در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
مدیر کل امور بانوان و معاون اجتماعی سابق وزارت کشور گفت: امام خمینی انسان را به ماهو انسان تکریم می کنند و در نگاه ایشان جنسیت مطرح نیست. در نگاه امام زن و مرد هر دو محترم هستند و باید به عنوان انسان مورد تکریم واقع شوند و نقش شان در مقاطع سیاسی فرهنگی و اجتماعی دیده شود.
یادگار امام گفت: «انقلاب امام، انقلاب روزگار ما در حوزه دین، و به معنای آشتی عقلانیت و تعبد است. این در حالی است که آنچه امروز در کشورهای اطراف مشاهده می کنیم، حماقت است، نه تحجر و تحجر پیش آن پادشاه است.»
تأکید و پافشاری بر شکل گیری نهادهای حکومتی متکی بر آرای مردمی در روزهای اول پیروزی انقلاب اسلامی از ویژگی های منحصر به فردی است که در قاموس مدیریتی حضرت امام خمینی(س) قابل تعریف است.
زنم مدتی بعد مریض شد. در همین زمان، همۀ بستگان مرا از عراق بیرون کردند و من به امام عرض کردم من هم باید بروم، چون می ترسم عراقی ها مرا زندان کنند. امام فرمودند: «نگران نباش. همین جا بمان، نمی خواهد بروی. هر موقع من از عراق رفتم، تو هم با من می روی. اگر من زندانی شدم تو هم زندانی می شوی»
آیت الله هاشمی رفسنجانی طی سخنانی منتشر نشده در سال ۱۳۶۸ به بیان نکاتی درباره بارهای سنگینی که امام راحل در آخرین روزهای حیات مبارکشان بر دوش خود گرفتند، پرداخت و تاکید کرد: امام راه انقلاب و رهبری بعد از خود را هموار کردند.
«تعریف تازه اندوه» عنوان یکی از آثار در دست انتشار حمیدرضا شکارسری است که قرار است از سوی مؤسسه تنظیم نشر آثار امام خمینی(س) منتشر و در بازار کتاب توزیع شود.
دستگیری و زندانی کردن حضرت امام خمینی(س) در سحرگاه 15 خرداد 1342 و وقایع و حوادث حاصل از آن و بازتاب های داخلی و خارجی آن نقشه های رژیم شاه را نقش بر آب کرد؛ تا آنجا که مجبور شد برای رهایی از این مخمصه دست به ترفند جدیدی بزند و به دنبال آن در 11 مرداد 1342 امام را از زندان آزاد و به خانه ای در داوودیه منتقل کرد.
وقتى همه ما مسئول هستیم و همه ما در مقابل خدا جواب باید بدهیم، باید فکر این کشور باشیم، فکر این اسلام که در کشور ما تشریف آورده اند و قدمشان روى چشم، باشیم، نرویم سراغ اینکه حالا که من شدم رئیس جمهور باید چه بشود و چه بشود و من هم باید مقامم چه باشد.
خدایا! بندگان تو از تو هستند و به تو متعلّقند، همه بندگانند و تو خداى آنانى، با خدایىِ خود با آنان رفتار فرما، نه با بدى آنان. تو ما را خلق فرمودى و نعمت هاى غیر متناهیه مرحمت کردى بدون آن که خدمتى کرده باشیم، نعمتهاى تو همه ابتدائى است، نه استحقاقى.
نماینده پارلمان عراق تاکید کرد نامگذاری آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز قدس از سوی امام راحل به این جهت بود که ایشان می دانستند جنایات صهیونیسم علیه ملت فلسطین ادامه دارد.
خطبای نماز جمعه در لبنان ، مدرسه، اندیشه و دیدگاه های بلند حضرت امام خمینی(س) بوِیژه تعیین آخرین جمعه ماه مبارک رمضان هر سال به عنوان روز جهانی قدس را تضمین آزادسازی کامل فلسطین و نابودی غده سرطانی رژیم صهیونیستی دانستند و خواستار حمایت جهان اسلام و عرب از ملت مظلوم غزه در رویارویی با این رژیم تروریستی شدند.
دکترعلی نورالدین استاد دانشگاه بیروت تاکید کرد: می توان با قاطعیت گفت که ایران از تمامی کشورهای عربی در ایستادگی فعلی و عملی از فلسطینیان و مسئله فلسطین سبقت گرفته است و این مسئله در عرصه عملی و موضع گیری در محافل بین المللی آشکار و واضح است.
معاون امور بین المللی حوزه های علمیه کشور گفت: پیام های مکتب امام خمینی(س) در حال فتح قلوب جهانیان است.
امام خمینی(س) به عنوان معلم اخلاق و مربی نفوس در جهت انسان سازی که هدف بزرگ دین اسلام و بزرگترین مأموریت مأموران الهی و پیروان راستین آن هاست با هوشمندی ویژه خود بر این مواقف الهی انگشت می گذارد و راه را نشان می دهد.
پیام مفصل و مهمی که حضرت امام خمینی(س) خطاب به زائران بیت الله الحرام صادر کردند و به فریاد برائت مشهور شد، حاوی بیان مشکلات جهان اسلام، تبیین وظایف مسلمین، لزوم برگزاری مراسم حج ابراهیمی، و اعلام برائت از مشرکان و نیز ابرقدرت های سلطه گر و لزوم ادامه جنگ بود.
خداوندا به تو پناه مى بریم ما بیچاره ها از شرّ شیطان و نفس اماره. تو خودت ما را از مکاید آنها حفظ فرما بحق محمد و آله، صلّى اللَّه علیهم.
واگذاری این تکلیف عظیم و سنگین در آن برهه حساس بر عهده آیت الله طالقانی که زبان گویایی برای بازگو نمودن حقایق داشت، امری خطیر به حساب می آمد. انبوه جمعیتی که در آن روز تکبیر گویان به نماز جمعه هجوم آوردند، در واقع سنگ بنای یکی از مهمترین عوامل حفظ و تداوم انقلاب بود
خداوندا، دل ما را از کدورت شرک و نفاق پاک فرما، و آیینه قلب ما را از زنگار حب دنیا، که منشأ این همه امور است، صافى فرما، و با ما همراهى فرما، و از ما بیچاره هاى گرفتار هواى نفس و حب جاه و شرف دستگیرى کن در این سفر پر خطر و این راه پر پیچ و خم و تنگ و تاریک. تویى قادر و تواناى همه چیز.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.