امام به طرز نشستن در مجالس سوگواری اهل بیت و گوش دادن به وعظ واعظ یا روضه روضه خوان، و گریستن به هنگام شنیدن مصایب شهدای کربلا به همه نشان دادند که «فرهنگ عاشورا» را باید پاس داشت و حریم آن را نگاه داشت.
مرحوم آیت الله معرفت در کتاب «پرتو ولایت» که یک کتاب مهجور است، به طور مفصل مباحث بسیار حساس و دقیقی مثل ولایت تشریعی، ولایت تکوینی، تشیع در دوران امام معصوم، تشیع در دوران غیبت، منابع علم ائمه، گستره علم ائمه، علم غیب، ولایت تکوینی، روش حاجت خواستن و زیارت جامعه کبیره را مطرح کرده اند
محمدعلی رحمانی در مورد حاج سید احمد آقا خمینی (ره) گفت: ایشان یک مجاهد، مبارز، سیاستمدار و کارشناس بود و برای دستیابی به یک نظام بزرگ اسلامی، خودش را وقف کرده بود.
بمناسبت بیست و هفتمین سالگرد ارتحال یادگار امام؛ صفحه اینستاگرامی یادگار امام زیر نظر پرتال امام خمینی(س) فعالیت خود را آغاز کرد.
در زمانه ای که گروهها و احزاب بدنبال سهم خواهی از انقلاب اسلامی بودند و تقریبا هر کدام از منظر خود انقلاب را تفسیر و حتی برای خود موقعیت هایی را قائل بودند؛ تصمیم های سیاسی خاص و طبقه بندی شده امام خمینی باید از مجرای مطمئن و بیطرف به گوش همگان می رسید تا هم از اندیشه واقعی امام حراست شود و هم از گزافه گویی ها، گمانه زنی ها و برخورد های خودسرانه جلوگیری شود؛ ضمن آنکه اجرای درست آن تصمیم ها تضمین گردد؛ که در آن صورت از مصادره اندیشه امام که مهمترین خطر آن دوران محسوب می شده و تهدیدی جدی برای انقلاب بود، جلوگیری شود.
حضرت امام(ره) انتظار فرج را انتظار خدمت و انتظار قدرت اسلام می داند که منتظران باید مقدمات آن را فراهم سازند. ایشان فرمودند: از خداوند تعالی مسئلت می کنم که ظهور ولی عصر ـ سلام الله علیه ـ را نزدیک فرماید و چشمهای ما را به جمال مقدسش روشن. ما همه انتظار فرج داریم، و باید در این انتظار خدمت بکنیم. انتظار فرج، انتظار قدرت اسلام است، و ما باید کوشش کنیم تا قدرت اسلام در عالم تحقق پیدا بکند، و مقدمات ظهور ان شاءالله تهیه بشود.
با گذشت دهه اول انقلاب و ارتحال امام خمینی(س)، مواضع کشور بتدریج تند تر و تندتر شد و طیف ضد غربی شعار ها پر رنگ تر گردید. این امر باعث شد موضع غالب سیاست خارجی جمهوری اسلامی با جبهه گیری در مقابل غرب شکل گیرد.
فرزند عزیز امام حضرت حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خمینی (قدس سره) شخصیتی با ابعاد متنوع علمی اخلاقی و اندیشه ای داشته است؛ یکی از ابعاد شخصیت او بعد سیاسی مبارزاتی او بوده که در مقاله پیش رو سعی شده با معتبرترین گزارشات و روایات هم رزمان او اندکی از کارنامه پربار و مخلصانه او در دوران غربت مبارزات نهضت امام خمینی، بیان شود.
۲۵ اسفند ۱۳۵۹ ش ـ (۹ جمادی الاول ۱۴۰۱ ق) ـ پیام ده ماده ای امام خمینی خطاب به مسئولان کشور مبنی بر حل اختلاف در جهت مصالح کشور،
آیت الله سید حسن خمینی در پیامی رحلت آیت الله العظمی سید محمد علی علوی گرگانی را تسلیت گفت.
حجت الاسلام و المسلمین عباس کمساری و معاونان مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) در قم با مدیر جامعه الزهرا سلام الله علیها و مسئولان این مرکز دیدار و گفتگو کردند.
در این مراسم که بعد از نماز مغرب و عشاء برگزار می شود، اعضاء بیت و یادگار امام، جمعی از روحانیون، مقامات کشوری و لشکری و دوستداران امام راحل(ره) حضور خواهند داشت.
