مزار شهدا در بهشت زهرا(س) اولین مکانی بود که امام خمینی پس از بازگشت به کشور در دوازدهم بهمن ۵۷ به آنجا رفتند. ایشان با سخنرانی در جمع میلیونی مردم ، سلطنت را خلاف حقوق بشر دانستند.
برگزاری نخستین دوره جایزه جهانی امام خمینی(س) را می توان اقدامی مفید و سنجیده در مسیر دستیابی به زبانی مشترک با علاقه مندان به راه و اندیشه این اسوه معاصر در سراسر جهان ارزیابی کرد. این که پیوندخوردگان با اندیشه امام، چگونه و تا چه اندازه از افکار او تأثیر پذیرفته اند، بحثی ثانویه است؛ چراکه اندیشه، مرز نمی شناسد و علی رغم همه غرض ورزی های آنان که از آگاهی ملت ها هراس دارند، راه خود را به سوی مشتاقانش می گشاید.
در آخرین روزهای آذر سال 65 امام خمینی در چند سطر توصیه هایی به خانم طباطبایی کردند.
امام خمینی که توانست در تمامی عرصه ها مطابق با معیارهای اسلامی عمل کند در این وادی نیز با قوّت، جدیت و حساسیتی مثال زدنی وارد شد و حریم خصوصی مردم را پیامبرانه پاسداری کرد و همۀ مسئولان را به رعایت آن فرمان داد. در این نوشتار قصد داریم دیدگاه های ایشان را در این زمینه بررسی کنیم و با معیارهای اسلامی تطبیق دهیم.
قدیر آکاراس، رئیس مجمع علمای اهل بیت(ع) ترکیه، به خبرنگار جماران گفت: از زمانی که انقلاب اسلامی به وجود آمده و امام پیشرو داعیه «وحدت اسلامی» بودند، می بینیم که وحدت عظیمی بین ملت های مسلمان و مذاهب مختلف به وجود آمده و امروز اگر می بینیم در جبهه مقاومت حماس سنی، انصارالله زیدی و حزب الله شیعی در یک جبهه متحد هستند، یعنی وحدت عملی و عینی به تحقق پیوسته است.
سید علی خمینی گفت: با تأکید بر اینکه اگر ما فرهنگ شهادت را قدر بدانیم، هیچ کسی نمی تواند ما را شکست دهد، افزود: نباید نقش فرماندهی معظم کل قوا در جنگ ۱۲ روزه را از یاد ببریم. ایشان هم برنامه ۳۰ ساله دشمن علیه کشورمان را خنثی کرد، هم به ملت آرامش داد و هم صحنه فرماندهی را مدیریت کرد. دشمنان سعی دارند خود را پیروز جنگ ۱۲ روزه نشان دهند، در حالیکه این دروغی بیش نیست، زیرا مهمترین هدف آنان که براندازی نظام جمهوری اسلامی بود، محقق نشد.
مسلما نوع مبارزه و نوع حرکت و رویکرد سیاسی تشکل های دانشجویی پس از انقلاب با توجه به تغییرات باید تغییر می کرد. با پیروزی انقلاب اسلامی و شکست دیوار استبداد و از میان رفتن موانع فعالیت سیاسی حرکت ها و جنبش ها فرهنگی سیاسی و انقلابی آغاز شد؛ از جمله می توان به تغییرات محیط دانشگاه اشاره کرد. باید به جریان شناسی حرکت دانشجویان با توجه به نگرش ها و ایدولوژی ها متعارض که در جامعه وجود داشت؛ اشاره کرد. در یک محور بندی می توان به سه جریان اشاره کنیم. یک جریان مارکسیستی که مشتمل بر حزب توده و چریک های فدایی خلق، سازمان پیکار حزب رنجبران، حزب سوسیالیست و چپی ها و امثال این ها که مبانی اندیشه آنها مارکسیسم، کمونیست و سوسیالیسم، مائوئیسم و تروتسکیسم بود، اشاره کرد.
آیت الله سید حسن خمینی با تأکید بر اینکه باور کنیم که حکومت از آن مردم است، گفت: باید همه احساس کنند مملکت مال خودشان است. آن وقت اصلا لازم نیست شما محافظ برای یک جایی بگذارید؛ خود مردم آن محل محافظش هستند. در شرایط خاص انسان ها چند برابر توانمند می شوند و برمی گردد به بیداری که درون آنها هست. اگر بخواهیم از شرایط سخت عبور کنیم، تنها راهش این است که وجدان ها را بیدار کنیم؛ بیدار شدن وجدان ها به این است که بدانند همه چیز مال خودشان است.
آیین پایانی جایزه جهانی امام خمینی(ره) عصر امروز در سابن اجلاس سران برگزار شد.
امام خمینی (س) در بیست و سوم ربیع الاول سال ۱۴۰۵ کتاب آداب الصلوه را به فرزند خود هدیه دادند و همراهش یادداشتی که حاوی مطالب اخلاقی و اجتماعی بود نوشتند.
بیست و چهارم آذر ماه سال ۶۱ امام خمینی فرمانی را در هشت ماده صادر کردند که به فرمان هشت ماده ای معروف شد. به رسمیت شناختن حقوق افراد در جامعه و حاکمیت قانون از مفاد این فرمان بود.
فرمانی که امام خمینی در تاریخ بیست و چهارم آذر ماه سال 61خطاب به دستگاه قضا و ارگان های اجرایی کشور صادر کرد به فرمان هشت ماده ای معروف شد.
محمدمهدی ایمانی پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مورد جایزه جهانی امام خمینی(ره) توضیح داد: این جایزه در شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۹۲ به تصویب رسید و بعد از ۱۰ سال در اساسنامه اصلاحیه اعمال شد که درباره سطح جایزه بود و ۱۰ محور برای جایزه تعیین شد.
امام خمینی در بیست و دوم آذر ماه سال ۶۷ صحیفه سجادیه را به نوه خود اهدا کردند.
آئین اختتامیه هفته فرهنگی «بر آستان آفتاب» پنجشنبه ۲۰ آذر ماه، همزمان با میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) و امام خمینی(س)، با حضور رئیس مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام و فرماندار خمین، در بیت تاریخی امام راحل در خمین، برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی با تأکید بر اینکه با «ادعا» کسی شیعه نمی شود، گفت: خدا رحمت کند شهدای عظیم الشأنی که امروز افتخار جامعه ما وجود آنها است. چه بی نام و نشان هایی در دفاع هشت ساله و بعد از آن و سال ها و ماه های اخیر پروانه وار سوختند؛ خودشان را گم کردند تا خدا را پیدا کنند. گمنام رفتند؛ بعضی از آنها پلاک هایشان را می کندند و می گفتند می خواهیم پیکرها برنگردد.
بیست و سوم آذر ماه سال ۵۷ بود که خبرنگار نشریه اونیتا در محل اقامت امام در نوفل لوشاتو حاضر شد و با ایشان به گفت و گو پرداخت.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.