مسلمانان جهان گسترده است

این نمایشگاه، در بخشهایی همچون حوزوی، دانشگاهی، مکتوب، بین الملل، پژوهش و ... از ساعت 17 الی 24 به معرفی دستاوردهای قرآنی ایران و جهان در حوزه های مختلف پرداخت.

موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(س) نیز در راستای ترویج اندیشه های قرآنی حضرت امام خمینی(س) با برپایی غرفه ای باشکوه در طبقه اول مصلا، راهرو 9 شماره 151، تألیفات قرآنی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و سایر آثار مرتبط با ایشان در حوزه شرح و تفسیر قرآن کریم را معرفی کرد.

در همین راستا، کتاب "تفسیر قرآن" 5 جلدی، برگرفته از آثار امام خمینی(س) که با مقدمه و تحقیق حجت الاسلام سید محمد ایازی و نظارت آیت الله محمد هادی معرفت در سه هزار نسخه توسط چاپ عروج انتشار یافته است، از جمله کتابهای مورد توجه محققان و پژوهشگران بازدید کننده از نمایشگاه قرآن است.

«مهجوریت قرآن از دیدگاه امام خمینی»، نوشته مریم بنان، و آداب باطنی تلاوت قرآن کریم، با تاکید بر «آداب الصلوه» امام خمینی(س) که به قلم فریده علی نژاد به رشته تحریر درآمده است نیز از این جمله است.

کتاب «شناخت قرآن» (پژوهشی در پرتو مکتب عرفانی)، که ترجمه محمد علی سلطانی از کتاب « فهم القرآن» دراسه علی ضوء المدرسه السلوکیه است، نوشته جواد علی کسار است نیز اثری در معرفی اندیشه های قرآنی امام خمینی(س) است که در غرفه موسسه تنظیم و نشر آثار امام(س) خودنمایی می کند.

مدیر غرفه موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در نمایشگاه بین المللی قرآنی کریم حضور عامه مردم در سنین مختلف و از قشرهای متفاوت در این غرفه و توجه به آثار مرتبط با رویکرد امروزین به معارف قرآنی را از شاخصه های مخاطبان این غرفه دانست و گفت: نمی توان مخاطبان آثار امام(س) را به قشر یا سنی خاص محدود کرد. استقبالی که من شاهدم، نشان از فراگیر بودن درک از تالیفات حضرت امام(س) همچون سخنرانی های ایشان است.

وی مراجعه سایر ناشران حاضر در نمایشگاه به غرفه مؤسسه و استقبال ایشان برای نشر اندیشه های قرآنی حضرت امام خمینی(س) را یادآور شد و افزود: خوشبختانه با نگاهی به بخش نشر دیجیتال یا نشر مکتوب، شاهد حرکت عظیم ناشران در راستای تولید و عرضه کتاب و نیز لوح فشرده در معرفی شخصیت عظیم حضرت امام خمینی(س) از دیدیگاه های مختلف هستیم.

دو نفر از بازدید کنندگان از غرفه موسسه تنظیم و نشر آثار امام(س)، از مسئولان یکی از دبیرستانهای کرج هستند که برای انتخاب کتابچه ای مناسب توزیع میان دانش آموزان در حال مطالعه آثارند.

حمید رضا نیز فارغ التحصیل مکانیک از دانشگاه شریف، که بخاطر علاقه خویش به قرآن به نمایشگاه آمده است. او پس از بازدید از غرفه موسسه، دیدگاه خود در مورد آثار قرآنی حضرت امام خمینی(س) را چنین عنوان کرد: {من امام خمینی را یک سیاستمدار و رهبر حکومت اسلامی می شناسم؛ اما دیدن این همه آثار قرآنی ایشان برایم جالب است و جالبتر اینکه ایشان همزمان بر اوضاع سیاسی کشور احاطه کامل داشت و هم چنین کتابهای ارزشمندی را می نوشت.}

5 جلد کتاب «برداشتهایی از سیره امام خمینی(س)» که به تبیین خاطرات اطرافیان از شیوه زندگی حضرت امام خمینی(س) اختصاص دارد و «مجموعه مقالات همایش اندیشه های امام خمینی(س)» در 2 جلد که شامل مقاله های محققان و اندیشمندان در مورد شخصیت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی است، از جمله کتابهایی است که بیشترین بازدید را از سوی مخاطبان نمایشگاه قرآن داشته اند.

در کنار تالیفات صورت گرفته بر اساس آرا و اندیشه های حضرت امام خمینی(س)، مضامین اخلاقی در مشی حضرت امام(س) نیز در قالب سلسله کتابهای «امام خمینی و مفاهیم اخلاقی» شامل 25 جلد در موضوعات خوف، رجا، شکر، امر به معروف و نهی از منکر و... و نیز مضامین عرفانی برگرفته از تالیفات امام خمینی(س) در قالب کتاب «ادب پرواز»، برگرفته از «آداب الصلوة» نوشته محسن عباسی و نیز ترجمه فارسی «شرح دعای سحر»، و «سر الصلوه» در غرفه موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در معرض دید بازدیدکنندگان از نمایشگاه قرآن قرار گرفته است.

از جمله کتابهای پر مخاطب در این غرفه، کتاب «ده مقاله» اثر حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی است که به بیان دیدگاه ها و آرای امام خمینی(س) اختصاص دارد. این کتاب در سال 1389 توسط انتشارات پژوهشکده امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی در دو هزار نسخه به چاپ رسیده است.

پیشخوان کوچکی در وسط غرفه موسسه تنظیم و نشر آثار امام(س)، نگاه کودکان و نوجوانان حاضر در نمایشگاه را به عکس امام(س) با لباسهایی ساده در حال شادی با کودکان و نوازش پدرانه آنان معطوف کرده است. این عکسها، تصاویر روی جلد کتابهای «آغوش مهتاب» (اشعار افشین علاء)، «گلبرگ شکوفه ها» (نامه های کودکان به امام(س)، «رازهای روزهای بهاری» و نیز ویژه نامه امام(س) و کودکان با عنوان «امیدهای امام» است.

هنگام بازگشت از غرفه موسسه تنظیم و نشر آثار امام(س) طی قدم زدن در نمایشگاه، استندهای متعدد با تصاویر حضرت امام خمینی(س) همراه با جملات ایشان در مورد قرآن کریم، کتابهایی در معرفی شخصیت قرآنی حضرت امام خمینی(س) روی پیشخوان ناشران بخش مکتوب نمایشگاه، لوح های فشرده متعدد در مورد بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی در غرفه ناشران دیجیتال و نیز پایان نامه ها و تحقیقات صورت گرفته از سوی سازمانها و نهادهای کشور در مورد حضرت امام(س) در غرفه این نهادها، همه گویای این است که تهیه یک گزارش پیرامون حضرت امام خمینی(س) و قرآن کریم، محدود به یک غرفه بیست متری موسسه، شبستان مصلا، و یا حتی عملکرد تمامی نهادهای کشور نیست. حضرت امام خمینی(س) در پهنای وسیع دلهای همه مسلمانان جهان گسترده است.

. انتهای پیام /*