به گزارش پرتال امام خمینی(س)، این سمینار که از سوی خانه فرهنگ کشورمان و با همکاری بخش روابط بین الملل دانشگاه پیشاور 15 خرداد برگزار شد، «عدنان سرور» رئیس بخش بین الملل در سخنانی اظهار داشت: امروز روز بسیار بزرگی است که ما استادان و دانشجویان دانشگاه در این تالار کنفرانس گرد هم آمدیم و می خواهیم از شخصیت بزرگ مذهبی و سیاسی جهان اسلام که معادلات سیاسی ابر قدرت ها را بهم زد عقایدمان را که برگرفته از اسلام و با مطالعه در موضوعات اکادمی است بیان نماییم.

وی گفت: امام خمینی رهبری بود که به جوانان وبزرگسالان جامعه مسلمانان گرمی بخشید وآنان رابه راه روشن راهنمایی کرد.

امام خمینی(س) احیاگر بیداری اسلامی درجهان است

سپس «علی یوسفی» مسئول خانه فرهنگ ایران در پیشاور در سخنانی اظهار داشت: امام خمینی(س) احیاگربیداری اسلامی درجهان است و بیداری اسلامی در دهه های اخیردر کشورهای اسلامی در بین مسلمانان سایر کشورها پدیده ای است که شگفتی آفریده است و همه را حیران و مبهوت نموده است. خودآگاهی مسلمانان به ویژه در کشورهای اسلامی از قدرت خویش؛ بازگشت به قرآن تکیه بر فرهنگ غنی اسلامی والهام گیری ازانقلاب اسلامی ایران است.

وی گفت: امام خمینی مظهرجریانی نو بود که اسلام را به عنوان یک ایدئولوژی مطرح کرد تا از طریق برپایی حکومت اسلامی همه ابعاد زندگی و مشکلات آنرا حل و فصل نماید. یک ربع قرن از ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی(س) می گذرد اما دیدگاه های امام برمسائل جهانی تأثیرگذار است و بزرگترین تغییر را در تمام ابعاد به وجود آورد.

باید از انقلاب اسلامی درس بگیریم

«محمد رسول جان» ریاست دانشگاه پیشاور با احترام به روح بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(س) در خصوص دوران قبل از انقلاب در ایران وجور ستم پادشاهی به مردم ایران وبرگزاری جشن های دو هزار و پانصد ساله در ایران وفقیر بودن مردم ایران و هزینه های گزافی که خرج جشن شده بود سخنان خود را شروع نمود و اظهار داشت: مردم شجاع ایران با رهبری حضرت امام با توطئه های خارجی و داخلی و ارتش قوی شاهنشاهی مبارزه کردند و رژیم ستم شاهی متلاشی شد وجمهوری اسلامی ایران به رهبری امام تاسیس گردید.

وی  ادامه داد: جای تشکر از کشور اسلامی است که انقلابی را بوجود آورد که کاملا وضعیت منطقه را تغییر داد این انقلاب متعلق به تمام مسلمین جهان است و مختص به اهل تشیع نیست باید ایران رفت تا ببینید که صحبت های مرا لمس کنید. من رفته ام و دیده ام همه چیز در ایران خوب است مردم با امنیت وسلامتی زندگی می کنند مرد و زن در اداره و دانشگاه ها با هم امورات را به دست دارند و همکاری می کنند. ما باید از انقلاب اسلامی درس بگیریم؛ انقلاب اسلامی ایران علامت تغییر است. ایران توانسته منافع خود را در جهان از نظر سیاسی نگه دارد وکوتاه نمی اید که درسی است برای کشورهای اسلامی.

«محمد رسول جان» ریاست دانشگاه پیشاور نیز در سخنانی اظهار داشت: برای دانشگاه باعث سرفرازی و خشنودی است که سمینار نقش حضرت امام خمینی در بیداری مسلمان در عصر حاضر با همکاری خانه فرهنگ ایران در این مکان برگزار گردید.

ضرورت صدور ارزش های انقلاب اسلامی

«درویش وند» سرکنسول ایران در پیشاور در سخنانی گفت: بی شک امام خمینی در کنار تمام فضائل و ویژگیهای ممتاز خود یک استراتژیست و رهبر منحصر به فرد نیز بود. او به خوبی می دانست کار بزرگ و نهضت عظیم اسلامی خود را از کجا و چگونه شروع کند.

