دوشنبه, ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۱
گنجینه ماندگار
فرزند عزیزم احمد حفظه الله تعالی و ایده...
شنبه, ۱۸ شهریور ۱۴۰۲ - ۸:۱۴
روایت رژیم شاه از جمعه خونین این طور بود: «... مأمورین ناچار در اجرای مأموریت و وظایف قانونی خود و به منظور نظم و امنیت، مبادرت به تیراندازی نموده و مهاجمین را متفرق و تعدادی از آنها را دستگیر و تسلیم مقامات قانونی کردند.
جمعه, ۱۷ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۰
آیت الله قربانعلی درّی نجف آبادی امام جمعه اراک، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو مجلس خبرگان رهبری از استان تهران، در گفت وگو با پرتال امام خمینی (س) به ماجرای تبعید مرحوم آیت الله حاج شیخ حسن صانعی (ره) و نیز برخی خدمات و خصال آن مرحوم اشاره کرد.
سه شنبه, ۰۷ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۴
حجت الاسلام والمسلمین شیخ فخرالدین (سعید) صانعی مدرّس خارج فقه و فرزند مرحوم آیت الله العظمی حاج شیخ یوسف صانعی (ره) در گفت وگو با پرتال امام خمینی (س) ضمن اشاره به برخی فرازهای زندگی مرحوم آیت الله حاج شیخ حسن صانعی (ره)، به برخی از خدمات ایشان اشاره کرد.
سه شنبه, ۰۷ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۱
آیت الله حاج شیخ حسن صانعی در ۱۳۱۳ در روستای نیک آباد جرقویه از توابع شهرستان شهرضا در استان اصفهان به دنیا آمد. پدرش محمدعلی صانعی از علمای آن منطقه و به تبلیغ و ارشاد مردم مشغول بود. حسن صانعی ده ساله بود که مادرش شهربانو طاووسی را از دست داد. وی تحصیلات خود را همراه با برادر کوچک تر خود یوسف صانعی (مقاله صانعی، یوسف) در زادگاه خود آغاز کرد (پیام انقلاب، ۳۰ _ ۳۸). وی پس از مدتی برای ادامه تحصیلات حوزوی به اصفهان رفت و پس از فراگیری دروس مقدماتی و سطح، در سال ۱۳۳۰ وارد حوزه علمیه قم شد. صانعی نزد مرجع تقلید وقت، سیدحسین بروجردی و سپس امام خمینی (س)، دروس خارج فقه و اصول را فرا گرفت و جزو شاگردان و همراهان امام خمینی (س) شد و از آن تاریخ به بعد در همه مراحل تا آخر عمر امام خمینی (س) از یاران و همراهان نزدیک ایشان بود.
سه شنبه, ۰۷ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۱
روایت عکس، عنوان مجموعه جدیدی از پرتال امام خمینی(س) است که نسبت به گویا سازی عکس های مربوط به بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران اقدام کرده و افراد و شخصیت های حاضر در زمان ملاقات با بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران معرفی می گردند.
دوشنبه, ۰۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۷
روایت عکس، عنوان مجموعه جدیدی از پرتال امام خمینی(س) است که نسبت به گویا سازی عکس های مربوط به بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران اقدام کرده و افراد و شخصیت های حاضر در زمان ملاقات با بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران معرفی می گردند.
یکشنبه, ۰۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۰
به همت معاونت فرهنگی و هنری و ارتباطات موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) دو پوستر«آیت الله شیخ حسن صانعی» یار قدیمی امام و انقلاب چاپ و منتشر شد.
شنبه, ۳۱ تیر ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۴
حجت الاسلام و المسملین سید حسن خمینی در پیامی با تسلیت رحلت آیت الله حسن صانعی نوشت: بی تردید می توان این فقید سعید را از زمره نزدیک ترین افراد و خاص ترین یاران امام به حساب آورد و از جرگه آنان که محرم بسیاری از اسرار امام بودند، برشمرد.
