پرتال امام خمینی: 

در ۱۴ تیر ۱۳۶۱ «سیدمحسن موسوی» کاردار سفارت ایران، «احمد متوسلیان» وابسته نظامی ایران، «تقی رستگار مقدم» کارمند سفارت و «کاظم اخوان» خبرنگار و عکاس خبرگزاری جمهوری اسلامی در مسیر طرابلس به بیروت و در یکی از ایست های بازرسی یک گروه شبه نظامی مسیحی (فالانژها) ربوده شدند. لبنان در آن سال ها درگیر جنگ های داخلی از یک سو و اشغالگری رژیم صهیونیستی از سوی دیگر بود.

از آن سال تاکنون سرنوشت این چهار ایرانی روشن نیست. «سمیر جعجع» رئیس حزب «نیروهای لبنانی» که در آن سال نیروهای تحت امر او، دیپلمات های ایران را ربودند چند سال پیش مدعی شده بود که این افراد پس از دستگیری (بدون آنکه تحویل اسرائیل شوند) توسط نیروهای او به شهادت رسیدند. حال آنکه بر اساس شواهد و مستنداتی که مسئولان ایران بارها اعلام کرده اند، دیپلمات های ایران پس از ربایش تحویل نیروهای رژیم صهیونیستی شدند.
دقایقی بعد از ربوده شدن احمد متوسلیان و همراهانش، رادیو اسرائیل اعلام می‌کند: ژنرال احمد متوسلیان، طراح عملیات فتح المبین و بیت المقدس، در پست بازرسی «برباره» به‌اسارت گرفته شد.
این اتفاق در حالی رخ داد که این چهار نفر از مصونیت دیپلماتیک برخوردار بودند. در آن زمان، پیرو جنگ‌های داخلی در لبنان، اسرائیل به این کشور حمله کرده بود و حزب فالانژ، همکاری نزدیکی با این رژیم داشت. هرچند ابتدا گفته می‌‏شد که سیدمحسن موسوی، کاردار جمهوری اسلامی ایران در بیروت و همراهانش کشته شده‌اند، اما شواهد و مدارک موجود، حاکی از آن است که آن‌ها در اسارت نیروهای اسرائیلی هستند.
۳۹ سال از ربوده شدن حاج احمد متوسلیان و همراهانش می‌گذرد اما با وجود اقدامات متعدد جمهوری اسلامی برای آزادسازی دیپلمات‏‌ها طی سه دهه اخیر، هنوز اطلاع دقیقی از سرنوشت این افراد وجود ندارد. در این سال‌ها خانواده‌های دیپلمات‌های ربوده‌شده انجمنی را تأسیس کردند به‌نام انجمن حمایت از دیپلمات‌های ربوده‌شده ایرانی تا بتوانند پرونده پیگیری سرنوشت آن‌ها را از طریق پیگیری حقوقی ادامه دهند. دبیرکل این انجمن سید رائد موسوی تنها فرزند جاویدالاثر سید محسن موسوی بود. دولت لبنان سال‌هاست که یک کمیته حقیقت‌یاب برای بررسی این موضوع و رسیدن به اطلاعات، تشکیل داده که تاکنون هیچ نتیجه روشنی از بررسی‌های این کمیته منتشر نشده است.
تیرماه سال ۹۶ عیسی ایوبی یکی از روزنامه¬‌نگاران روزنامه الدیار از حزب سوری ــ قومی لبنانی و معاون شبکه جهانی وولتر ادعا کرد که با دیپلمات¬‌های ایرانی در زندان بوده است. او با طرح جزئیاتی از روزهای بازداشتش در زندان‌های رژیم صهیونیستی از سردار احمد متوسلیان و همراهانش گفته بود: «از اولین باری که وارد سلول شدم قادر به حرف زدن و یا حرکت نبودم. همه آن‌ها یا اکثر آن‌ها از این تعجب کرده بودند که فرد دیگری را کنار آن‌ها قرار بدهند. آن‌ها شروع به حرف زدن با هم کردند. من نمی‌توانستم بفهمم که آنها به هم چه‌چیزی می‌گویند. بعد حاج احمد را شناختم که از من درباره خودم و هویتم پرسید و اینکه چرا از آنجا سر درآوردم. من آن موقع نمی‌دانستم آن‌ها چه‌کسی هستند و ملّیت آن‌ها چیست. آن‌ها گفتند که "ما دیپلمات‌های ایرانی هستیم و فالانژها ما را در ایست و بازرسی ربودند.»
با تمام این حواشی هنوز خبری قطعی از احمد متوسلیان و سه تن از تیم دیپلمات های ایرانی که در لبنان ربوده شدند در دست نیست.

. انتهای پیام /*