وی گفت: از منظر امام خمینی بیداری امت اسلام اساس نهضت و انقلاب اسلامی بود و بدون آگاهی بخشیدن به امت هیچ اقدام موثری نمی توانست صورت بگیرد. لذا می فرمایند: ملتی که بخواهد سر پای خود بایستد و خودش کشورش را اداره کند، لازم است که اول بیدار شود.

سرکنسول ایران تصریح کرد: امام خمینی(س) با رد منحصر نمودن انقلاب اسلامی به ایران، بر ضرورت صدور ارزش های انقلاب اسلامی تاکید نموده و می فرمایند: باید تفکر اینکه ما انقلابمان را صادر نمی کنیم کنار بگذاریم.

«درویش وند» افزود: ما امروز در حالی از پیام امام خمینی سخن می گوییم که تلاش آن بزرگ مرد برای بیداری امت اسلام به بار نشسته و تب و تاب آزادی خواهی و استقلال طلبی سراسر جهان اسلام را فرا گرفته است و بنا به اذعان تمامی دوستان و دشمنان انقلاب اسلامی ، امام خمینی(س) منادی این بیداری و تحول فردی - اجتماعی در نیم قرن اخیر جهان اسلام بوده و این تحول خواهی، بر تمامی ابعاد فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اخلاقی و اجتماعی امت اسلامی تاثیرگذار بوده است.

وی در پایان سخنانش گفت: امواج توفنده بیداری اسلامی را اکنون ما گویاتر و بارز تر ازهمه جا در خاورمیانه می بینیم. جایی که صرف نظر از فریب کاری قدرت های جهانی و مزدوران داخلی آنها توده های مسلمان به نام اسلام و برای اسلام قیام کردند و نوکران استعمار و استکبار را یکی پس از دیگری به زیر کشید.

همانند امام خمینی(س) مخالف صهیونیسم هستیم

در بخش دوم همایش «مرتضی پویا» معاون حزب نهضت مردمی پاکستان در سخنانی گفت:حضرت امام خمینی مرد با تقوی و پرهیز کاری بودند که توانستند با تقوی خود جهان را به زیر پای خود درآورند ما پیرو آن امام بزرگوار هستیم و مانند امام مخالف صهیونیسم هستیم ما خواهان نجات مستضعفین از دست مستکبرین هستیم و حتی اگر این مستکبر مسلمان باشد از او هم نفرت داریم. استکبار جهانی خواست؛ انقلاب اسلامی در مرز ایران محدود بماند و نتواند از مرزها بگذرد که دیدیم فراگیر شد.

«سیدجواد هادی» مدیر مدرسه شهید عارف حسینی ونماینده اسبق مجلس سنای پاکستان نیز در سخنانی گفت: امروز 25 سال از رحلت بزرگ مرد جهان اسلام می گذرد که چنان انقلابی در قرن بیستم بوجود آورده که کسی قبلا نتوانسته است ودر آینده هم امیدی نیست که کسی بتواند این چنینی انقلابی را بوجود آورد قبل از امام سیدقطب و ابوالاعلی مودودی نقش موثری را ایفا نمودند ولی با جرأت و شهامتی که امام خمینی توانست انقلاب اسلامی را بوجود بیاورد، سابقه نداشته است. امام به مردم باوراند که درقرن بیستم میلادی نیز می توان نهضت اسلامی را به پیروزی رسانید حتی خودی ها هم باورشان نمی شد.

دوست محمد خان رئیس مرکز اسلامی شیخ زاید دانشگاه پیشاور نیز گفت: امام خمینی تعبیر ارمان های علامه اقبال لاهوری است زیرا کلام اقبال را با دقت اگر با دقت مطالعه کنید اقبال همیشه مردی را جستجو می کرد که جهان اسلام را از سحر غرب بیرون اورد که بدون هیچ تردیدی این مرد بزرگ امام خمینی بود که نه تنها مسلمانان را از قید فکری غرب نجات داد بلکه خود امریکا وغرب را به رسوایی کشاند.

