پنجشنبه, ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۰
پنجشنبه, ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۵
پنجشنبه, ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۰
پنجشنبه, ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۵
پنجشنبه, ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۰
پنجشنبه, ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۵
پنجشنبه, ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۵۰
پنجشنبه, ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۵
پنجشنبه, ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۴۰
پنجشنبه, ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۳۵
پنجشنبه, ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۳۰
پنجشنبه, ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۵
پنجشنبه, ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۰
پنجشنبه, ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۵
پنجشنبه, ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۱۰
پنجشنبه, ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۵
پنجشنبه, ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۰
پنجشنبه, ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۵
امام خمینی در اوج قدرت نظام ستم شاهی، افشاگر روابط پنهان رژیم شاه و اسرائیل بود و مقابله با خطر اسرائیل برای جهان اسلام را بسیار جدی و پیگیرانه دنبال می کرد.
چهارشنبه, ۱۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۵

روزه از فروع دین و واجب بزرگ الهی است که قبل از اسلام نیز ادیان آسمانی بدان دستور داشته اند. خداوند سبحان در قرآن کریم، آیه 183 سوره بقره بر این نکته تصریح نموده و می فرماید:
یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَی الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ ﴿183﴾
از آنجا که به هنگام روزه گرفتن از خوردن و آشامیدن و دیگر مبطلات خودداری و امساک می شود. روشن است که چنین امساک و محدودیتی با سلامت و بهبودی انسان بیمار، سازگار نیست. به همین جهت بیماری و مریضی از موضوعاتی است که در قرآن کریم در امر به روزه داری مورد توجه و ملاحظه قرار گرفته و در سوره بقره آمده است:
شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِی أُنْزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ هُدًی لِلنَّاسِ وَ بَیِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَی وَ الْفُرْقَانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنْکُمُ الشَّهْرَ فَلْیَصُمْهُ وَ مَنْ کَانَ مَرِیضاً أَوْ عَلَی سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَیَّامٍ أُخَرَ یُرِیدُ اللَّهُ بِکُمُ الْیُسْرَ وَ لاَ یُرِیدُ بِکُمُ الْعُسْرَ وَ لِتُکْمِلُوا الْعِدَّةَ وَ لِتُکَبِّرُوا اللَّهَ عَلَی مَا هَدَاکُمْ وَ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ ﴿185﴾
به همین جهت است در باب صوم فقه آمده است که روزه گرفتن برای مریض و کسانی که روزه گرفتن بر ایشان ضرر دارد حرام است و نباید روزه بگیرند. ...
چهارشنبه, ۱۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۰
فاطمه هوجان علی آبادی
روز جهانی قدس، میراث ابتکاری رهبرکبیر انقلاب در راستای دفاع و حمایت از حقوق مستضعفان و مبارزه با استکبار جهانی است. دراین سطور- به صورت مختصر- اهمیت وادی بیت المقدس و چگونگی اشغال آن توسط رژیم صهیونیستی و پیش زمینه ها و دلایل اعلام این روز توسط حضرت امام و مشخصه های آن به رشته تحریر کشیده شده است.
چهارشنبه, ۱۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۵
لیلة القدر، شب مکاشفه حقایق
نفوس را از روز اول ماه مبارک رمضان به روزه، به مجاهده، به ادعیه مهیا می کند تا برسند به آن سفرهای که از آن باید استفاده کنند و آن «لیلة القدر» است...
صحیفه امام؛ ج 13، ص 33
چهارشنبه, ۱۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۸
برگزیده از صحیفه امام
در شب قدر، مسلمانان با شب زنده داری و مناجات خود از قید بندگی غیرخدای تعالی که شیاطین جن و انسند، رها شده و به عبودیت خداوند درمی آیند، و در روز قدس که آخرین روزهای شهراللّه اعظم است، سزاوار است که مسلمانان جهان از قید اسارت و بردگی شیاطین بزرگ و ابرقدرتها رها شده و به قدرت لایزال اللّه بپیوندند و دست جنایتکاران تاریخ را از کشورهای مستضعفان قطع و رشتۀ طمع آنان را بگسلانند.