به همت معاونت فرهنگی و هنری و ارتباطات موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)، شماره جدید مجله دوست خردسال منتشر خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین محمد علی رحمانی از شاگردان امام خمینی (س) است که سابقه فرماندهی بسیج مستضعفین را نیز در کارنامه خود دارد، او همچنین نماینده رهبری در نیروی انتظامی بوده و از اعضای موسس مجمع روحانیون مبارز است. حجت الاسلام والمسلمین رحمانی از مبارزان علیه رژیم پهلوی بوده و پس از تبعید امام خمینی (س) به ترکیه، در سال ۱۳۴۴ از ایران خارج شده و راهی نجف شد و در آنجا علاوه بر ادامه تحصیلات حوزوی به مبارزین پیوست. حجت الاسلام و المسلمین رحمانی پیش از پیروزی انقلاب ارتباط نزدیکی با بیت امام خمینی (س) از جمله مرحوم حاج آقا مصطفی و حاج احمد آقا داشته، و با شهید محمد منتظری در راه مبارزات علیه رژیم شاه همراهی کرده است. او در جریان مبارزات بارها تحت تعقیب عوامل ساواک قرار گرفته و دستگیر شد.
کتاب خطابات قانونی در میان شاگردان امام خمینی(س) چندان جدی گرفته نشده است و تا جایی که میتوان گفت، جز شهید مصطفی خمینی، کسی در میان شاگردان ایشان به شرح و نقد و بررسی این نظریه به صورت تفصیلی اقدام نکرده است. البته در سال های اخیر به همت موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) این مسئله در مقابل بزرگان قرار گرفته است و ایشان به فراخور توان و حوصله خویش آن را بررسی کرده اند.
تو ای فرزندم از جوانی خود استفاده کن و با یاد او-جل و علا- و محبت به او و رجوع به فطرت الله بزیست و عمر را بگذران و این یاد محبوب هیچ منافات با فعالیت های سیاسی و اجتماعی در خدمت به دین او و بندگان او ندارد بلکه تورا در راه اعهانت او اعانت می کند ولی بدانکه خدعه های نفس اماره و شیطان داخلی و خارجی زیاد است و چه بسا انسان را با اسم خدا و اسم خدمت به خلق خدا از خدا باز می دارد و به سوی خود و امال خود سوق می دهد
ولادت حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان
جلد ششم از دوره اصول فقه امام خمینی بر اساس چاپ «موسوعه پنجاه جلدی» در بردارنده دو بحث مهم پیرامون دو مسئله دانش اصول فقه می باشد؛ یعنی بحث و بررسی مسئله «تعادل و ترجیح» و مسئله «اجتهاد و تقلید». حضرت امام در پایان رساله تعادل و ترجیح درباره زمان و مکان تألیف آن چنین مرقوم داشته: آنچه نوشته شده مباحث مهم مربوط به تعادل و تراجیح است که تألیف آن، شب جمعه نهم جمادی الاولی ۱۳۷۰ق در شهر قم به پایان رسید، اما پاکنویس، نوشته اولیه، در بیست و سوم ماه مبارک رمضان ۱۳۷۰ق در محلات به انجام رسید. ایشان در پایان رساله اجتهاد و تقلید نوشته اند: فراغت از نگارش این رساله، روز جمعه، مصادف باروز عید فطر ۱۳۷۰ در محلات به انجام رسید. چاپ و نشر این دو رساله که بخشهای پایانی درس و تألیف اصول فقه حضرت امام می باشند، برای نخستین بار به همت مرحوم آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی(ره) در سال ۱۳۸۵ق در کتاب «الرسائل» به همراه رساله های لاضرر، استصحاب و تقیه به چاپ رسید. اما پس از ارتحال حضرت امام، این دو اثر به مانند دیگر تألیفات ایشان در مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، با تحقیق مجدد و افزودن پاورقی های لازم و تهیه فهاریس متعدد، منتشر گردید.
گویی در دنیا دفاع از ارزش ها را با می توان با پول از بین برد؛ چرا که وقتی کار به عربستان می رسد همه چشم ها بسته و ذهن ها شسته می شود، اما در مورد جاهای دیگر فریاد «واویلا» سرداده می شود؛ و این رفتار مصداق «کَلِمَةُ حَقٍّ یُرَادُ بِهَا الْبَاطِلُ» است. این مدعیانی که همیشه فریاد می زنند، چرا در جای دیگر ساکتند؟!
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.