سرپرست حجاج ایرانی گفت: بسیاری از شرکت کنندگان در همایش 'حج و بیداری اسلامی' در بیروت بر دیدگاه های امام خمینی (س) در خصوص مساله برائت از مشرکین تاکید داشتند و این امر نشان می دهد که این دیدگاه ها از مرزهای جمهوری اسلامی ایران فراتر رفته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، حجت الاسلام 'سید علی قاضی عسکر' نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی که به منظور شرکت در همایش حج و بیداری اسلامی به لبنان سفر کرده است، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در بیروت، گفت: بسیاری از شرکت کنندگان بر دیدگاه های امام خمینی (س) و مقام معظم رهبری در امر حج تاکید داشتند و از نظر آنها یکی از فلسفه های حج آمادگی برای مقابله با شیاطین امروزی مخصوصا آمریکاست. وی گفت: ما با توجه به اهمیت مساله حج با ارتباط با بعثه های حج بسیاری از کشورهای اسلامی همایش های زیادی را در آن کشورها برگزار کردیم.

وی با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورها از جمله در الجزایر، تانزانیا، پاکستان، تاتارستان، هند و تایلند اینگونه همایش ها برگزار شد، افزود: در شرایط فعلی بحث بیداری اسلامی یکی از مسایل روز جوامع ماست و طبیعتا حج می تواند زمینه ساز بیداری امت اسلامی و حج گزاران باشد. نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت گفت: بنابراین با همکاری رایزنی فرهنگی ایران و تجمع علمای مسلمین لبنان و بعثه مقام معظم رهبری این همایش بصورت منطقه ای در بیروت برگزار شد.

قاضی عسکر با اشاره به اینکه علاوه بر لبنان، مهمان هایی از کشورهایی چون مصر، عربستان، اردن، عراق، ترکیه و فلسطین دراین همایش شرکت کردند، گفت: نمایندگان شخصیت های مهمی از جمله 'عبدالامیر قبلان' رییس مجلس اعلای شیعیان لبنان، 'محمد قبانی' مفتی اهل تسنن لبنان و همچنین نماینده ای از سوی مفتی سوریه در این همایش شرکت داشتند.

وی با اشاره به حضور آیت الله 'محمد علی تسخیری' رییس مجمع تقریب مذاهب اسلامی و 'محمد باقر خرمشاد' رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این همایش، افزود: جلسه افتتاحیه خیلی خوبی بود و جلسات بعدی همایش با ارایه مقالات همراه بود و به شکل جمع بندی می توان گفت که تمام شرکت کنندگان وحدت نظر داشتند که ما از فضای حج می توانیم در راستای وحدت و بیداری اسلامی و تصمیم گیری در زمینه رفع مشکلات مسلمانان استفاده کنیم.

وی با اشاره به دیدار خود با 'بشاره راعی' رهبر مسیحیان لبنان، ادامه داد: این دیدار بسیار سازنده و خوب بود، چرا که وقتی نگاه اسلام بویژه تشیع به مسیحیان مطرح شد، دیدیم که برای آنها این امر بسیار حائز اهمیت است.

نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت افزود: از نظر جمهوری اسلامی ایران، در رابطه با وحدت و همزیستی طوایف مختلف، مردم لبنان بسیار نمونه هستند. قاضی عسکر با تاکید بر اینکه اگر طوایف مختلف لبنانی بخواهند اختلاف های مذهبی را در امور جاری خود دخالت دهند یا کشورهای دیگر قصد دخالت داشته باشند، وحدت این کشور خدشه دار می شود، افزود: ایران طرفدار حفظ این وحدت است و دو نکته امروز جهان اسلام و مسیحیت را تهدید می کند که یکی بحث افراط گرایی دینی و دیگری بحث تحجر و فهم نادرست از دین است.

وی با اشاره به اینکه این نقطه نظرها مورد تایید رهبر مسیحیان لبنان نیز بود، افزود: در این دیدار مطرح شد که قرآن کریم مسیحیان را نسبت به دیگر ادیان و مذاهب الهی نزدیک تر به اسلام معرفی و آنها را دعوت می کند که بر سر نقاط مشترک خود به تفاهم برسند.

سرپرست حجاج ایرانی با اشاره به اینکه دفاع از ارزش های اخلاقی یکی از آموزه های مهم حضرت مسیح (ع) است، افزود: ما می توانیم در این زمینه با مسیحیان برای حفظ ارزش های اخلاقی در جهان کار کنیم. وی با تاکید بر اینکه مساله خانواده نیز بسیار مهم است و همچنین مقابله با ظلم که در این دیدار به آن ها اشاره شد، افزود: هم اکنون بنیان خانواده در غرب با تهدید روبرو است و در این زمینه و همچنین زمینه مقابله با ظلم نیز می توانیم همکاری های مشترک خوبی با هم داشته باشیم.

بنابر گزارش ایرانا، قاضی عسکر با اشاره به وجود احادیث زیادی از حضرت عیسی (ع) در کتب اسلامی و شیعی افزود: ما اعلام آمادگی کردیم که این احادیث را در اختیار مسحیان بگذاریم، تا پس از ترجمه در اختیار مردم گذاشته شود که این طرح بسیار مورد استقبال قرار گرفت.

وی افزود: رهبر مسیحیان لبنان بسیار ابراز خوشحالی کرد که ایران نگاهی جامع به این کشور دارد و به هیچ عنوان به دنبال ایجاد تفرقه نیست. انتهای پیام

. انتهای پیام /*