خانم «منهاس مجید» استاد بخش روابط بین الملل دانشگاه پیشاور مقاله خود را تحت عنوان ایران بعد از انقلاب و سیاست خارجی ایران مورد بحث وبررسی قرار داد و ایران را در خاور میانه مهم خواندند و این از تاثیر انقلاب اسلامی در منطقه است ومی توان بیداری اسلامی نامید و کشورهای منطقه از ایران باید درس یاد گیرند.

پس از پایان مراسم فیلم مستندی که توسط خانه فرهنگ پیشاور به مناسبت بیست وپنجمین سال رحلت امام از شروع نهضت تا پیروزی انقلاب تا رحلت امام به نمایش گذاشته شد که مورد توجه قرارگرفت. نمایش کتاب های حضرت امام در حاشیه سمینار به نمایش گذاشته شد که مورد استقبال استادان و دانشجویان قرار گرفت.

** برگزاری نشست افکار امام خمینی(س) و هویت اسلامی در اسلام آباد

به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، رایزنی فرهنگی کشورمان در اسلام آباد نشست «افکار امام خمینی(س) و هویت اسلامی» را برگزار کرد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این نشست باهمکاری انستیو فرهنگ و مطالعات رسانه ای و آکادمی ادبیات پاکستان 13 خرداد ماه 93  با حضور حضرت آیت الله حسن عالمی، عضو مجلس خبرگان رهبری و نماینده مقام معظم رهبری در وزارت جهاد کشاورزی، شخصیت های فرهنگی، ادبی و نخبگان رسانه های پاکستان در محل آکادمی ادبیات اسلام آباد برگزار شد.

امام خمینی(س) مخالف پیشرفت هنر نبودند

در ابتدای این نشست «مظهر برلاس» نویسنده روزنامه جنگ و وابسته با تلویزیون رسمی پاکستان  در سخنانی گفت: انقلاب اسلامی ایران دارای خوبی های زیادی بود که بیشتر انقلاب های مذهبی این خوبی ها را ندارند. یکی این است که در نتیجه انقلاب اسلامی یک تحول عظیمی در زنان ایران بوجود آمد و آنها در پیشرفت کشور و جامع نقش خود را ایفاء کردند.
وی گفت: در ایران در زمینه هنرهای مختلف و در حوضه فرهنگ خیلی فعالیت فرهنگی انجام شد. حتی سینما و فیلم های ایرانی پیشرفت کردند و رتبه های بالای جهانی بدست آوردند. امام خمینی(س) مخالف پیشرفت هنر نبودند. یک خوبی این انقلاب داشت که در هیچ جا جبر و زور در این حاکم نبود. چون جبر و تحمیل همیشه نفرت را رواج می دهد لذا هنگامی که انقلاب پیروز شد همه روزنامه های ایران «شاه رفت- امام آمد» را تیتر اصلی خود قرار دادند.

انقلاب اسلامی جامعه ایران را متحول کرد

خانم«قرة العین بخاری» نویسنده و سردبیر مجله اخبار زنان، در سخنانی ویژگیهای انقلاب اسلامی را اشاره کرد و گفت: انقلاب اسلامی ایران جامعه ایران را متحول کرد به ویژه زنان ایران خیلی پیشرفت کردند و نقش عمده‌ای را ایفاء کردند.

رهبری ایران یک الگوی کامل اسلامی برای مسلمانان است

«محمد افضل بت» رییس اتحادیه فدرال خبرنگان پاکستان نیز  گفت: انقلاب ایران یک انقلاب معنوی بود. این انقلاب چند بعدی بود باوجود موانع بسوی منزل حرکت کرد و هنوز ادامه دارد. ایران یک فرهنگ غنی دارد تکیه بر فرهنگ غنی اسلامی خود انقلاب بوجود آوردند. به نظر من علاوه بر ایران هیچ کشور دیگر اسلامی صلاحیت رهبری و قیادت جهان اسلام را ندارد. رهبری ایران نیز یک الگوی کامل اسلامی برای مسلمانان است. دشمنان می خواهند با ایجاد تفرقه بین شیعه و سنی جهان اسلام را از این رهبری محروم کنند.

انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب معنوی و اخلاقی بود

پروفسور «منور هاشمی» نویسنده و دانشمند استاد دانشگاه فدرال اردو اسلام آباد طی سخنان گفت: انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب معنوی و اخلاقی بود که نه فقط جامع ایران را متحول کرد بلکه تمام جهان تحت تاثیر آن قرار گرفت. حضرت علامه اقبال لاهوری در اشعار خود اوصاف مرد مومن را بیان می کند تمام زندگانی حضرت امام خمینی(س) مثل مرد مومن اقبال لاهوری بود. علامه اقبال می گوید. (اگر تهران ژنو جهان شرق باشد سرنوشت جهان اسلام تغییر می یابد). در کشورهای اسلامی باید شخصیتهای مثل خمینی(س) پیدا شوند و برای ایجاد اتحاد بین مسلمانان تلاش کند. بدون آن نجات جهان اسلام از استکبار جهانی ممکن نیست.

سرمایه اصلی این انقلاب اندیشه توحیدی بود

آیت الله ‌حسن عالمی، عضو مجلس خبرگان رهبری و نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی در سخنان خود اظهار داشت: خرداد ماه پُر از خاطره ها است که قیام پانزده خرداد حضرت امام نیز در  پانزده خرداد 1342 انجام شد و ایشان وظیفه هدایت مردم را انجام دادند و بعد از پانزده سال با توفیق خداوند به ایران بازگشت و انقلاب اسلامی را به پیروزی رساند.
وی گفت: دلیل اصلی پیروزی این انقلاب بجز اعتماد به پروردگار عالم چیز دیگری نبود امام غیر از خدا از هیچ قدرت امید نداشت خداوند کمک کرد و این پدیده در عالم به وجود آمد که در تاریخ بشریت سابقه نداشت.

وی افزود:  این انقلاب اسلامی بی نظیر بود که بعد از انقلاب حضرت محمد(ص) مهم ترین پدیده عالم شد. وی افزود: این انقلاب از لحاظ کیفیت، ایدئولوژی اندیشه و تفکر نیز بی نظیر بود در خصوص هدایت امام عزیز در انقلاب اسلامی.

عضو مجلس خبرگان رهبری و نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی  تصریح کرد: سرمایه اصلی این انقلاب اندیشه توحیدی بود که همان تفکر نبوی پیامبر اکرم(ص) با تعلیمات پیامبر اعظم(ص) و اهل بیت(ع) بود که در حقیقت به توحید دعوت می کردند این عشق به خدا بود که مردم پای انقلاب آمدند و فداکاری کردند. در نتیجه آن این انقلاب، ملت و مردم ایران نیز ماندگار شدند و توطئه های دشمنان خود در زندگی حضرت امام(س) و بعد رحلت به ثمر نرسید و این انقلاب راه خود را ادامه می دهد.

وی گفت: ما شاهد بودیم بعد از 10 سال پیروزی انقلاب بیش از 8 میلیون نفر در تشیع جنازه حضرت امام راحل شرکت کردند و همچنین هنگامی که امام به ایران بازگشت بیش از 6 میلیون جمعیت از حضرت امام استقبال کردند. هیچکس در تاریخ این چنین استقبال را مشاهده نکرده است.

آیت الله عالمی در ادامه سخنان خود گفت: پس از ارتحال امام خمینی(س) مجلس خبرگان رهبری  کسی را جانشین آن امام بزرگوار انتخاب کرد که مثل امام می اندیشد و حضرت آیت الله خامنه ای زمام امور انقلاب را بدست گرفت. ایشان مثل امام شجاعت دارند و با دشمن مبارزه می کنند. این هم یک نعمت بزرگ خداوند هست که خداوند دعای حضرت امام را برای ادامه انقلاب مستجاب کرد.

حضرت امام(س) اسلام را احیاء کرد

«تقی صادقی» رایزن فرهنگی کشورمان در سخنان خود گفت: امام خمینی(س) از اول مدل حکومتی ایران ولایت فقیه را قرار داد و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران الگوی این انقلاب حضرت اباعبدالحسین(ع) و قیام آن ‌حضرت را قرار داد و می فرمود ما فرزندان محرم هستیم.

