امام به طرز نشستن در مجالس سوگواری اهل بیت و گوش دادن به وعظ واعظ یا روضه روضه خوان، و گریستن به هنگام شنیدن مصایب شهدای کربلا به همه نشان دادند که «فرهنگ عاشورا» را باید پاس داشت و حریم آن را نگاه داشت.
هجرت امام خمینی (س) به فرانسه را باید نقطه عطفی در مبارزات مردم ایران علیه حکومت پهلوی دانست. حضور امام در فرانسه به حرکت های مردمی ضد رژیم شاه سرعت بخشید و به انعکاس گسترده نهضت انقلاب اسلامی در سطح جهان منجر شد. امام در روزهای پایانی مبارزه، از قلب اروپا نهضت شان را راهبری می کردند و این موضوع، قدرت رسانه ای شدن آن را بسیار بالا برد.
در پی درگذشت خواهر علی پروین فوتبالیست پیشکسوت پرسپولیس، یادگار امام این ضایعه را به وی تسلیت گفت.
امروز فروکاستن نقش امام خمینی (قدس سره) به یک رهبر سیاسی و جریان ساز انقلابی و متعلق دانستن این نقش به ایران و حتی دوستداران انقلاب اسلامی در سراسر جهان را نوعی خطای آشکار می بینم. من مردمانی را دیده ام که شــیعه بودنــد اما انقلابی نبودند، سنی بودند، مسیحی بودند، یهودی بودند و حتی بی خدا، اما وقتی ســخن از او می رفت هر کدام از جهتــی نامش را تکریم می کردنــد. نمی خواهم به اغراق ســخن بگویم که تصور کنید همگان در دنیا دل در گرو او دارند. بســیاری از مردم دنیا او را جور دیگری می شناسند و یا حتی او را نمی شناسند و اصلا برایشان مهم نیست که بشناسند. اما در میان این گروه، کسانی نیز هســتند که از انکار به اثبات رسیده اند.کسانی که در پی چهره تاریک تصویر شده از او به راه افتادند و به تصویری آرام بخش و نورانی رسیدند که تصورش را نیز نداشتند.
حضرت امام ملت ایران را ملتی آگاه و رشد یافته میدانست که خود قادر به تشخیص مصالح خود می باشد و افراد صالح و ناصالح را نیز می شناسد و در این رابطه نیاز به قیم ندارد. معنای این دیدگاه و نتیجه آن، تثبیت حق تعیین سرنوشت ملت خواهد بود و در چنین فضای فکری، دموکراسی و مردم سالاری دینی، نهادینه خواهد شد
شهید سیدعبدالکریم هاشمی نژاد(رضوان الله علیه) از همان آغاز نهضت امام خمینی از همراهان و یاوران استاد خود بود اولین تجربه زندان او به پانزده خرداد 1342 برمی گردد و این روند در شکلهای مختلف ادامه داشت تا اینکه در سال 1350 دستگیر و برای همیشه ممنوع المنبر گردید. ولی فعالیت مستمر او هیچ توقفی نداشت، به گونه ای که در کنار فعالیت علمی و تدریس دروس عالی در حوزه علمیه مشهد و کارهای وسیع تبلیغی، توفیقاتی در عرصه قلم و تألیف کتابهای مفید داشت. او با پاسخگویی به پرسشهای دینی متدینان و به ویژه جوانان؛ یکی از سه چهره اصلی رهبری و جلوداری مبارزات در مشهد و خراسان بوده است.
شب شعر «این محرم وصفر است که اسلام را زنده نگه داشته است» به همت معاونت فرهنگی وهنری موسسه تنظیم ونشر آثار امام خمینی (س) و به مناسبت اربعین حسینی و هفته دفاع مقدس باحضور و شعرخوانی شاعران معاصر هادی جانفدا، مرتضی حیدری آل کثیر، فراز ملکیان، انسیه سادات هاشمی، فاطمه نانیزاد، نفیسه سادات موسوی و سیده فاطمه موسوی در حسینیه جماران برگزار شد.
...من که یکی از طلبه های سرشناس آملم و جهت تبلیغ عازم آن دیارم، آمده ام به شما بگویم من هم مانند دیگران در خدمتم و شما نیز ان شاء الله در اهدافتان موفق خواهید شد و همه با هم دست بدست هم می دهیم و انشاءالله تعالی کشور را از دست فسقه و فجره نجات می دهیم و دین خدا را پیاده می کنیم.
