هر روز با امام / ۲۵ تیر / نگاهی به اتفاقات دوران حیات امام

در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.

عناوین مطالب سرویس های اطلاع رسانی

امام خمینی: پیش من رهبرى مطرح نیست؛ «برادرى» مطرح است

امام خمینی: پیش من رهبرى مطرح نیست؛ «برادرى» مطرح است

پیش من رهبرى مطرح نیست؛ «برادرى» مطرح است. خداى تبارک و تعالى در قرآن کریم ما را برادر خوانده است: إِنَّمَا المُسلِمُونَ إِخوَةٌ. در اسلام «رهبرى» مطرح نیست. اصلًا بزرگان اسلام ما هم در عین حالى که رهبرهاى معنوى بودند، مع ذلک پیششان مطرح نبوده است این معانى. من خدمتگزار شما باشم بهتر است تا اسم رهبرى. و من امیدوارم این چند روزى که در پیش شما هستم در خدمت شما باشم.

مبانی روایی فرمان هشت ماده ای امام خمینی(س)

مبانی روایی فرمان هشت ماده ای امام خمینی(س)

اصطلاح «حریم خصوصی» نه در آیات قرآن و نه در روایات اسلامی استعمال نشده و موضع اسلام در مواجهه با مقولۀ حریم خصوصی، موضع به اصطلاح «تحویل گرایانه» است.یعنی، حریم خصوصی، در قالب احاله به حقوق و تکالیف دیگر، نظیر: حق مالکیت، منع تجسس، اصل برائت، منع سوء ظن و اشاعه فحشا و سب و هجو و قذف و نمیمه و غیبت و خیانت در امانت حمایت شده است.

همراه با وقایع انقلاب در آذرماه 57

همراه با وقایع انقلاب در آذرماه 57

تظاهرات مردم ادامه داشت و صداى اللّه اکبرشان فضاى شبهاى محرم را مى شکافت و صفیر ممتد گلوله ها حکایت از رشد و بالندگى روزافزون انقلاب داشت. آتش انقلاب با شهید و مجروح شدن مردم یزد، کرمانشاه، خوانسار و کرمان زبانه مى کشید. در شهر قم، چند مزدور رژیم به دست مبارزین مسلمان به هلاکت رسیده بودند و مردم نجف آباد کلانترى شهر را مورد حمله قرار داده بودند؛ و در همدان یک سرگرد شهربانى ترور شده بود.

جمع بندی پیام هشت ماده ای امام خمینی(س)

جمع بندی پیام هشت ماده ای امام خمینی(س)

با توجه نقش محوری و بی بدیل قوه قضائیه در تأمین حقوق مردم حضرت امام(س) در نظام جمهوری اسلامی، قوه قضائیه را ملجأ و پناهگاه مردم ستمدیده قلمداد و بر استقلال آن تاکید ویژه دارند: «قوه قضائیه، که ملجأ و پناهگاه مردم ستمدیده است، قوه‏ ای است مستقل و هیچ مقامی حق دخالت در آن را ندارد. و اگر کسانی پیدا شوند که ندانسته در امور قضایی دخالت می‏ کنند، باید بدانند که بر خلاف دستورات شرعیه و نظام جمهوری اسلامی عمل کرده‏ اند.»

آینده روابط ایران و آمریکا در سخنان امام خمینی

آینده روابط ایران و آمریکا در سخنان امام خمینی

امام در سخنانشان فرمودند: اگر بفهمند که ایران وضعى شده است که دیگر زیر بار این طور مصائب نمى رود، آن وقت ممکن است که تعدیل کنند افکار خودشان را، متنزل بشوند از آن چیزى که دارند و- دولت امریکا- ملت امریکا هم کارترى که ما با او خوب نیستیم کنار بگذارند و یک رئیس جمهور صحیحى سر کار بیاورند آن وقت ممکن است که ایران هم وقتى دید آنها نمى خواهند که به آن ظلمى بکنند با آنها هم روابط داشته باشد مثل این که با سایر جاها روابط دارد.