چهارشنبه, ۱۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۸:۴۵
مهرورزی به دیگران یک امر فطری است و چه زیباست که مهر و جذبه خوبان را در دل پروریدن و آینه دل را با عشق به معصومین جلا دادن. کسانی که در کشتی محبت به اهل بیت نشسته اند، بی شک نجات یافتگان از مسیر ظلمت و مسافران سرزمین نور و سعادتند.
سه شنبه, ۱۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۷

به حکم شارع مقدس بر انسان روزه دار واجب و لازم است که در حال روزه از خوردن و آشامیدن هرچیزی هرچند اندک، امساک و خودداری نماید.
از طرفی گاه نیاز بدن انسان به مایعات به خصوص آب به حدی می رسد که ادامه حیات در گرو آن می گردد. به بیان دیگر گاهی اوقات میزان آب بدن انسان به اندازه ای کاهش می یابد که جان او به خطر می افتد.
چنین وضعیتی اگر در حال روزه برای کسی پیش آید، او بر سر دو راهی قرار می گیرد. به این معنی که در این وضعیت یا از ادامه ی روزه باید صرف نظر کرده و اولویت را به حفظ سلامتی بدهد و یا این که جانب روزه را ترجیح داده و خطری که احساس می کند را به جان بخرد.
طبیعی است که فقه با نگرش واقع بینانه ای که دارد در چنین مواردی سلامت انسان را در اولویت قرار داده و جانب آن را ترجیح دهد.
بر همین اساس در کتاب العروة الوثقی ص:556 فتوایی به شرح ذیل آمده است که امام خمینی (س) نیز حاشیه بر خلاف آن ندارند.
مسألة 5: إذا غلب علی الصائم العطش، بحیث خاف من الهلاک، یجوز له أن یشرب الماء مقتصراً علی مقدار الضرورة، ولکن یفسد صومه بذلک، و یجب علیه الإمساک بقیّة النهار إذا کان فی شهر رمضان، و امّا فی غیره من الواجب الموسّع و المعیّن فلایجب الإمساک، و إن کان أحوط فی الواجب المعیّن.
...
سه شنبه, ۱۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۰

در پاسخ به سؤال فوق اجمال مطلب آن است که:
روزه کسی که در سحر ماه رمضان در تشخیص وقت دچار اشتباه شده و بدون اطلاع از طلوع فجر مرتکب کاری شده که مبطل روزه است، در بعض موارد صحیح می باشد و در بعض موارد قضای روزه آن روز را نیز باید به جا آورد.
و اما تفصیل مطلب:
وقت روزه و امساک از مفطرات آن ابتدای طلوع فجر است تا مغرب شرعی؛ یعنی روزه دار در تمام این مدت باید از هر کاری که مبطل روزه است خوداری کند. خوردن و آشامیدن یکی از کارهایی است که روزه را باطل می کند؛ کم باشد یا زیاد، خوردن آن معمول باشد یا نباشد.
بطلان روزه در صورتی که خوردن و آشامیدن از روی عمد و اختیار باشد قطعی و مسلّم است.لیکن سهو و اشتباه که مورد سؤال از موارد آن می باشد بحث دیگری است که حکم آن به حسب موارد متفاوت است.
پرسش پیش روی ما این است که: شخصی قصد دارد روزه بگیرد اما در تشخیص وقت دچار اشتباه شده و بدون این که متوجه اشتباه خود باشد بعد از اذان صبح چیزی می خورد یا می آشامد، وظیفه او چیست و روزه اش چه حکمی دارد؟ صحیح است و ادامه باید بدهد یا این که باطل است؟ در صورتی که ادامه دان روزه لازم می باشد آیا قضای آن نیز واجب است یا خیر؟ ...