جمعه, ۳۰ تیر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۵
با درج مقاله توهین آمیز «استعمار سرخ و سیاه» در روزنامه اطلاعات، درس های حوزه علمیه قم تعطیل شد و جمعیت انبوهی از مردم به همراهی طلاب در اعتراض به این مقاله و به منظور جلب هم صدایی مراجع و اساتید حوزه علمیه قم، به منازل آنان مراجعه کردند. شب هنگام فریاد انبوه جمعیت در مسجد اعظم و شعار «درود بر خمینی» و مرگ بر حکومت پهلوی خاطره ۱۵ خرداد ۴۲ را در اذهان زنده می کرد.
شنبه, ۱۷ دی ۱۴۰۱ - ۸:۵۶
امام فرموده بودند که نامه ابلاغ شود نه اینکه داده شود و ما برگردیم، بنابراین آیت الله جوادی آملی شروع به خواندن نامه کردند. ایشان می خواندند و آقای لاریجانی به انگلیسی ترجمه می کرد و انگلیسی ایشان را هم مترجم آقای گورباچف به روسی ترجمه می کرد. آقای گورباچف به صندلی تکیه کرده بود و بعضی جاهای نامه با تعجب گوش می کرد.
وی با اشاره به حالات گورباچف در جریان ابلاغ تصریح کرد: برخی جاها او به شدت برافروخته می شد. یکی دو تا سوال نوشته بود که پس از اتمام نامه از آقای جوادی آملی سوال کرد امام ما را دعوت به اسلام کرده آیا ما هم می توانیم امام را به کمونیسم دعوت کنیم؟
یکشنبه, ۱۱ دی ۱۴۰۱ - ۹:۳۷
در پاسخ به سئوال کننده عزیز باید گفت در حقیقت سه سئوال در یک سئوال مطرح شده که عبارتند از: - حضرت امام(ره) چه انتظاری از دانشگاه داشتند؟ - چه برداشتی از دانشگاه داشتند؟ (البته ممکن است منظور...
سه شنبه, ۱۵ آذر ۱۴۰۱ - ۷:۵
در روز ۱۶ مهر ۱۳۵۷ حضرت امام از پاریس به نوفل لوشاتو نقل مکان کردند و آنجا اقامت گزیدند.
شنبه, ۱۶ مهر ۱۴۰۱ - ۱۰:۲
پاسخ متواضعانه حضرت امام به نامه دانش آموزان:
فرزندان عزیزم! نامه محبت آمیز شما را قرائت کردم. کاش شما عزیزان مرا نصیحت می کردید که محتاج آنم. امید است با نشاط و خرمی درسهایتان را خوب بخوانید و در همان حال، به وظایف اسلامی که انسانها را می سازد، عمل کنید و اخلاق خود را نیکو کنید و اطاعت و خدمت پدران و مادرانتان را غنیمت شمارید و آنها را از خود راضی کنید و به معلمهایتان احترام زیاد بگذارید.
دوشنبه, ۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۱:۳
در روز ۱۷ مهر ماه سال ۱۳۶۰ مطابق با عید سعید قربان با حضور امام خمینی و جمع زیادی از مسئولین عالی رتبه، علما و شخصیت های سیاسی و فرهنگی و نظامی و مردم و خانواده های شهدا، مراسم تنفیذ حکم سومین رئیس جمهوری اسلامی ایران برگزار گردید.