تحلیلی بر فرمان هشت ماده ای امام خمینی (س)

تحلیلی بر فرمان هشت ماده ای امام خمینی (س)

این فرمان از جهات مختلف قابل بحث و بررسی است و نکات ارزشمندی دارد که با تطبیق آن با شرع مقدس و موازین حقوق عرفی، زوایای مختلف آن قابل کشف و تبیین می باشد. در این فرمان قواعد حاکم بر مبانی حقوق اسلامی و اصول مسلم قانونگذاری از جمله اصل قانونی بودن جرم و مجازات، اصل تفکیک قوا، قاعده فقهی حرمت مال مسلمان و حرمت عرض مسلمین مورد تأکید قرار گرفته است.

اهداف و نتایج قیام عاشورا در کلام امام خمینی(س)

اهداف و نتایج قیام عاشورا در کلام امام خمینی(س)

سیدالشهدا ـ سلام اللّه علیه ـ که همۀ عمرش را و همۀ زندگی اش را برای رفع منکر و جلوگیری از حکومت ظلم و جلوگیری از مفاسدی که حکومتها در دنیا ایجاد کردند، تمام عمرش را صرف این کرد و تمام زندگی اش را صرف این کرد که این حکومت، حکومت جور بسته بشود و از بین برود؛ معروف در کار باشد، منکرات از بین بروند.

رفراندوم تاسوعا و عاشورای 57، سند سقوط شاه

رفراندوم تاسوعا و عاشورای 57، سند سقوط شاه

راهپیمایى روز عاشورا (20 آذر 57) از لحاظ حجم و ابعاد پرشکوه تر از روز قبل بود. انعکاس اخبار راهپیمایى دیروز باعث شرکت افزون تر جمعیت در این مانور سرنوشت ساز شده بود. شعارها کوبنده تر و متنوع تر از روز قبل بود. اغلب شعارها به «مرگ بر شاه» ختم مى گشت و شعار «استقلال، آزادى، جمهورى اسلامى» بیش از دیروز تکرار مى شد. نظم و ترتیب دستجات و گروهها همانند روز تاسوعا بود و پلاکاردهایى پیشاپیش هر دسته و گروه حمل مى گردید.

توصیه امام به مسئولان صدا و سیما: مسائل را آن طورى که هست، پخش بکنند

توصیه امام به مسئولان صدا و سیما: مسائل را آن طورى که هست، پخش بکنند

امام راحل روز 18 آذر در دیدار با شورای 5 نفره صدا و سیما بیان فرمودند «در هر صورت یکى از وظایف رادیو تلویزیون این است که مسائل را آن طورى که هست، پخش بکنند، اختیار را دست اشخاصى که مى خواهند مسائل را کج و معوج عرضه بکنند، اختیار را دست آنها نباید آقایان بدهند.»

دقت نظر امام در صرف وجوه شرعیه

دقت نظر امام در صرف وجوه شرعیه

تمام وجوهی که نزد خودم و نزد آقای خلخالی است وجوه شرعیه است و یک فلس آن مال شخصی که مربوط به ورثه شود نیست مگر یک پاکت که مختصر وجهی در آن است و پشتش نوشته شده: «مال شخص خودم است». آقایان این وجوه را به طور شهریه، به هر نحو صلاح می ‏دانند، در حوزه ‏های علمیه مصرف نمایند.

از منظر امام خمینی، حب دنیا مانع سلوک آدمی است

از منظر امام خمینی، حب دنیا مانع سلوک آدمی است

دکتر فاطمه طباطبایی در تشریح محتوای «شرحِ حدیث جنود عقل و جهل» اثر ارزشمند امام خمینی(س) گفت: امام نکته مهمی را تذکر می دهند و آن اینکه انسان، اگر احتمال دهد حب دنیا، عامل چنین مفسده ای است (کراهت از لقاء خداوند) و منتهی به سوء عاقبت می شود، باید لحظه ای آرام نگیرد تا این حب را از قلب خود بیرون کند امام می فرمایند البته با ریاضت علمی و به تدریج، می تواند این حب را از بین ببرد؛ زیرا به یک باره نمی تواند همه چیز را کنار بگذارد.

