یکی چون من عمری در ظلمات حصارها و حجابها مانده است و در خانه عمل و زندگی جز ورق و کتاب منیت نمی یابد و دیگری در اول شب یلدای زندگی سینه سیاه هوسها را دریده است و با سپیده سحر عشق عقد وصال و شهادت بسته است.
موقع تقسیم سهمیه بیت المال شد و نوبت به بنى هاشم رسید، مبلغ بسیار اندکى مقرر داشت! مأمون که حاضر بود، از آن تجلیل و این طرز توزیع درآمد تعجب کرد. هارون به او گفت عقل تو نمىرسد...
اینهایى که به اسم خلفا سلطنت مى کردند. حضرت موسى بن جعفر را پانزده سال یا ده سال در حبس نگه مى دارد آیا براى اینکه نماز مى خواند؟ ... هارون و مأمون خودشان نماز مى خواندند. امام جماعت هم بودند، امام جمعه هم بودند، براى اینکه نماز مى خواند ... گرفتند ایشان را؟! براى اینکه یک سید، اولاد پیغمبرى است یا امامى است؟! براى اینهاست؟ نه، براى این است که حضرت موسى بن جعفر مخالف با رژیم بوده است، با آن رژیم طاغوتى مخالف بوده. مخالفتش با رژیم، اسباب گرفتارى اش بوده...
با توجه به جو حاکم بر دانشگاه ها مدتی تمام دانشگاه های کشور تعطیل شد و به فرمان امام خمینی (س) ستاد انقلاب فرهنگی به منظور ساماندهی امور فرهنگی مدارس و دانشگاه ها تشکیل شد.
امام خمینی(س) در خرداد ماه سال 58 در جمع وزیر فرهنگ و رؤسای دانشگاهها سخنرانی با محوریت شغل روحانی و دانشگاهی، ایجاد تفرقه بین حوزه و دانشگاه و همچنین نقش فرهنگ در ذلت یا عظمت جامعه داشتند.ایشان در بخش هایی از این سخنرانی می فرمایند: "روحانیون با دانشگاهى یک مسیر دارند؛ و مسئولیت این دو طایفه از همه طوایف دیگر بیشتر است چنانچه شغلشان شریفتر است براى اینکه با شغل دانشگاهى و روحانى اگر چنانچه به شرایط عمل بشود، انسان درست مىشود. این است که این شغل، شغل انبیا بوده است.
شاه هم که قصد سفر داشت با ثریا به هندوستان رفت در آن میان عده ای به آقای بروجردی فشار آوردند که برای نجات فداییان اسلام کاری بکند. آقای بروجردی هم عمل چشمگیری انجام نداد. از این رو خود امام...
اخیراً گزارش هایى مى رسد که افراد غیر مسئول، و احتمالًا از گروه هاى منحرف، و گاهى مقامات مسئول بر خلاف مقررات اسلامى و قانونى متعرض اموال و املاک محترمِ مردم مى شوند...
ما احتیاج به رجالى متدین و قابل اعتماد داریم که در عضویت شورایى- پس از سقوط رژیم- شرکت کنند و داراى شرایطى باشند...
حوزه علمیه پدر امام خمینی(س) شهید آیت الله سید مصطفی خمینی(ره) با هدف زنده نگه داشتن یاد آن شهید سفر کرده برای تحصیل طلاب سطح دو در قسمتی از بیت تاریخی امام خمینی(س) احیا شد.
آقای شاه آبادی نگاه عمیقی به ما کردند و گفتند که من بارها گفته ام که اگر دیر کردم، حاج آقا روح اللّه را برای نماز بگذارید. ایشان روح اللّه است، روح خداست.
آیت الله العظمی سید محمدرضا گلپایگانی (۱۳۱۶هـ.ق ـ1414هـ.ق) از علمای بزرگوار شیعه بود که پس از درگذشت آیت الله العظمی بروجردی، به مقام مرجعیت و زعامت رسیدند؛ ایشان از زمره مخالفین رژیم پهلوی و از همراهان مرحوم امام خمینی(س) و حامیان نهضت اسلامی مردم بود که پس از تبعید امام به عراق، بر دامنه واکنش هایش در برابر حکومت افزود، و با بیانیه ها، اعلامیه ها، تلگراف ها و سخنرانی ها روشنگرانه خود نقشی اساسی در مدیریت بحران های مختلف سیاسی و اجتماعی، داشتند و دلگرمی نیروهای انقلابی بودند.
از دانشگاه است که مى تواند یک کشورى کشور مستقل باشد؛ و از دانشگاه است که مى تواند یک کشورى کشور وابسته باشد. البته باید آقایان دانشجویان و علماى دانشمند دست به هم بدهند و هرچه زودتر دانشگاهها را به طریقۀ اسلامى، به طریقۀ ملى، دانشگاهى که مال خود ملت باشد، دانشگاهى که مال خود ملت اسلامى باشد، زودتر باز بشود.
معاون حقوقی رئیس جمهور با بیان اینکه از فرمان هشت ماده ای امام در منشور حقوق شهروندی استفاده شده است، خبر داد که در تنظیم این منشور با روسای دانشگاه های بزرگ مانند دانشگاه تهران، علامه، الزهرا همچنین برای تنظیم آن با 200 حقوقدان و همچنین اساتید علوم سیاسی، روانشناسی و جامعه شناسی مشورت شده است.
«قانون اساسى یکى از ثمرات عظیم، بلکه بزرگتر[ین] ثمره جمهورى اسلامى است، و رأى ندادن به آن به هدر دادن خون شهیدان ماست. مبادا تحت تأثیر دشمنان اسلام رفته و از رأى دادن و حضور در حوزه هاى رأى گیرى خوددارى کنید».
یکی از شخصیت های مورد قبول عصر ما شخصیت کم نظیر امام راحل(س) است، که متاسفانه بعد تربیتی و سلوک رفتاری ایشان در خانواده آنچنان که باید، در جامعه ما مطرح نشده است.
مدیر موسسه اطلاعات گفت: امام درباره کتاب غرب زدگی آل احمد گفتند قابل استفاده است و من به دیگران توصیه می کنم آن را بخوانند.
مضافا این که با قطع نظر از قابل نقل و انتقال نبودن حق طلاق، باید روشن باشد که بر فرض "خرید و فروش حق طلاق" اثر چنین معامله ای چیست؟ و آیا لوازم قول به صحت آن پذیرفتنی است؟ در پی آن، آیا حق طلاق از مرد به زن منتقل می گردد؟! و در این صورت مرد دیگر حق طلاق نخواهد داشت؟! یا این که به واسطه چنین معامله ای حقی همانند حق طلاقی که برای مرد وجود دارد، برای زن نیز ایجاد می گردد؟! یا این که حق طلاق از مرد ساقط شده و در نتیجه مرد نیز بعد از معامله مانند زن، حق طلاق نخواهند داشت؟!
حضرت امام خمینی(س) با بیان شیوه های صحیح عزاداری در لابه لای سخنان سودمند خویش، گاه به آسیب شناسی این مراسم می پرداختند، به نحوی که محمد ناصر عبدی در این باره می نویسد: امام(س) نگاه بلندی به مساله ی عاشورا داشتند، بخشی از آراء و نظرات خودشان را معطوف به مساله ی آسیب شناسی نهضت عاشورا و گاهاً مراسم عزاداری می نمودند و به تبین و بیان آن می پرداختند. یکی از خطرات فراروی نهضت عاشورا، یک بعدی نگری به آن بود که خطری عمده در سر راه نگرش به قیام عاشورا شمرده می شد به نحوی که امام خمینی(س) در این باره بیان می داشتند.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.