حمایت قدرت های بزرگ از صدام در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران

کمک های همه جانبه به صدام در روند شرایط جبهه‏ های جنگ که به سرعت به نفع سپاه اسلام جریان داشت تغییری ایجاد نکرد. هم زمان امریکا ناگزیر برای جلو گیری از سقوط صدام وارد دخالت مستقیم شد و با همکاری فرانسه و انگلیس و روسیه جنگ موسوم به جنگ نفت کشها را آغاز کردند تا از صدور نفت ایران و تردد کشتی های تجاری و صدور کالاهای اساسی جلوگیری کنند. سرنگون کردن هواپیمای ایرباس ایران و قتل عام کلیۀ مسافرین آن از جنایات دیگر امریکا بود و بمباران شیمیایی شهر عراقی حلبچه و خفه ‏شدن دردناک بیش از پنج هزار شهروند بی‏ دفاع از جنایات هولناک صدام بود که سازمان ملل و شورای امنیت در مقابل این فاجعه سکوت کرد.

عناوین مطالب زندگی نامه

تدریس در حوزه علمیه نجف

تدریس در حوزه علمیه نجف

امام خمینی قریب سیزده سال به تدریس در حوزه علمیه نجف در مسجد شیخ انصاری (ره) پرداختند. پس از اندک زمانی علی‏ رغم کارشکنی های مرتجعین، حوزۀ درسی ایشان به‏ عنوان یکی ازبرجسته‏ ترین حوزه‏ های درسی نجف از لحاظ کیفیت و کمیت شاگردان شناخته شد. ایشان در نجف برای نخستین بار مبانی نظری ولایت فقیه را در چندین جلسه تدریس نمودند.

ادامه جنگ تحمیلی عراق علیه ایران

ادامه جنگ تحمیلی عراق علیه ایران

صدام برای آتش بش نه تنها تضمینی برای عقب ‏نشینی به مرزها نداده بود بلکه رسماً مدعی بود که مناطق وسیع اشغال شده و مناطق دیگری که هنوز به اشغال در نیامده ‏اند می‏ بایست به خاک عراق ملحق شوند و امام خمینی بدون توجه به هیاهوهای تبلیغاتی غرب مردم را به دفاع و ادامه جنگ تحمیلی تا عقب‏ نشینی متجاوز به مرزهای شناخته‏ شده و جبران خسارات وارده دعوت می کرد.

فعالیت های علمی

فعالیت های علمی

امام خمینی که حفظ کیان حوزه‏ ها و اقتدار روحانیت و زعامت دینی را تنها پناهگاه مردم می دانست، همواره علم و فضل و تلاش خویش را در خدمت به تحکیم حوزۀ تازه تأسیس علمیه قم به کار گرفت و در نجف نیز علیرغم مخالفت ها و کارشکنی ها و زخم ‏زبان های روحانی‏ نمایان ‏به اصلاح و تغییر تدریجی حوزه علمیه نجف پرداخت تا شرایط تربیت و آموزش نسلی که پیام و آرمان او را درمی یابد، فراهم آورد.

مطالعات و فراگیری علوم غیر حوزوی

مطالعات و فراگیری علوم غیر حوزوی

امام خمینی به رشته‏ های مختلف علاقه‏ مند بودند. اساتید امام خمینی در ریاضیات و هیئت و فلسفه مرحوم حاج سید ابوالحسن رفیعی قزوینی و ادامه همین دروس به اضافه علوم معنوی و عرفانی نزد مرحوم آقا میرزا علی اکبر حکمی یزدی بودند. عروض و قوافی و فلسفه اسلامی و فلسفه غرب را نزد مرحوم آقا شیخ محمدرضا مسجدشاهی اصفهانی و عالی ترین سطوح عرفان نظری و عملی را به مدت شش سال نزد مرحوم آیت ‏الله آقا میرزا محمدعلی شاه‏ آبادی ـ اعلی ‏الله مقاماتهم ـ آموختند و با آیت ‏الله حاج میرزا جواد ملکی تبریزی نیز مأنوس بودند.

قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت سازمان ملل متحد

قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت سازمان ملل متحد

قطعنامۀ ۵۹۸ شورای امنیت از تصویب گذشت. این قطعنامه قسمت عمدۀ نقطه نظرات و شرایط قبلی ایران برای ترک نبرد را که از آغاز دفاع خویش بر آنها اصرار می ‏ورزید ولی سازمان های بین ‏المللی به امید پیروزی صدام زیر بار نمی‏ رفتند، پذیرفته بود. تصویب این قطعنامه از یک سو و فجایع ضدانسانی که در ماه های آخر جنگ از ناحیۀ جنگ‏ افروزان پدید آمده بود سبب شد تا به فرمان امام هیأتی از کارشناسان نظامی و سیاسی و اقتصادی متعهد ایران ابعاد وضعیت تازه را بررسی نمایند. این گروه در پایان بررسی به اتفاق آرا، نظر خویش را مبنی بر آماده بودن شرایط برای اثبات حقانیت جمهوری اسلامی در دفاع مقدس هشت ساله و ترک مخاصمه براساس مفاد قطعنامه ۵۹۸ اعلام کرد.