تاکید ویژه امام خمینی(س) بر حمایت دولت از مخترعین

تاکید ویژه امام خمینی(س) بر حمایت دولت از مخترعین

باید استعدادها را به کار بیندازند، و دولت و ملت تأیید کنند از این کسانی که اختراع و ابداع می‏ کنند تا- ان شاء اللَّه- ایران خودش همه چیز را بسازد و مستقل بشود.

تاکید امام بر توجه به آرامش روانی عمومی و حفظ حرمت افراد

تاکید امام بر توجه به آرامش روانی عمومی و حفظ حرمت افراد

اخیراً گزارشهایی می‏ رسد که افراد غیر مسئول و گاهی مقامات مسئول بر خلاف مقررات اسلامی و قانونی متعرض اموال و املاک محترمِ مردم می‏ شوند... و گاهی به منازل اشخاص بدون مجوز شرعی و قانونی وارد و آنان را جلب می ‏نمایند و اگر شخص مورد نظر نباشد، بستگان و زن و فرزند او را جلب می‏ کنند؛ و گاهی به بهانه‏ هایی هتک آبرو و حیثیت اشخاص را می ‏نمایند؛ و با این اعمال غیر شرعی هتک جمهوری اسلامی و مقامات قضایی را می ‏برند.

امام و سازندگی اخلاقی

امام و سازندگی اخلاقی

مرحوم شهید بهشتی می ‏گفتند من هم در آن ایام طلبه‏ ای اهل بحث و جدل بودم و لذا بحث به طول می ‏انجامید و هم صدای امام بلند می‏ شد و هم صدای من. در نتیجه بعد از دو سه روز دیگر به درس کفایه ایشان نرفتم و بر روی درس‏های دیگرم متمرکز شدم. بعد از گذشت یک هفته روزی طلبه ‏ای در حجرۀ مرا زد و سراغ مرا گرفت. او گفت که من از طرف حاج آقا روح‏ اللّه‏ آمده ‏ام. ایشان مرا فرستاده ‏اند که برو و ببین این طلبه‏ ای که می‏ آمد اینجا، کجاست؟

توصیه امام به مسئولان: مردم را همراه خودتان نگه دارید

توصیه امام به مسئولان: مردم را همراه خودتان نگه دارید

براى خاطر حفظ یک کشورى، براى خاطر استقلال یک کشورى که باز یک قدرتهایى نیایند دوباره در کشور ما و بخواهند چه بکنند؛ باید مردم را نگه دارید. هر کدام در هرجا که هستید مردم را همراه خودتان نگه دارید. و مردم را با هم جوش بدهید... مردم ما واقعاً خوب اند. شاید نظیر ملت ایران در هیچ جا نباشد. ماها بدیم. آنها خیلى خوب اند.

امام خمینی(س) فلسفه فقه را ایجاد کرد

امام خمینی(س) فلسفه فقه را ایجاد کرد

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: اگر بخواهیم کسی را مثال بیاوریم که با رویکرد صریحِ فلسفی و فلسفه ی فقهی، به فقه نگریسته باشد و با همین نگرش موجب تحول در فقه شده باشد، باید نام مبارک حضرت امام(س) را به زبان بیاوریم.

اشعاری که امام به درخواست عروسشان نوشتند

اشعاری که امام به درخواست عروسشان نوشتند

در جوانى که نشاط و توان بود با مکاید شیطان و عامل آن که نفس امّاره است سرگرم به مفاهیم و اصطلاحات پُر زرق و برقى شدم که نه از آنها جمعیّت حاصل شد نه حال، و هیچ گاه درصدد به دست آوردن روح آنها و برگرداندن ظاهر آنها به باطن و ملک آنها به ملکوت برنیامدم و گفتم: از قیل و قال مدرسه ام حاصلى نشد/جُز حرف دلخراش پس از آن همه خروش

صفحه 159 از 376 < قبلی | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | بعدی >