کتابها، خوانندگان بیشتری بیابد و بهره اش عامتر شود. بدین رو آثار ذیل، در دستور چکیده نویسی قرار گرفت...
شهید آیت الله قاضی (طاب ثراه) از خاندان بزرگ و اصیل طباطبایی آذربایجان است که نسب به عالم بزرگ و پرآوازه، شیخ الاسلام امیر عبدالغفار طباطبایی می برد ایشان یکی از یاران ثابت قدم امام خمینی است که با تیر جهالت و عداوت گروه گمراه فرقان به شهادت رسید. شخصیتی که در سراسر عمر با برکت خود، به معنای حقیقی و دقیق کلمه مرد علم و مرد، جهاد و مبارزه بوده است.
بانو قدس ایران تجربه ای متفاوت و خلاقانه در سینمای مستند ایران است، گرچه می توان چند مثال و مصداق مشابه برای چنین شیوه روایتی پیدا کرد، اما وقتی حکایت بانویی روایت می شود که زیر یک سقف و تا آخرین لحظه گام به گام و نفس به نفس با رهبر بزرگترین خیزش و جریان انقلابی و مذهبی قرن همراه بوده است، کار بسیار دشوار و پیچیده می شود و هنگامه ای می شود که فیلمساز روی لبه تیغ حرکت کند و در چنین شرایطی فیلمسازی که واقعگرا و صداقت پیشه باشد روی لبه تیغ تیزتر.
آیت الله سید حسن خمینی عصر روز پنجشنبه در مراسم افتتاح مرکز نوآوری و خانه خلاق سرو که در حسینیه جماران برگزار شد، تاکید کرد: از پلتفرم ها و فضاهای موجود باید به بهترین نحو استفاده کرد، ولی شرط آن این است که از عظمت این فضا و نادانسته های خود در این خصوص، نترسیم؛ بلکه باید وارد این عرصه سخت شد.
مراسم افتتاح مرکز نوآوری و خانه خلاق سرو در حسینیه جماران برگزار شد.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.