پرتال امام خمینی(س)/ یادداشت ۱۷/: با اوج گیری مبارزات حق طلبانه مردم ایران، امام خمینی(س) در 22 دی‌ ماه‌ از نوفل لوشاتو در‌ پیامی‌‌ رسماً برنامه های‌ سیاسی خود را ‎‏با تشکیل شورای انقلاب برای تحقق‌ اهداف‌ اسلامی شورایی اعلام کرد. بر اساس نظر امام این شورا ماموریت داشت‌ ‏‎‎‏تا مقدمات وشرایط تاسیس دولت‌ انتقالی‌ را فراهم سازد.‏ در این پیام بر چیده‌ شدن‌ نظام‌ سلطنتی و استقرار جمهوری‌ ‎‏اسلامی تاکید کرد ‌و فرمود:‏‎ ‎‏دولت‌ شاپور بختیار غیرقانونی‌ است‌ و همکاری‌ با آن‌ شرعاً حرام‌ و قانوناً جرم‌ است. شاه در آستانه خروج از کشور و بدنبال توطئه سازی بود. ‌ افرادی‎ ‎‏چون برژینسکی‌ مشغول‌ تدارک بودند که بین‌ امرای‌ ارتش‌ رایزنی کرده و زمینه کودتای نظامی را فراهم کنند. در این میان امام از صاحب‌منصبان‌ و درجه‌داران‌ خواست در صورتی‌ که‌ چنین‌ توطئه‌ای‌ در ‎‏کار باشد، شدیداً از آن‌ جلوگیری‌ کنند. ‏‏تشکیل شورای‌ انقلاب‌ هر چند در 22 دی‌ رسما اعلام‌ شد، اما مقدمات آن از هنگام سفر‏‎ ‎‏آقایان‌ مطهری و بهشتی‌ به‌ پاریس فراهم‌ و سپس افراد دیگری از معتمدان امام مانند آیت الله طالقانی به آن جمع اضافه شدند. بیانیه 22 دی اثرات بسیار مهمی در ‏‎ ‎‏تسریع روند انقلاب داشت.‏ آنچه در ادامه می خوانید روایت مرحوم دکتر صادق طباطبایی از تصمیم قاطع تشکیل شورای انقلاب توسط امام خمینی(س) است که از نظر می گذرد:

* تماس محرمانه

‏‏یکی از کارهای اولیه شورای انقلاب ارتباط با نظامیان بود که این موضوع هم با اجازه‌ امام‌ ‏‎ ‎‏صورت می‌گرفت. مرحوم‌ بهشتی‌ پیغام‌ داده‌ بود که‌ تعدادی از سران ارتش درخواست ‎‏گفتگو با شورای انقلاب را کرده‌اند و نظر امام را پرسیده‌ بود. امام‌ آن‌ را نفی‌ نکردند ‏‎ ‎‏گفتند با آنها در ارتباط باشید اما محتاطانه، ضمن اینکه‌ آنها را آگاه‌ می‌کنید، دلگرم‌ و ‏‎ ‎‏امیدوارشان کنید و نصیحت‌شان‌ کنید که‌ ‏‎ ‎‏در مقابل‌ این‌ ملت‌ نمی‌توانید ایستادگی‌ بکنید.‏‎ ‎‏بنابراین بیایید راه‌ خودتان را به‌ راه‌ ملت منتهی‌ کنید و خودتان‌ را در دل‌ مردم‌ جا ‏‎ ‎‏بدهید و مردم‌ هم‌ شما را خواهند پذیرفت. (دکتر طباطبایی،ج۳،ص۱۴۵)

* شورای سلطنت غیر قانونی است

 در همان ایام شورای سلطنت نیز از سوی امام غیرقانونی اعلام شده و برخی از اعضای آن از جمله سید جلال‌ تهرانی در سی دی‌ ماه درخواست ملاقات با امام‌ ‏‎ ‎‏کرد. براساس تصمیم امام هر ملاقاتی زمانی انجام می شد که فرد از هر منصبی باید استعفا می داد و بر غیر قانونی بودن حکومت شاه تاکید می کرد. سید جلال‌ تهرانی هم‌ متن استعفایش را نوشت و برای حاج احمدآقا فرستاد اما ‎‏اشاره‌ای‌ به‌ غیرقانونی بودن شورای سلطنت‌ نکرد. بر اساس خاطرات دکتر صادق طباطبایی گویا احمد آقا به‌ ایشان‌ پیغام ‏‎ ‎‏داده‌ بود این متن کافی‌ نیست‌ و نظر امام‌ را تامین‌ نمی‌کند. ایشان‌ هم گفته بود من اگر ‏‎ ‎‏بنویسم‌ علت‌ استفعای‌ من‌ این‌ است‌ که‌ شورای‌ سلطنت غیرقانونی‌ و غیرشرعی‌ است‌ ‏‎ ‎‏آیا کسی‌ به‌ من‌ نمی‌گوید که‌ پیرمرد احمق‌ با این‌ سن و سال‌ نمی‌دانستی‌ شورای‌ ‏‎ ‎‏سلطنت‌ غیرقانونی‌ و غیرشرعی‌ است؟ چطور از اول‌ متوجه‌ این‌ امر نشدی؟! همین‌ که‌ ‏‎ ‎‏پایت‌ به‌ پاریس‌ رسید و رنگ عمامه و قیافه‌ آقای‌ خمینی را دیدی، یاد دین‌ و مذهب‌ ‏‎ ‎‏افتادی؟! سید احمد آقا پشت‌ تلفن‌ خنده‌اش گرفته‌ بود، و به‌ ایشان گفته‌ بود اجازه ‏‎ ‎‏بدهید روی‌ مساله‌ فکر کنم‌ و بعد به‌ شما پاسخ دهم.‏...(همان) 

. انتهای پیام /*