تألیفات و آثار امام خمینی (س)

تألیفات و آثار امام خمینی (س)

آثار علمی امام خمینی شامل ده ها کتاب و اثر گرانبها در مباحث اخلاقی، عرفانی، فقهی، اصولی، فلسفی، سیاسی و اجتماعی است. تألیفات امام خمینی به زبان عربی و فارسی نوشته شده اند. مجموعه درس های ایشان که توسط شاگردانش گردآوری شده اند، تحت عنوان تقریرات امام خمینی و آثار شفاهی و مکتوب سیاسی و اجتماعی ایشان که در مجموعه 22 جلدی صحیفه امام گردآوری شده اند و همچنین مجموعه سروده ها با عنوان دیوان امام نیز از ایشان به یادگار مانده است.

بازنگری قانون اساسی

بازنگری قانون اساسی

امام خمینی در تاریخ 4 / 2 / 1368 به منظور اصلاح و تکمیل ارکان تشکیلات نظام اسلامی طی نامه‏ ای به رئیس جمهور وقت هیأتی از صاحب‏ نظران و کارشناسان را مسئول بررسی و تدوین اصلاحات لازم در قانون اساسی بر اساس هشت محور تعیین ‏شده در همین نامه نمود. پس از بازنگری قانون اساسی جمهوری اسلامی توسط کارشناسان، مواد اصلاح ‏شدۀ قانون اساسی در تاریخ 12 آذر 1368 به همه‏ پرسی گذاشته شد و با اکثریت مطلق آرا به تأیید ملت ایران رسید.

پیام امام خمینی به گورباچف

پیام امام خمینی به گورباچف

گورباچف آخرین صدر هیأت رئیسه اتحاد جماهیر شوروی دست به اصلاحات و تغییراتی در قطب کمونیستی جهان زده بود. هنوز تحلیلگران سیاسی و رهبران جهان غرب به این تحولات به دیده تردید و بدبینی می‏ نگریستند و هیچ یک باور نداشتند که این تحولات، نظام الحادی هفتاد ساله کمونیسم را در شوروی از بیخ و بن برخواهد کند. ولی امام خمینی با بصیرتی غیرقابل درک برای محاسبه گران مادی، در تاریخ 11 / 10/ 1367 نامه‏ ای به گورباچف نوشتند. در پیام امام خمینی به گورباچف سقوط رژیم کمونیستی پیش بینی شده است.

حکم ارتداد و اعدام سلمان رشدی

حکم ارتداد و اعدام سلمان رشدی

انتشار وسیع کتاب مبتذل آیات شیطانی نوشته سلمان ‏رشدی و حمایت رسمی دولت های غربی از آن سرآغازی بر فصل تهاجم فرهنگی بود. اگر جامعه اسلامی در مقابل توهین های این کتاب به پیامبر عظیم‏ الشأن اسلام از خود مقاومت نشان نمی ‏داد، مبانی دینی و مقدساتی که هویت وحدت بخش امت اسلامی است، را مورد هجوم قرار می‏ داد. امام خمینی با صدور حکم ارتداد و اعدام سلمان رشدی و ناشرین مطلع آن، موجب ایستادگی صفوف مسلمانان صرف نظر از مذاهب و زبان و کشورهایشان، بصورت متحد در برابر این نقشه شوم شد.

حوادث سالهای پایانی عمر امام خمینی

حوادث سالهای پایانی عمر امام خمینی

در سالهای پایانی عمر امام خمینی چند حادثه اتفاق افتاد که اثر آن بر روح امام سنگینی می‏ کرد. شهادت مظلومانۀ حجاج بیت‏ الله‏ الحرام در کنار خانه خدا در مراسم حج سال 1366، به خاک و خون کشیده شدن زائران خانه خدا به جرم برائت از مشرکین و منفجر ساختن هواپیمای مسافربری ایران بر فراز خلیج فارس به ‏وسیله نیروهای نظامی امریکا، برکناری قائم مقام رهبری از سوی امام خمینی (در تاریخ 8 / 1 / 68) از جمله حوادث ناگوار این دوران بودند.

صفحه 4 از 4 1 | 2 | 3 | 4