وی در ادامه گفت: شعار حضرت امام خمینی(س) نه شرقی نه غربی بود یعنی امام به هیچ قدرت شرق و غرب تکیه نداشت. امام خمینی(س) مثل سید جمال الدین اسدآبادی و سید قطب بود که در دوره خود تعلیمات اسلامی را احیاء کرد. لذا ما امام خمینی(س) را مجدد این زمان می گویم که در آغاز نهضت خود فرمود اسلام دو نوع است یک اسلام ناب محمدی(ص) و یکی اسلام آمریکایی. حضرت امام اسلام را احیاء کرد و تمدن بزرگ اسلامی را نیز زنده کرد. با این امید که مسلمانان بتواند زیر پرچم اسلام با عظمت و سربلندی در این جهان زندگی کنند.

** همایش «نقش اندیشه های امام خمینی(س) در بیداری اسلامی» در اوگاندا

همایش نقش اندیشه های امام خمینی(س)، مقام معظم رهبری و ولایت فقیه در بیداری اسلامی به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در شهر کامپالا برگزار شد.

 در ابتدای این همایش »اکبر توحیدلو رایزن فرهنگی کشورمان در سخنانی گفت: انقلاب اسلامی دریکی از حساس ترین نقاط جهان هم چون زلزله ای غیرمترقبه اردوگاه آرام و بی دغدغه استکبار عالمی را به شدت به لرزه درآورد. با وقوع انقلاب اسلامی برای اولین بار یک کشور مسلمان به طور موفقیت آمیزی قدرت های بزرگ غربی را به مبارزه طلبید. آنان را تحقیر کرد و به منافع مادیشان حسادت وارد کرد و چون صاعقه ای عظیم آسمان جهل وغفلت وعناد را شکافید. از نظر سمبلیک انقلاب ایران نخستین پیروزی مسلمین بر غرب از قرن ۱۶ به این طرف محسوب می شود. نکته اینجاست که اسلام عامل هدایت کننده این انقلاب بوده و هیچ یک از ایسمهای غربی ناسیونالیسم، کاپیتالیسم، کمونیسم و سوسیالیسم در آن نقشی نداشتند.

وی ادامه داد: «انقلاب اسلامی ایران از آنجا که بر اساس افکار بلند واندیشه متعالی حضرت امام خمینی(س) تکوین یافته است: همواره در عوامل پیدایش و طرح شعارهای محوری وتعیین اهداف و آرمان های بلند و راهکارهای وصول به آن با باورها، اعتقادها و آرما ن های آن شخصیت ملکوتی پیوندی ناگسستنی داشته است از این رو مقام معظم رهبری با انگشت نهادن بر این مهم همگان را متذکر گردیده اندکه : « انقلاب وامام خمینی دو پدیده انفکاک ناپذیرند، تحلیل انقلاب اسلامی ایران بدون شناخت شخصیت رهبر بزرگ آن حضرت امام خمینی (ره)  ممکن نیست.»

«انور» از محققین مقیم اوگاندا در مقاله خود در مورد ولایت فقیه با عنوان «چرا ولایت فقیه» چنین نوشته بود: امام خمینی(س) پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران در سال 1979 مدل حکومتی اسلامی را در ایران تاسیس نمود. حکومتی که بر مبنای ولایت فقیه تشکیل و اداره می شد. ما از برگزاری این سمینار دو هدف را مد نظر داریم اولین هدف عبارت است از  بررسی نقش ولی فقیه در اداره جامعه اسلامی و دومین هدف شناخت نقش امام خمینی(س) در احیای ولایت فقیه و بیداری اسلامی در جهان اسلام. و هدف ما یافتن پاسخ این پرسش است که ولایت و اداره جامعه اسلامی در زمان غیبت صغرا بر عهده چه کسی است.

