مهمترین کار امام خمینی حفاظت از اسلامی ماندن انقلاب بود

دکتر ادریس کتانی Edris Kattani

«مراکش»، مسلمان

 نویسندۀ معروف مغرب

 دکترای علوم اجتماعی از دانشگاه فرانسه

 فارغ‌التحصیل دانشگاه قریبین در فاس

 از اعضای مجمع کبار العلماء مغرب

 به عقیده من مهم‌‌‌‏ترین کار امام خمینی حفاظت از اسلامی ماندن انقلاب پس از پیروزی بود.

برای توضیح مطلبم نیاز دارم قسمتی از تاریخ معاصر را که خود در متن آن بوده‌‌‌‏ام و از نزدیک شاهد آن، برای شما بازگو کنم.

من در متن انقلاب بزرگ مردم الجزایر بودم. در آن انقلاب همه مردم مسلمان بودند و با شعارهای اسلامی و با دست خالی استعمار 130 سالۀ فرانسه بر ماوراء البحر را پایان دادند. اما بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب سوسیالیستها مسلمانان را کنار زدند و حاکمیت خود را بر مردم تحمیل کردند.

زیرا انقلاب مردمی اسلامی الجزایر کادر رهبری اسلامی نداشت. همان روزها، درست چند روز پس از پیروزی «تیتو»، «ناصر» و «نهرو» به الجزایر آمدند تا رسماً سوسیالیست بودن مبارزات مردم را اعلام کنند. ولی نکته مهم در انقلاب اسلامی ایران اصرار امام خمینی بر اسلامی ماندن حکومت بود.

رمز موفقیت امام هم در این بود که متکی بر مردم مسلمان، گروههای مقاومت تشکیل داد و از نیروی انقلابی آنان کمک گرفت و نگذاشت صاحبان قدرت نظامی و سیاسی حکومت را از دست مسلمانان بگیرند. تشکیل سپاه مردمی دفاع از انقلاب و حضور مردم مسلمان در صحنه و استفاده از کادرهای اسلامی و مقاومت امام در رهبری اسلامی باعث شد تا غربیها در تحلیلهای خود دچار شکست شوند. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران یکی از افرادی که برای بررسی و دیدار از انقلاب ایران به کشور شما سفر کرد یک وکیل دادگستری مغربی و دبیر کل حزب اتحاد سوسیالیستی مراکش بود که در بازگشت نوشت: «انقلاب و رهبری امام به نحوی است که غربیها حتماً در مورد آن نمی‌‌‌‏توانند تئوریهای درستی ارائه کنند».

فرصت را غنیمت می‌‌‌‏شمارم و اعلام می‌‌‌‏کنم که کتابها و نظریات زیادی از علمای اسلامی علیه امام خمینی دیده‌‌‌‏ام - چه در داخل و چه در خارج ایران - اما به عنوان یک عالم دینی اذعام می‌‌‌‏کنم که همه آنها یا به خاطر جمود اندیشه است و جهل به مسائل سیاسی یا دگمْ‌اندیشی در مسائل اسلامی عامل آنها بوده است - که به هر حال نظریات معتبری ارائه نکرده‌‌‌‏اند. رضوان خداوند بر او باد.

□ به نقل از: کتاب شخصیت امام(ره) از دیدگاه رسانه‌‌‌‏ها و متفکران جهان - انتشارات سروش

 

 

منبع: حضور، ش 11، ص 288.

. انتهای پیام /*