در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
شنایى کامل حضرت امام به زمان و شناخت ویژگى هاى مخاطب عصر خود، در کنار تجربۀ تاریخى اش در شیوه هاى تبلیغ و ترویج مبانى دینى، موجب شده بود که وى در مسیر هدایت گرى جنبۀ مدارا و رأفت را در پیش گیرد.
آیت الله موسوی بجنوردی گفت: امام خمینی(س) طبق خاطره ای که خانم طباطبایی از ایشان نقل می کنند، موافق دیوار کشیدن میان دانشجویان دختر و پسر نبود. در انقلاب اسلامی این زن ها بودند که از خانه ها بیرون آمدند، مرگ بر شاه گفتند و در کنار مردها در پیروزی نهضت نقش داشتند.
امام شعرهایشان را اکثراً در حین قدم زدن می سرودند و گوشۀ روزنامه ها می نوشتند. در واقع، به همان روانی حرف زدن، شعر می گفتند و می نوشتند. فقط ممکن بود بعداً یکی، دو خط خوردگی پیدا کند. همان طور که در دست نوشته هایشان، که کنار شعرشان چاپ می شود، می بینید.
کتاب الطهارة، اثری فقهی استدلالی و اجتهادی مشتمل بر مباحث «طهارت» از ابواب فقه است.
ما حساب جامعه یهود را از حساب «صهیونیزم» و صهیونیست ها جدا مى دانیم. آنها جزء اهل مذهب اصلا نیستند. تعالیم حضرت موسى- سلام اللَّه علیه- که تعلیمات الهى بوده است، و در قرآن بیشتر از همه انبیا ذکر حضرت موسى شده است، و تاریخ حضرت موسى در قرآن گفته شده است، یک تعلیمات ارزنده اى است.
از بزرگ ترین آفات یک نظام، عدم رعایت اهلیت ها در مدیریت است. مشکلی که پس از پیامبر برای جامعۀ اسلامی پیش آمد، به سبب عدم رعایت اهلیت بود؛ افرادی بر سر کار آمدند که شایستگی و کفایت لازم را برای ادارۀ امور نداشتند؛ به همین دلیل در اقامۀ حق کوتاهی کردند و سیره و سنّت پیامبر را به تعطیلی کشاندند.
کتاب «تاریخ شفاهی کمیته استقبال از امام خمینی(س)» از سوی مؤسسه فرهنگی،هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد. این کتاب مجموعه ای از خاطرات کمینه استقبال حضرت امام(س) بوده و به دنبال چرایی و چگونگی تشکیل این کمیته است.
و اخیراً لازم است تذکر دهم که نویسندگان و متفکران محترم از تأویل و تفسیر قرآن کریم و احکام اسلام با آراى خود- جداً- خوددارى کنند. و از جمیع طبقات- ایّدهم اللَّه تعالى- تقاضا دارم که با حفظ وحدت کلمه، راه را بر دشمنان اسلام که دشمن بشریت هستند ببندند،
به گفته یکی از اعضای شورای شهر تهران، پیشرفت عملیات ساخت پیش ورودی حرم مطهر امام خمینی(س) به مرز 95 درصد رسیده و این پروژه به زودی تحویل آستان حرم مطهر امام راحل می شود.
جهادگران جهاد دانشگاهی امروز، ۱۵ مردادماه، با حضور در حرم مطهر حضرت امام خمینی(س) با آرمان های بنیانگذار جمهوری اسلامی تجدید میثاق کردند.
امید است دانشمندان و متفکران روشن ضمیر مزایای مکتب نجات بخش اسلام که کفیل سعادت همه جانبه بشر و هادی سُبُل خیر در دنیا و آخرت و حافظ استقلال و آزادی ملتها و مربی نفوس و مکمل نقیصه های نفسانی و روحانی و راهنمای زندگی انسانی است، برای عموم بیان کنند.
یک پژوهشگر حوزه اندیشه امام خمینی(س) گفت: امام قرائتی از اسلام ارائه داد که همراه با آزادی، عدالت اجتماعی، کرامت و رهایی انسانها بود. یعنی امام از باورهای دینی مردم بهره گرفت و تفسیر و قرائتی از دین را ارائه کرد که باورهای درونی انسان ها را پاسخ می داد.
برخلاف رویّه ای که سابقاً بعضی از اهل علم در حوزه های علمیه داشتند که حفظ اصالت و خلوص دینی و فقهی را مستلزم بی توجهی به مطالعات غیرحوزوی می دانستند و حتّی بعضاً به این امر افتخار کرده بودند، امام رحمةالله علیه به رویّة دیگری عمل می کردند.
مستند «گنبد» ساخته حمید مجتهدی با موضوع شکل گیری حرم امام خمینی(س)، تاریخچه شکل گیری و توسعه حرم بنیانگذار انقلاب اسلامی از شبکه مستند پخش می شود.
کتاب «اندیشه سیاسی امام خمینی(س)» نوشته غلامرضا ذاکر صالحی توسط انتشارات سروش منتشر و راهی بازار نشر شد.
بعد از مدتی وقتی امام از من پرسید آن شکایت چه شد؟ گفتم جریانش این بود. امام فرمودند یک چیزی می گفتید می دادیم به ایشان. گفتم که آقا اگر به این عنوان از شما پول بگیرند و مشهور بشود یک کسی شکایت کرده آنهم شکایتش این بوده و امام خسارت او را داده، شما از عهده برنمی آیید چون تمام مناطق جنگی شاکی شما می شوند و شما باید به همه آنها هم پول بدهید.
معاون فرهنگی اجتماعی سپا با تأکید بر اینکه سه بعد عقلانیت، معنویت و عدالت در اندیشه امام خمینی(س) یک بسته تفکیک ناپذیر را تشکیل می دهند، خاطرنشان کرد: علت این تأکید آن است که آنچه غرب و حتی شرق را به اضمحلال سیاسی و فرهنگی کشانده است، همین تکه تکه دیدن و غفلت از حداقل یکی از ابعاد سه گانه فوق الذکر است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ثبات شخصیت مستحکم امام راحل موجب پیروزی انقلاب اسلامی شد و بی تردید هنگامی که دچار ثبات و استحکام در رفتار و عملکرد باشیم، حیات ما طیبه است و زمان از دست دادن این ثبات، پدیده های خبیثه شکل گرفته و تمام شئون زندگی آدمی تحت تاثیر آن قرار می گیرد.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.