وی در ادامه گفت: طبق روایات خدایتعالی پیامبر(ص) را خلیفه و جانشین خود در زمین قرار داده است و پیامبر(ص) نیز امامان (علیهم السلام) را خلیفه خود گردانیده و امام زمان (عج) نیز مقام رهبری و اداره جامعه اسلامی (امت)، را به ولی فقیه جامع الشرایط سپرده است و این اقتدار است. با این حال، در حالی که ولایت امامان به طور سنتی با توجه به الهیات اسلامی در علم کلام تایید شده است، ولایت فقها (ولایت فقیه) در حوزه فقه (فقه) نیز  بحث شده است. از این رو قدرت ولایت فقیه از ولایت اهل البیت(علیهم السلام)  است و این مطلب با توجه به اجتهاد و استدلال حقوقی اثبات می شود.

«انور»  تصریح کرد: ولایت فقیه نظریه‌ای در فقه شیعه است که نظام سیاسی مشروع در دوران غیبت امام معصوم را بیان می‌کند. نظام جمهوری اسلامی ایران بر اساس این نظریه تأسیس شده‌است.

وی چنین ادامه داد: ولایت محدود فقیه از جمله حق قضاوت، صدور فتوا در مسائل شرعی، اخذ وجوهات شرعی و رسیدگی به امور حسبیه از دیرباز در فقه امامیه مطرح و مورد بحث بوده و در ارتباط نزدیک با نهاد مرجعیت است. اما در نظریه ولایت سیاسی فقیه که بیش از همه توسط امام روح‌الله خمینی(س)  مطرح و تشریح شده، این ولایت اساس نظم سیاسی دوره غیبت را تشکیل می‌دهد و فقیهان جانشین امام در اجرای سیاست‌ها و مسائل حکومتی و سایر امور مربوط به امام معصوم (علیهم السلام) محسوب می‌شوند.

«انور»  تاریخچه ولایت فقیه را چنین تشریح نمود: در زبان اسلام از هر نوع سلطه‌ای به «ولایت» تعبیر می‌شود و انواع مختلفی از ولایت از جمله ولایت امر، ولایت بر طفل، ولایت فتوی، ولایت در امر قضاوت و ولایت حسبه مورد بحث قرار گرفته است. بر اساس نظریه اسلامی ولایت مطلق به معنی حق حاکمیت مطلق در همه امور به خداوند اختصاص دارد و مشروعیت انواع دیگر ولایت از رابطه‌ای که با این منشا دارند به دست می‌آید. ولایت امر یکی از انواع این ولایت است که به معنی زعامت سیاسی و مذهبی جامعه است.

وی در ادامه به نقش محوری امام خمینی(س) و امام خامنه ای (مدظله العالی) در احیای امر ولایت توامان سیاسی و اجتماعی در جامعه جهانی پرداخت.

 حجت الاسلام و المسلمین شیخ عباس عابدی نیز در سخنانی گفت: ایران اسلامی که با رهبری امام خمینی(س) انقلاب نمود و پس از انقلاب تحولات و پیشرفتهای اجتماعی و علمی و سیاسی زیادی به دست آوردند. به برکت انقلاب در ایران هزاران حافظ کل قرآن مجید وجود دارد. قراء قرآن و حفاظ بسیاری تربیت شدند. تمام اینها به برکت ولایت فقیه است. شما انقلاب ایران را مقایسه کنید با سایر انقلاب های دنیا مثل نیجریه، ترکیه، یونان و تونس یا سایر کشورها آیا بعد از انقلاب چه بر سر مردم و به ویژه مسلمانان آن جا آمد مردم به سمت کفر و عقب ماندگی کشانیده شدند تمام مردم قربانی انقلاب خودشان شدند. اما در جمهوری اسلامی ایران به برکت ولایت فقیه چه پیشرفت ها نمودند و چقدر رشد نمودند و اسلام در کشورشان عزیز شد. به یاد آورید زمانی را که سلمان رشدی به پیامبر اکرم (ص) توهین نمود امام خمینی(س) بود که فتوای ارتداد او را صادر نمود. الان به برکت وجود ولی امر مسلمین حضرت آیت الله العظمی خامنه ای بیشتر رشد نموده و ولایت فقیه زنده شده است».