سه شنبه, ۱۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۵

انسان در حالی که روزه دار است باید از انجام کارهایی که به آن ها مبطلات روزه گفته می شود، خودداری کند. کارهایی مانند خوردن و آشامیدن، نزدیکی، استمناء، باقی ماندن بر جنابت تا سپیده صبح از روی عمد، دروغ بستن عمدی به خدای تعالی و پیامبر صلی الله علیه و آله و ائمه معصومین علیهم السلام.
فرو بردن سر در آب، یکی از اموری است که مبطل روزه بودن آن محل بحث و نظر بین فقها است.
وقتی ماه رمضان در فصل گرما قرار می گیرد و شنا و آب تنی نیز مورد علاقه و چه بسا نیاز افراد بسیاری است، روشن شدن این موضوع اهمیت زیادی می یابد.
پرسش پیش رو به دنبال یک راه بینا بین است. راهی که با احکام شرعی سازگار باشد؛ تا روزه، این عبادت بزرگ، بی جهت و از سر بی اطلاعی با رفاه و آسایش حلال ناسازگار تلقی نگردد. و در عرصه اجتماع نیز با امکان پذیر شدن رعایت حال افراد کم طاقت، زمینه گرایش و پایبندی آنان به دستورات شرعی تقویت شده و فعالیت های خدماتی مرتبط نیز بدون ضرورت در ماه مبارک رمضان تعطیل نگردد.
هر چند که که مشهور، فرو بردن سر در آب را مبطل روزه می دانند لیکن از مراجع عصر حاضر هستند کسانی که فتوا به کراهت شدید آن داده اند.
امام خمینی (س) در تحریر الوسیلة؛ ج 1، ص: 285 این عمل (فرو بردن سر در آب) را به احتیاط واجب موجب بطلان روزه و اجتناب از آن را برای صائم لازم دانسته و چنین فرموده اند: ...
سه شنبه, ۱۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۱
در بیست ونهمین سالگرد عروج ملکوتی امام خمینی(ره)؛
30 سال است از امام بزرگوار در مثل چنین روزی سخن می گوییم. بعد از این هم ملت ما همواره از امام سخن خواهد گفت و شایسته هم همین است؛ زیرا امام نماد انقلاب است و این کشور بدون موتور پرقدرت انقلاب به هدف ها و آرزوهای بزرگ خود دست نخواهد یافت.
سه شنبه, ۱۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۴
این دو بزرگوار [پیغمبر و علی(ع)] در عوالم غیب با هم بودند، متحد بودند، و در شهادت در این عالم یکی، مظهر آن غیب مطلق است در بعثت، و یکی مظهر آن غیب مطلق است در امامت... همان طوری که آنها در تمام ایام عمرشان در این عالم در تمام اوقات با هم بودند و پشتیبان هم بودند و یکی به تبعیت آن دیگری همه امور را محول به او کرد و همه امور را به تبعیت او به جا آورد و با او بود و برادر او بود در همه امور.
سه شنبه, ۱۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۵
محمدرضا فؤادیان
در ماه مبارک رمضان، مقام رسول اکرم صلی الله علیه و آله به ولایت کلی الهی، بالأصاله تمام برکات را در این جهان بسط داده است و ماه شعبان، که ماه امامان است، به برکت ولایت مطلقه، به تبع رسول الله صلی الله علیه و آله همان معانی را ادامه می دهد... همان طوری که رسول اکرم صلی الله علیه و آله به حسب واقع، حاکم بر جمیع موجودات است، حضرت مهدی علیه السلام نیز، همان طور حاکم بر جمیع موجودات است. آن، خاتم رسل است و این، خاتم ولایت آن، خاتم ولایت کلی بالأصاله است و این، خاتم ولایت کلی به تبعیت است.
سه شنبه, ۱۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۹:۴۱