فرهنگ عاشورا اقتباسی است از زیارت شریف اربعین، که درطی آن امام صادق (ع)، آنرا آموزش می دهد. سیدالشهدا (ع) با بنیانگذاری فرهنگ عاشورا، این هدف را مد نظر دارد، که آدمی از نادانی وحیرت گمراهی نجات یابد. ایشان برای نجات مردم، هرگونه سازشکاری را که ازطرف مصلحت اندیشان ارایه می شد، به شدت رد می کرد. پیام عاشورا، ایستادن در برابر جاهلیت همۀ اعصار و قرون می باشد، جاهلیتی که پلیدی گستر است و جانها را افسرده می کند و جسمها را به ذلت می کشاند.
معاونت فرهنگی وهنری موسسه تنظیم ونشر آثار امام خمینی (س) به مناسبت اربعین حسینی در هفته دفاع مقدس شب شعر عاشورایی«این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است» را برگزار میکند.
آیت الله سید حسن خمینی در پیامی درگذشت آیت الله حسن زاده آملی را تسلیت گفت.
در پندار و گفتار و رفتار امام خمینی واژۀ شیطان افزون بر کاربرد اعتقادی و اخلاقی، با رویکرد سیاسی نیز به آن نگریسته و استفاده کرده است. چون به سیاست دینی باور داشت، از این واژه در معرفی مکر و مشی استکباری و استبدادی کشورها و حکومت ها و دولت ها بهره گرفته اند.
سید حسن خمینی در پیامی درگذشت حجت الاسلام روح الله ولد بیگی امام جمعه سابق مهران را تسلیت گفت.
اوریانا فالاچی روزنامه نگار ایتالیایی یک بار در سال1351 برای مصاحبه با محمد رضا شاه پهلوی به ایران آمده بود . شش سال بعد در روز دوم مهرماه سال ۱۳۵۸ او حاضر شد با روسری به قم برود و با معروف ترین چهره خبری آن روز دنیا دیدار و در مصاحبه ای با حضرت امام خمینی(س) در قم، از دیدگاه های ایشان در رابطه با مسائل مختلف ایران و جهان سؤال کند .
آیت الله سید حسن خمینی در پیامی درگذشت پدر سید حسن رسولی را تسلیت گفت.
متعجبانه و متأسفانه از فردای پیروزی انقلاب اسلامی ملت ایران و اعلان نظام مردمی ـ اسلامی جمهوری اسلامی، بحران ها و طوفانهای بلا از هر طرف، از سوی سپاه جهالت و عداوت هجوم آورد و مشکلات و مصائب پرشماری را به وجود آورد که مهمترین و طولانی ترین آن، «جنگ تحمیلی» صدام بعثی عفلقی بود که امام خمینی به یاری ملت ایران و به ویژه جوانان، آن را به «دفاع مقدس» تبدیل کرد تا از آزادی و استقلال و نظام مردمی ـ اسلامی خود محافظت نمایند.
سلسه نشست های علمی پیرامون جنگ ایران و عراق، به همت معاونت پژوهشی پژوهشکده امام خمینی و انقلاب اسلامی همزمان با هفته دفاع مقدس برگزار می شود.
دانشجویان و جوانان امروز از علت درخواست آتش بس سؤال می کنند و بخصوص بسیاری از آنها صادقانه بدنبال این سؤالات هستند که: ۱. چرا کشور در شرایط مناسب تر آتش بس را نپذیرفت؟ ۲. چرا پس از بازپس گیری خرمشهر در عملیات شکوهمند بیت المقدس در سوم خرداد ۱۳۶۱، و بازپس گیری تمامی اراضی اشغال شده کشورمان، باز هم به جنگ ادامه دادیم؟ ۳. چرا با بی اعتنایی به درخواستهای سازمان ملل، جنبش غیر متعهدها، کنفرانس اسلامی، اتحادیه عرب و دیگر کشورها، روابط خود را با دنیا تیره کردیم و ادامه این بی اعتنایی موجب بی اعتنایی دنیا به ما شد که هنوز هم، در آتش آن سیاستهای غیر صحیح می سوزیم؟
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.