زیباترین جلوه و کاملترین نمونه ازدواج پیوند پر شکوه حضرت علی(ع) و بانو فاطمه زهرا (س) است. امام خمینی (س) می فرماید:

"این خانه کوچک فاطمه - سلام الله علیها - و این افرادی که در آن خانه ‏تربیت شدند که به حسب عدد، چهار - پنج نفر بودند و به حسب واقع، تمام قدرت حق تعالی را تجلی دادند، خدمتهایی کردند که ما را و شما را و همه بشر را به اعجاب درآورده است‏." (صحیفه امام؛ ج ‏16، ص 87)

یکی از آموزه های متعالی قرآن کریم مسأله ازدواج است. قرآن کریم در آیه 21 سوره روم می فرماید: «و من آیاته أن خلق لکم من أنفسکم أزواجا لتسکنوا إلیها و جعل بینکم مودة و رحمة إن فی ذلک لآیات لقوم یتفکرون»- و از نشانه ‏های او اینکه از [نوع] خودتان همسرانی برای شما آفرید تا بدانها آرام گیرید و میانتان دوستی و رحمت نهاد، آری در این [نعمت] برای مردمی که می ‏اندیشند قطعاً نشانه ‏هایی است. - در این آیه نکات آموزنده ای در مورد ازدواج، مهر و محبتی که خداوند در میان همسران قرار داده، دیده می شود.

بر اساس این آیه مرد و زن برای تکامل به یکدیگر نیاز دارند و پیوند زناشویی، این دو موجود را کامل می کند. این کمال در قالب نهادی به نام خانواده شکل می گیرد.

ازدواج را می توان "پیوند عشق" نامید. پیوندی که محبت و رحمت الهی را به همراه دارد. زن و مرد دارای فرزند می شوند و مظهر خالقیت خداوند می گردند. و در این مسیر وقتی به تربیت کودکان همت می گمارند، مظهر ربوبیت الهی را به منصه ظهور می گذارند و در مسیر تلاش برای کسب رزق و روزی حلال، مظهر رزاقیت خداوندی می شوند.

پیامبر اسلام می فرماید؛ در اسلام هیچ بنایی محبوب تر از بنیان ازدواج نزد خداوند متعال نیست.(ر.ک. بحارالانوار؛ ص 103)

ازدواج امام علی (ع) و حضرت زهرا (س) را می توان "پیوند آسمانی" نامید. زیرا کفو و همتا بودن، خواستگاری بدون واسطه، قناعت، دوری از اشرافیگری و تجملات، سخت نگرفتن بر همدیگر، ملاک قراردادن معیارها و خصوصیات معنوی و دینی و اخلاقی، مهریه پایین، بنا کردن زندگی بر پایه محبت و عشق واقعی از روی شناخت، حجب و حیا و . . . از ویژگیهای این پیوند منحصر به فرد و خجسته  است. (ر.ک: الأمالی للطوسی)

ازدواج و زندگی این دو بزرگوار الگوی یک زندگی موفق و کامل است که نسل جوان باید به آن توجه داشته باشند و سرمشق زندگی خود قرار دهند. 

. انتهای پیام /*