با سلام و عرض تبریک حلول ماه پربرکت رمضان و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما مخاطب گرامی، به اطلاع شما می رساند که امام امت (ره) در آستانه این ماه پر فضیلت برای اقشار مختلف مردم، پندها و توصیه های ذی قیمتی ارائه نموده اند که در همه آنها لزوم آمادگی برای ورود به ضیافت الهی، خودسازی، تهذیب نفس و توجه بیشتر به معنویت و دوری از گناهان و پلیدی ها مورد تاکید ایشان قرار داشته است. آن حضرت (ره) در جمع روحانیون و طلاب علوم دینی نجف، در سال ۱۳۵۰ به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان سخنرانی داشته اند که همچنان می تواند آموزنده و راهگشا برای مشتاقان سیر الی الله باشد.
به متن سخنرانی حضرت امام (ره) توجه فرمایید:
«ان شاءالله با سلامت نفْس وارد بشوید به ماه مبارک و در ماه مبارک خودتان را در‌‎ ‌‏ضیافت خدای تبارک و تعالی ببینید و حق تعالی را مضیف خودتان ببینید و او را حاضر‌‎ ‌‏واقعه ببینید. اگر خدای نخواسته، یک وقتی خواستید به یک کسی جسارت کنید، بفهمید که‌‎ ‌‏در حضور خدا دارید به بندۀ خدا جسارت می کنید. اگر غیبت کردید از یک مؤمنی،‌‎ ‌‏بدانید که در حضور خدا غیبت کردید از یک مؤمنی. اعمال شما ـ به حسب روایات ـ‌‎ ‌‏عرضه داده می شود پیش رسول الله ـ صلی الله علیه و آله و سلم. اگر اعمال شما عرضه داده‌‎ ‌‏شد و رسول الله دید شما خلافکار هستید چقدر ایشان ناراحت می شود؟! نخواهید که‌‎ ‌‏رسول الله ناراحت بشوند؛ قلب مبارک ایشان را مکدر نکنید. اگر یک وقت صفحۀ عمل من‌‎ ‌‏و شما را بردند رسول الله دید که از غیبت و از تهمت و از فحش و امثال ذلک پر است،‌‎ ‌‏جهت قلبش هم که او اطلاع دارد همه اش توجه به دنیاست، جهت اخلاق هم اخلاقیات‌‎ ‌‏فاسده، بغض و حسد و کینه ـ عرض می کنم ـ بدبینی نسبت به مردم، آن وقت یک همچو‌‎ ‌‏چیزی ببیند شاید در حضور ملائکة الله و در حضور خدای تبارک و تعالی خجالت بکشد‌‎ ‌‏که این شخص از پیروان شماست، از شیعیان شماست، از امت شماست. انسان اگر از یک‌‎ ‌‏نفری که به انسان مربوط است، ارتباط دارد ـ فرض کنید که ـ برادر انسان است، پسر انسان‌‎ ‌‏است، قوم و خویش انسان است، نوکر انسان است، اگر چنانچه یک بدی واقع بشود از او،‌‎ ‎ انسان پیش مردم خجالت می کشد. شما همه مرتبط به رسول خدا هستید. شما با این‌‎ ‌‏آمدنتان در این حوزه ها خودتان را مرتبط به فقه اسلام کردید. خودتان را مرتبط به رسول‌‎ ‌‏خدا و قرآن خدا کردید. به رسول خدا ممکن است بربخورد اگر چنانچه شما یک کار‌‎ ‌‏زشتی بکنید. ممکن است خدای نخواسته یک وقت برخلاف دعا نفرینمان بکند.‌‎ ‌‏ان شاءالله در ماه رمضان جبران بکنید؛ اگر چنانچه یک چیزی از شما واقع شده است،‌‎ ‌‏جبران بکنید. اگر چنانچه یک گناهی خدای ناخواسته کرده اید قبل از ورود به ماه‌‎ ‌‏رمضان، توبه کنید، از آن برگردید از آن. بدانید که مهالک زیاد است؛ بدانید که خیلی‌‎ ‌‏جاها ما داریم که باید وارد بشویم؛ خطرهای زیاد برای ما هست؛ شما ان شاءالله با سلامت‌‎ ‌‏و با نفْس طاهر، با نفس پاک وارد بشوید در ماه رمضان؛ و در ماه رمضان هم به وظایف‌‎ ‌‏ماه رمضان عمل بکنید.‏
‌‏ خداوند ان شاءالله به همۀ شما توفیق عنایت کند، همۀ شما را از علمای عاملین قرار‌‎ ‌‏بدهد، شماها را مهذب کند، شماها مهذِّبِ جامعه باشید، بلیات را از شما رفع بکند.‏»

منبع: صحیفه امام، ج ۲، صص: ۳۹۱-۳۹۰

. انتهای پیام /*