پنجشنبه, ۱۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۵

در زیارت های مخصوصه حضرت اباعبدالله مثل اربعین، عرفه، عاشورا، اول رجب، نیمه رجب، نیمه شعبان در بعضی از این زیارت ها جمعیت زیادی شرکت می کنند و اصلاً نمی شود گفت چقدر جمعیت حضور دارد. از بصره، شام و تمام اطراف و اکناف عراق می آیند. امام هم برای این زیارت های مخصوصه به کربلا می رفت و حتماً روزی دو مرتبه هم به حرم مشرف می شد آن هم با آن جمعیت و معمولاً کسی که همراه امام به حرم می رفت ـ هم در نجف و هم در کربلا ـ آقای فرقانی یا آقای قرهی بود و البته بیشتر اوقات آقای فرقانی با امام می رفت و گوشه ای می نشست تا وقتی که امام زیارتش را تمام کند و نمازش را بخواند بعد دوباره با هم از حرم خارج می شدند. اگر عده ای می خواستند دنبال امام بروند، امام مخالفت می کردند؛ حتی می ایستادند تا آن ها برگردند، بعد می رفت. ایام عاشورا امام تا هفتم نجف بود و هر روز قبل از ظهر زیارت عاشورا می خواند. بعد یک ساعت و پنج شش دقیقه در حرم حضرت امیر(ع) بالای سر می نشست و بعد نماز می خواند و به منزل باز می گشت. بعد از هفتم به کربلا می رفت. کربلا که بود در حرم حضرت اباعبدالله زیارت عاشورا می خواند. عصر سیزدهم از کربلا حرکت می کرد و به نجف می آمد. این روش امام در زیارت بود و هیچ زیارتی از او ترک نمی شد.
چهارشنبه, ۱۶ مهر ۱۳۹۹ - ۹:۵۶
اواخر ماه مبارک رمضان چند نفر از صاحب منصبان عراق خدمت امام رسیده، گفتند: ما در برابر دولت ایران تعهداتی داریم که بر اساس آنها نمی توانیم به شما اجازه فعالیت سیاسی بدهیم. امام فرمودند: شما در برابر دولت ایران تعهداتی دارید من هم در برابر ملت ایران تعهد دارم که نمی توانم دست از فعالیت سیاسی بردارم. اگر ممانعت کنید و نگذارید در اینجا کارم را انجام دهم از عراق خواهم رفت. خیال نکنید من به نجف و کربلا چسبیده ام، خیر، خمینی هر جا برود آنجا را کربلا و نجف می کند
چهارشنبه, ۱۶ مهر ۱۳۹۹ - ۹:۳۸

در نجف رسم بر این بود که در ایام اربعین حسینی جمع زیادی از علما و طلاب با پای پیاده به طرف کربلا حرکت می کنند و شب اربعین خودشان را به حرم مطهر حضرت سیدالشهدا (ع) می رسانند. من در مدتی که نجف بودم یک بار توفیق نصیبم شد که این مسیر را با پای پیاده طی کنم و این در سال اول حضور من در نجف بود؛ زیرا در سال دوم ما اتفاقاً همزمان با ایام اربعین حسینی وارد بصره شدیم و سپس از آنجا با ماشین به طرف کربلا حرکت کردیم و شب اربعین در حرم مطهر حضرت امام حسین (ع) بودیم؛ بنابراین در آن سال پیمودن این راه با پای پیاده میسر نشد؛ اما در سال اول به همراه حاج آقا مصطفی خمینی و جمعی دیگر از دوستان تصمیم گرفتیم که با پای پیاده به کربلا برویم. فاصله نجف تا کربلا در حدود دوازده فرسنگ است که در آن زمان با اینکه جاده چندان مناسبی هم نداشت ماشین ها یک ساعته این مسیر را می رفتند ولی طی این راه با پای پیاده به خاطر توقف های زیادی که پیش می آمد تقریباً دو روز و گاهی سه روز طول می کشید علت توقف هم این بود که بر سر راه بعضی از سران عشایر و قبایل بزرگ عرب و صاحبان موکبها و هیأتها منازلی ساخته بودند و یا حسینیه هایی با چادرهایشان برپا کرده بودند و به جهت علاقه شان به خاندان عصمت و طهارت (ع) بخصوص حضرت سیدالشهدا (ع) از زائران آن حضرت به گرمی استقبال و پذیرایی می کرد