«شیخ حسین عوالی» نماینده مجمع جهانی اهل البیت (ع) در سخنانی گفت: امام خمینی(س) مسیر تاریخ و زندگی بشریت را در قرن جدید تغییر داد. وقتی ما به نقاط مختلف جهان مثل آفریقا، خاور میانه، غرب و آمریکا و سایر نقاط جهان می نگریم می بینیم که امام درآنها تغییر زیادی به وجود آورده است. و این تغییر به برکت انقلاب اسلامی ایران بوده است و این تغییر نتیجه تلاش امام خمینی بوده است. اگر تمام مردم به تلاش امام بنگرند می بینند که چه تغییر عمیقی در دیدگاه و نگرش جهانیان به وجود آورده است. شما به انقلابها و مشکلات در کشورهای عراق، سوریه، لیبی، مصر، تونس و بحرین بنگرید و ببینید که پس از انقلاب خود دچار چه مشکلاتی شده اند اما انقلاب ایران به برکت امام خمینی(س) چقدر موفق بوده است و این که امام جمعه آخر ماه مبارک رمضان را روز قدس اعلام نمود و چه تاثیری در جهان داشت و حتی فلسطین در ایران سفارت خانه دارد.

وی در ادامه گفت: امام خمینی(س) متعلق به ایران نیست بلکه متعلق به تمام دنیاست و رهبر تمام مسلمانان جهان است. امام بسیار کوشا بود و فعالیت بسیاری در حوزه علمیه قم نمود و این حوزه را متحول نمود. وی رهبر علمای جهان اسلام بود و وقتی علما قم را به سمت نجف ترک میکردند امام به ایشان گفت که در قم بمانید و اسلام را حفظ نمایید. وی در ترکیه که بود تحریر الوسیله را نوشت.

عابدی در سخنان خود با عنوان فلسفه ولایت فقیه درافکار و آراء و نظرات امام خمینی(س) چنین بیان نمود: «فلسفه برگزاری این سمینار با عنوان ولایت فقیه آن است که به بیان ابعاد مختلف ولایت فقیه بپردازیم و من قصد دارم فلسفه ولایت فقیه را در افکار و آرای امام خمینی(س) بررسی نمایم در اینجا دو مسئله است یکی فلسفه ولایت فقیه و دیگری فلسفه ولایت فقیه از منظر امام خمینی(س).

وی افزود: امام خمینی نگاهی متفاوت به این مسئله دارد. امام خمینی(س) شخصیتی متفاوت و متمایز از سایرین دارد. انقلاب او با سایر انقلاب ها در جهان متفاوت است و انقلابی بس بزرگ است. عیر از کاری که محمد علی جناح کرد. این انقلاب بسیار عظیم است این انقلاب یک انقلاب معنوی بود. نه فقط سیاسی و اقتصادی. بلکه امام خمینی (ره) یک کار اجتماعی بزرگ نمود او علاوه ب این که یک دیندار واقعی و یک سیاستمدار بزرگ بود واقعیت اجتماع را خوب می شناخت و علاوه بر این اصول به اصول اخلاقی نیز توجه خاص داشت و افکار ایده آلیستی خود را با اخلاق حسنه تایید می نمود شما توجه کنید که آمریکا بسیار قوی است اما به اندازه انقلاب اسلامی ایران در جهان نفوذ معنوی ندارد زیرا پشتوانه فلسفه امام خمینی اخلاق، عدالت و واقع بینی نهفته است این است راز نفوذ انقلاب اسلامی ایران در دل ها و فلسفه موفقیت امام خمینی(ره).

وی ادامه داد: «منظور از ولایت مطلقه فقیه در آرای امام خمینی چیست؟ علاوه بر امام(س) سایر فقها چه دیدگاهی در این زمینه داشتند؟ ولایت مطلقه فقیه، میراث گرانبهای امام خمینی و روح و هویّت انقلاب اسلامی است. امروزه, این نظریه, تنها یک نظریه سیاسی و فقهی در کنار دیگر نظریه ها نیست، بلکه جوهره نظام اسلامی و محور قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است.

وی خاطر نشان کرد: امام، با تکیه بر همین اصل بلند و با پشتیبانی ملّت بزرگ ایران نظام شاهنشاهی را واژگون ساخت و جمهوری اسلامی را بنیان نهاد. تأکید و پافشاری آن بزرگوار بر ولایت مطلقه فقیه در واپسین سالهای حیات پر برکت خویش، حساسیتها، پرسشها و واکنشهایی را در پی داشت. گروهی آن را برگشت امام از دیدگاه پیشین خود در باب ولایت فقیه پنداشتند و آن را تئوری جدیدی به شمار آوردند.

