مطهری که در طهارت روح و قوّت ایمان و قدرت بیان کم نظیر بود رفت و به ملاء اعلی پیوست، لکن بدخواهان بدانند که با رفتن او شخصیت اسلامی و علمی و فلسفی اش نمی رود.
به همت نمایندگی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) قم دوره آموزش مجازی آشنایی با اندیشه حضرت امام خمینی برگزار می شود.
آیت الله سید حسن خمینی در پیامی نوشت: عاملان این جنایت تروریستی امنیت جامعه ما را هدف گرفته اند که به دنبال ایجاد بستر مناسبی برای اهداف پلید خود بوده اند. طبیعی است که انتظار همگان از مسئولان مربوطه، علاوه بر برخورد با عاملان پیدا و پنهان این اتفاق و پیشگیری از موارد مشابه، آن است که با قصورها و تقصیرهای احتمالی که باعث پیدایش چنین اتفاقاتی می شود برخورد شود.
امام خمینی (س) برای افشای خیانت شاه و اطرافیانش به ایران و جامعۀ اسلامی، بر آن شدند که با ایراد نطقی حاد و اعلامیه ای سازنده، همگان را به مقابله با توطئۀ شاه و آمریکا، و حرکت و خروش فرا خوانند... رژیم شاه که از بالا گرفتن نارضایتی مردم و تحریک افکار عمومی، سخت وحشت کرده بود، دریافت که با بودن رهبر و پیشوای آگاهی چون امام خمینی (س) در ایران، نه تنها پیاده کردن طرحهای به اصطلاح اصلاحی شاه ممکن نیست بلکه اساس رژیم نیز در معرض زوال قرار دارد، لذا مصمم شد که با دستگیری و تبعید ایشان، خود را از مهلکه رها سازد.
من شخصاً در هیچ بانکی یا مؤسسه یا شرکتی یا غیر اینها وجهی ندارم، و آنچه در بانکها یا بعض مؤسسات و غیرهما است، وجوه شرعیه است و هیچ یک از ورثۀ من در آنها حقی ندارند، و امر آنها پس از من با جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای حاج شیخ حسینعلی منتظری ـ دامت برکاته ـ است و تحت نظر ایشان باید به مصارف شرعی برسد، و اگر خدای نخواسته برای ایشان حادثه ای رخ دهد، امر وجوه شرعیه با رهبر یا رهبرانی است که مجلس خبرگان تعیین می نمایند.
این دوره، قدمی است بسیار کوتاه برای معرفی این بزرگ مرد به نسل جوانی که خود توفیق درک حضور او را نداشتند.
در پی بازگشت آقای سید علی اکبر برقعی از کنفرانس صلح سوسیالیستها در «وین» به شهر قم و جسارت و توهین عوامل حزب توده به دین مقدس اسلام و مرجعیت شیعه در پوشش حمایت از آقای برقعی، شهر قم ملتهب شد. و مردم مسلمان طی اجتماعی خواستار دستگیری و مجازات وی شدند. نیروهای مسلح شهربانی برای خاموش کردن اعتراضات مردمی اقدام به تیراندازی به سوی آنان کردند...
عالم ربّانی و حکیم الهی، فقیه و مفسّر محقّق آیت الله شهید سید مصطفی خمینی(رضوان الله تعالی علیه) در آسمان پرستاره عالمان الهی، با عمری کوتاه ـ چهل و هفت سال ـ توانست شخصیتی بزرگ و کارنامه ای فاخر و پربرگ و بار از خود به یادگار بگذارد.
پیام امام خمینی در اول آبان ماه ۱۳۶۴ خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی
شاگرد آیت الله بروجردی، آیت الله داماد و پدر/ دیدار با مراجع پس از دستگیری امام/ برخورد ساواک در تبعید اجباری حاج آقا مصطفی
و چیزی که می خواهم به شما آقایان عرض بکنم این است که ما امروز مبتلا هستیم به یک شایعه هایی که روی آن شایعه ها می خواهند این نهضت را نگذارند تحقق پیدا کند. یکی از شایعه ها، که شایعه سازان نشرش می دهند و گاهی برای ما می نویسند، گاهی در نطقهای اشخاص دیده می شود ـ حتی شنیدم که دیشب هم در مسجد امام[۱] یک آقایی همین معنا را گفته است ـ این است که فلانی اصلاً دست به او نمی رسد؛ هیچ کس نمی تواند با او ملاقات کند؛ فقط چند تا اهل علم، چند تا معمَّم. همین یک کانال است...
در شماره نخستِ مجموعه یادداشت های آشنایی و بازخوانی اصول اندیشه های امام خمینی، به اصل اعتقاد و اعتماد به وعده و نصرت الهی پرداختیم. اندیشه بنیادی دوم، اعتقاد و اعتماد به مردم و مردم باوری است که به نوعی در راستای همان اصل نخست است. چراکه وعده و نصرت الهی همیشه در پیوند با مردم و مردم داری و مردم باوری معنا پیدا می کند که در یادداشت پیشین به آن اشاره شد.
حضرت امام در دوران مبارزات و حکمرانی خود همواره برای موضوعات فراملیتی و بین المللی اهمیت ویژه قائل بودند و بعنوان یک عالم دینی نسبت به مسائل بین المللی از جمله مسائل بین المللی جهان اسلام اهتمام خاص قائل بودند.
معنای استکبار در اندیشه امام الزاماً به معنای یک دشمن خارجی سلطه گر نیست؛ بلکه می تواند هم طبقه حاکمان داخلی و مستبد را شامل بشود و هم دولتهای مستکبر خارجی / قرائت مقام معظم رهبری از الگوی امام برای بسیاری از مسئولین با فهمهای متفاوتی روبه رو می شود. این امر نشانگر آن است که مقام معظم رهبری هم وقتی گفتمان امام را بازتعریف می کند، مسئولین آن را در قرائتهای خودشان قرار می دهند / باید به گونه ای سیاست خارجی حضرت امام را دوباره بازتعریف کنیم که نه به صورت کلی، بلکه بتواند در پدیده های مختلف سیاسی و سیاست خارجی و در عرصه های مختلف کاربرد داشته باشد و مورد استفاده قرار بگیرد
از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی روز ۲۵ دی ماه به مناسبت انتشار نامه تاریخی امام راحل در سال ۶۷ به عنوان روز تاریخ نگاری انقلاب اسلامی نامگذاری شد.
در هنگامه انقلاب اسلامی، نگاه ها به بیت مرجعیت بود. مراجع عظام گاه همراهی هایی با روند پیروزی انقلاب داشتند و گاهی با احتیاط اقدام به صدور بیانیه ای می کردند. در این میان، امام خمینی به عنوان رهبر اصلی مبارزات، می کوشید تا ارتباط خود را با سایر مراجع حفظ کند. گرچه برخی اختلاف نظرها در ارتباط با فعالیت های انقلابی وجود داشت، اما ارتباط امام و سایر مراجع، تا پیروزی انقلاب بر اساس احترامی متقابل پیش رفت.
مرحوم آیت الله خویی نیز اگر چه اهل سیاست نبود اما علیه مواضع سیاسی امام موضع گیری تندی نمی کرد و تا امام در نجف بودند، بین این دو مرجع روابط حسنه ای برقرار بود.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.