پرتال امام خمینی(س): حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی کمساری، در نشستی که امروز چهارشنبه، مصادف با ۱۷ شهریور به مناسبت سی و سومین سالگرد تاسیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)  در حرم آن حضرت برگزار شد اهداف کلان موسسه را تشریح کرد.  دکتر کمساری با اشاره به اهمیت این نشست یک روزه گفت: این نشست و تشکیل کمیسون های سه گانه جهت بررسی راهکارهای لازم برای تدوین برنامه های آینده موسسه می تواند نقطه عطفی در فعالیت موسسه باشد.

باید پیام امام را در قالب های امروزی ارائه کنیم

 سرپرست موسسه تنظیم ونشر آثار امام خمینی(س) خاطرنشان کردند: امروزه تفاوت ها هم در مخاطب است هم در ابزارهای انتقال پیام و هم در چیستی پیام؛ ما امروزه با تغییرات بنیادی مواجه هستیم؛ ابزار های انتقال پیام  سرعت روزانه پیدا کرده و تمام بخش های تبلیغی را با معضلی جدی مواجه کرده است که چگونه با مخاطب یک گفتمان متقابل را ایجاد باید کرد. باید به این تفاوت قائل باشیم و به آن احترام بگذاریم.

 دکتر کمساری افزودند: ضروری است که امروزه از مدیوم های تاثیر گذار استفاده کنیم؛ چرا که مخاطب در معرض بمباران اطلاعات متنوع است. در گذشته شعر یک رسانه برای انتقال مفهوم بود. چه در دوره اسلامی، چه قبل از اسلام. شاعر و شعر یک کارکرد ارتباطی داشت. اساسا شعر برای شعر نبود. کارکرد ادبیات، پیام رسانی بود. ولی امروزه ابزار پیام رسان سنتی ریشه داری چون ادبیات، خودش برای شنیده شدن به یک مدیوم احتیاج دارد. موسیقی خودش ابزار انتقال پیام است اما خودش برای شنیده شدن باید در بستر یک مدیوم دیگری قرار گیرد. اگر کلیپ و تصویر نباشد موسیقی تاثیر کمتری دارد. آدمها بیشتر با کلیپ ها موزیک گوش می دهند. مخاطب هم به شدت دچار تغییر شده است. موسسه تنظیم و نشر آثار امام اگر نگاه عمیق به تغییرات نداشته باشد و آنرا به رسمیت نشناسد و زبان جدیدی را برای اغنای مخاطبان به کار نگیرد قطعا در انتقال پیام موفق نخواهد شد.

کمساری افزود: امروزه ۵۶ درصد جامعه ما زیر ۳۰ سال است در حالی که امام ۳۲ سال است که رحلت کرده است. بنابراین تعداد زیادی از افراد جامعه امام را درک نکردند. این آمار کمی نیست. که جمعیتی بزرگِ تاثیر گذار و تاثیرپذیرمحسوب می شود. شناخت این جمعیت از امام منحصر به تصویری است که رسانه ها از او منعکس می کنند؛ حضرت امام باید بر اساس واقعیت ها  و با تصویر حقیقی به قشر جوان معرفی شود نه با سلیقه های سیاسی خاص و نیت های نادرست.

 تغییر نگرش را جدی بگیریم

سرپرست موسسه تنظیم ونشر آثار امام خمینی(س) با اشاره به اهتمام موسسه برای تدوین برنامه پنج ساله تصریح کرد: یکی از مسائل مهم برای پیشبرد اهداف موسسه تدوین برنامه پنج ساله است که به توصیه یادگار حضرت امام در حال تدوین است.

حجت الاسلام کمساری افزودند: ما امام را پرچمدار اسلام و تشیع می دانیم؛ ما امام را پرچمدار عدالت خواهی و معنویت گرایی و اصلاح طلبی در عصر جدید می دانیم. اعتقاد داریم اگر امام نبود خبری از دین و دیانت نبود. اگر قیام و حرکت امام و خون شهیدان مجاهدی که در راه اهداف الهی امام بر زمین ریخته شده نبود، امروز میلیون ها انسان به زیارت اربعین مشرف نمی شدند. دین ما از امام است؛ استقلال ما از امام است؛ حریت و سربلندی ما از امام است و ما به این واقعیات افتخار می کنیم. ما امروز نه تنها ساخت حرم باشکوه برای امام را برای بیان و به عنوان مصداق و معیار ارادتمان به امام مطرح میکنیم بلکه به آن می بالیم و این هم یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی است. امروز ما دست بر سینه رو به روی مزار امام می ایستیم و می گوییم السلام علیک یابن رسول الله. امام کاری کرد که هیچ کس بعد از او نتوانست بکند. در طول تاریخ هم هیچ کدام از علما برای جهانی سازی اسلام و تشیع حرکتی به این بزرگی نتوانستند انجام دهند.

 کمساری خاطرنشان کرد: آیت الله اراکی در مورد مقام بالای امام راحل می فرمایند که اگر امام در زمان قیام امام حسین(ع) حضور داشت، ۷۲ یار ایشان حتما به ۷۳ یار تبدیل می شد. حرفی به این بزرگی از مرجعی بزرگوار به جز امام در خصوص چه کس دیگری سراغ دارید؟ وقتی که مرجعی  با اخلاص مانند آیت الله جوادی آملی زیارت نامه ای برای امام می نویسد آن وقت معلوم است که دشمنان اسلام و انقلاب نمی توانند حقیقت نورانی و استمرار آن را ببینید. یک مشت دوستان جاهل و یا کم اطلاع و بعضا دشمنان در لباس دوست همان جریان را ادامه می دهند؛ و ما می دانیم که آبشخورشان چه جریان فکری است. امام جزو اعتقادات ما است و عشق ما به ایشان قلبی است.

 

. انتهای پیام /*