چهارشنبه, ۱۶ مهر ۱۳۹۹ - ۹:۳۰
آیت الله سید عباس خاتم یزدی در خاطره ای بیان می کند: حضرت امام تمام زیارت های مخصوصه ای که در کربلا وارد بود، می خواندند: زیارت عاشورا، اربعین، عرفه، اول رجب، نیمه رجب، نیمه شعبان و ... هیچ یک از این دعاها از امام ترک نمی شد. از نجف تا کربلا حدوداً سه فرسخ راه است، حضرت امام از روز هفتم تا سیزدهم محرم در کربلا می ماندند و همه اعمال وارده را انجام می دادند، و عصر روز سیزدهم از کربلا به نجف باز می گشتند
چهارشنبه, ۱۶ مهر ۱۳۹۹ - ۹:۲۴
ممانعت دولت کویت از ورود حضرت امام به آن کشور و اقامت یک شبه در بصره، باعث شد که روز بعد ایشان و همراهان با هواپیما عازم بغداد شدند و بعد از یک شب توقف در بغداد روز ۱۴ مهر ۱۳۵۷ بعد از ارسال پیامی برای مردم ایران، به پاریس عزیمت کردند.
دوشنبه, ۱۴ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۶
پنجشنبه, ۱۲ تیر ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۰
در ماه مبارک رمضان قضیه ای اتفاق افتاد که ابعاد آن قضیه و ماهیت آن قضیه در ابهام الی الابد مانده است برای امثال ماها و آن نزول قرآن است...
شنبه, ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۸:۰
بلندگوها را بیرون نگذارید که فریادش همه مردم را منزجر کند. بلندگوها را در داخل مسجد بگذارید، و این طور نباشد که بخواهید اطاعت خدا را بکنید خدای نخواسته، معصیت بشود.
سه شنبه, ۰۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۰
حضرت امام خمینی (س) برای استقلال سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی کشور ارزش فراوانی قائل بودند. شما باید در راه تحقق استقلال نظامی کشور تلاش کنید به سطوح عالی دانش و تکنولوژی برسید و هرگز از روح تدین و فرهنگ قرآنی غافل نشوید
یکشنبه, ۲۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۶
آقای بازرگان در دانشگاه تهران، برنامه دولت خود را در اجتماع فوق العاده زیاد طبقات مختلف ارائه نمود که مورد تایید مردم قرار گرفت و وعده داد که به زودی، اعضای دولت را معرفی خواهد نمود. تمام این مراسم عیناً مانند برنامه رسمی دولت از رادیو و تلویزیون پخش می گردید و پرسنل نیروی مسلح، به خصوص مامورین فرمانداری نظامی را که در خیابان های شهرهای کشور، بلاتکلیف بودند تحت تاثیر قرار می داد.
(از مهاجرت امام خمینی به پاریس تا پیروزی؛ علی اکبر علی اکبری بایگی، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ۱۳۸۴، ص ۲۰۵)
یکشنبه, ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۰
ارتشبد قره باغی [رئیس ستاد بزرگ ارتشتاران]:
غروب روز ۱۹ بهمن، آقای بختیار به من تلفن زده، سوال نمود: روزنامه کیهان را دیده اید؟ گفتم نه. اظهار کرد: "عکس عده ای از پرسنل نیروی هوایی را در اقامتگاه آقای خمینی چاپ کرده است" و اضافه نمود: معلوم است که یکی از عکس های مراسم سابق را مونتاژ کرده اند. سوال نمودم: چگونه فهمیدید مونتاژ کرده اند؟ جواب داد: کاملا روشن است. ضمناً از سپهبد ربیعی هم سوال کردم، ایشان اظهار نمود: ما بررسی کردیم، این عکس مونتاژ شده است و دستور دادیم که در روزنامه ها تکذیب کنند. بختیار اضافه نمود: تیمسار، شما هم دستور بدهید تکذیب کنند.