امیر حسین نیک بین سفیر جمهوری اسلامی ایران در اوگاندا سخنان خود را با قرائت آیات « یَا أَیَّتُها النَّفسُ المُطمَئِنَّة إِرجعی إِلی ربِّکَ راضیةً مَرضیة فَادخلی فِی عِبادی وَادخلی جَنََّتی» (فجر/27-30) آغاز نمود و گفت: میهمانان بزرگوار و برادران و خواهران عزیز ما در این سمینار گرد هم آمده ایم تا در مورد ولایت فقیه و همچنین سالگرد ارتحال امام خمینی(س) تبادل نظر نماییم. امام مسیر ایرانیان را تغییر داد و انقلاب بزرگی به وجود آورد. او تمام زندگی خود را در مسیر کسب علم گذرانید و در زندگی اجتماعی خود نیز کار بزرگی در سطح جهان به وجود آورد و با بیان بحث ولایت فقیه تحولی در سیستم های حکومتی جهان به وجود آورد. در این هفته میلیون ها مسلمان و غیر مسلمان در این هفته در سوگ او به عزا نشسته اند.

آخرین سخنران سمینار حجت الاسلام علی اکبر رضوی در سخنانی گفت: «وَالَّذِینَ جَاهَدُوا فِینَا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنَا وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِینَ.» (عنکبوت/69) پروردگار عالم قرآن مجید را برای هدایت ما فرستاد و ما را آزمایش می نماید و ما را به راه های خود هدایت می کند و اگر انسان در مسیر درست قدم بردارد خدا او را به راه راست هدایت می نماید. و خدا به تمام مؤمنین احسان می نماید و به دین و شریعت حق هدایت می شود. امام خمینی(س) انقلاب اسلامی ایران را هدایت نمود و انقلابی روحی، روحانی، اجتماعی، فردی و جهانی را برای تمام مردم جهان به ارمغان آورد و این انقلاب بزرگ در شعور و شناخت و آینده مردم جهان تاثیر گذاشت. این انقلاب جایگاهی بزرگ در بین مردم جهان دارد. و این امام خمینی بود که توانست با اخلاص خود این مهم را رقم بزند.

وی افزود: یکی از مهمترین دلایل پیروزی انقلاب ایران شخصیت و اخلاص امام خمینی بود. اخلاق هر شخص معرف شخصیت اوست و امام خمینی اخلاقی حسنه داشت. امام صبر و تحمل ویژه ای داشت و در تمام مصائب صبور بود و توکل زیادی به خدا داشت. در کارها و امور بسیار قاطعیت داشت.

رضوی ادامه داد: با پیروزی انقلاب اسلامی ایران پیام های الهی و معنوی امام خمینی در سراسر جهان طنین انداز شد. ایشان با تاسی به آموزه های اسلام ناب محمدی بسیاری از روابط اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را متحول ساخت و نظام های رایج دنیا را به چالش فراخواند و الگوی تازه ای ارائه کرد و میلیون ها انسان سرگشته در برهوت الحاد و بی دینی و گرفتار در دام جاهلیت عصر مدرن را با دعوت به ارزش های وجودی خویش و دین و معنویت، رهایی بخشید.

حجت الاسلام علی اکبر رضوی خاطر نشان کرد: بسیاری از شخصیت های غیرمسلمان نیز با تائید عدم گنجایش جریان انقلاب اسلامی در چارچوب محاسبات مادی بر اعجاز انقلاب اسلامی صحه می گذارند. رابرت کالستون دانشمند کانادایی در این باره می گوید: از نظر من که یک غربی و فرد غیرمسلمان هستم این معجزه است که یک انقلاب مکتبی و الهی بتواند در جهان امروز این طور تحقق پیدا کرده و در جهت استقرار عدالت پیش برود. این انقلاب بدون شک از جانب خداوند حمایت می شود.

 منبع: مهر

. انتهای پیام /*