(دهه سرنوشت ساز؛ داود قاسم پور، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ۱۳۸۸، ص ۲۰۲)
شنبه, ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۷:۰
ارتشبد قره باغی [رئیس ستاد بزرگ ارتشتاران]:
در جلسات کمیته بحران بر حسب معمول قبل از بحث درباره مسائل روز، مبادله اخبار و اطلاعات به عمل می آمد ... [در یکی از صحبت ها] سپهبد بدره ای اظهار داشت: "امروز صبح رئیس سیا در ایران آمده بود دفترم و به من پیشنهاد می کرد که خوب است آقای خمینی را ملاقات کنید ! ... از بدره ای سوال کردم چه جواب دادید؟ اظهار کرد: من چیزی نگفتم و گذاشتم که در اینجا مطرح کنم تا ببینم چه بکنم ... سپهبد ربیعی اظهار کرد: بر عکس ، من که امروز صبح، رئیس مستشاری نیروی هوایی [ژنرال گس] را دیدم، می گفت که ارتش لازم است از دولت بختیار پشتیبانی کند! ... [ارتشبد قره باغی می گوید] گفتم: بلی تیمسار ها، نظرات ژنرال هایزر و ژنرال گس را هم که در نظر دارید. یک روز می گفتند ارتش لازم است از دولت بختیار پشتیبانی کند ولی روز بعد پیشنهاد می کردند که خوب است ملاقاتی با نمایندگان آقای خمینی و مخالفان داشته باشیم !... [اشاره به تشتت آراء در میان وابستگان نظامی امریکا]
پنجشنبه, ۱۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۷:۰

جیمز بیل، استاد دانشگاه تگزاس و کارشناس مسائل ایران در مقاله ای در نیوزویک به دولت آمریکا اندرز داده است که با آیت الله خمینی کنار آید. جیمز بیل می نویسد که دولت آمریکا باید با آیت الله خمینی همکاری نزدیکی داشته باشد. به عقیده وی آمریکا نباید اشتباه فاحش شاه را که قدرت و نفوذ روحانیون شیعه را دست کم گرفت تکرار کند. تشیع از ۱۵۰۱ میلادی مذهب رسمی ایران شد و ایرانیان به خاطر این مذهب قرن ها با عثمانیان در غرب و ازبک ها در شمال شرقی جنگیدند. پروفسور بیل، آیت الله خمینی را مجاهدی دانشمند که عالی ترین مدارج تحصیلی سنتی را طی کرده و از محبوبیتی شگفت انگیز در جامعه ایران و شیعیان دیگر نقاط جهان برخوردار است توصیف کرد. وی افزود: دولت آمریکا نباید کمترین تردیدی در وطن پرستی، دیانت، ایمان و تقوا و فضیلت امام خمینی به خود راه دهد. آیت الله خمینی در جست وجوی هیچ مقام رسمی (دنیوی) برای خود نیست. او تنها تلاش و مجاهدت می کند تا وطن خویش را نجات دهد و از انحطاط رهایی بخشد و مردمی با تقوا به وجود آورد. به نظر بیل، آیت الله خمینی بالاخره با آمریکا روابط سیاسی و اقتصادی حسنه خواهد داشت. (سایت رسمی رادیو زمانه؛ سقوط پادشاهی مشروطه، پیروزی انقلاب اسلامی، دوشنبه شانزدهم بهمن 1357)
چهارشنبه, ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۷:۰
خروج شاه مغموم از کشور بزرگترین موج شادی و خوشحالی در تاریخ ایران را با خود به همراه آورد و این روز را در تاریخ معاصر ایران به روزی یگانه در شادمانی ملت تبدیل کرد. روزی که میلیونها نفر ایرانی به خیابان ریختند و در یک شادی عمومی با هم سهیم شدند.
پنجشنبه, ۲۶ دی ۱۳۹۸ - ۷:۰