در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
شیخ نعیم قاسم در کتابی با عنوان «مبناگرایی و نواندیشی در راه و روش امام خمینی(س)» نوآوری و عملگرایی را در اندیشه امام خمینی(س) تبیین کرد.
از خدای تبارک و تعالی خواهانم که شما جوانها را که ذخیره این کشور هستید و مایه امید ملت و اسلام هستید هرچه بیشتر موفق کند که در همه ابعاد انسانی ورزش کنید.
مشکل عمدۀ مسلمین همان دورى از اسلام و قرآن است؛ و اگر مسلمین به حسب امرى که خداى تبارک و تعالى فرموده است وَاعتَصِمُوا بِحَبلِاللّهِ جَمِیعاً و لاَتَفَرَّقُوا اگر به همین یک امر و نهى عمل مى کردند، تمام مشکلاتشان ـ مشکلات سیاسى، اجتماعى و اقتصادىشان ـ رفع مى شد؛ و هیچ قدرتى نمى توانست با آن مقابله کند.
هنگامی که با اتوبوس به سوی جماران حرکت می کردیم، هیجان وقوع یک واقعۀ عظیم همراه با همهمه های گنگ و مبهم در فضا حکمفرما بود. در حالی که با هیجان از میان کوچه ها حرکت می کردیم. احساسی از اشتیاق در بین همگان به چشم می خورد.
از خانه و حسینیه ای در حومۀ شهر تهران، آیت الله خمینی با رهنمودهای خود ایران انقلاب و مراکز قدرتی را که جمهوری اسلامی را تشکیل می دهند، اداره می کند. کوچه های باریک که به خانۀ وی منتهی می گردند مملو از ملاقات کنندگان متعدد از سیاستمداران قدرتمند گرفته تا خانوادۀ شهدا و مردم عادی است.
حضور وی، مثل همیشه با فریادهای صلوات بر محمد(ص) و آل او که سه بار تکرار می شود، همراه است. امام سرحال به نظر می رسد و با اینکه آهسته گام بر می دارد؛ ولی استوار و بدون کمک اطرافیانش حرکت می کند.
امام در حالتی روحانی بوده و نگاهش به دور دست در نقطۀ دیگر ثابت شده بود. پس مردم با بیصبری منتظر صحبت امام شدند. بیانات ایشان نیم ساعت طول کشید.
لوازم خانۀ امام عبارت بود از: قالی، یک دستگاه تلویزیون و چند پشتی. و صدای صحبت نزدیکان او و دفتر و پسرهای کوچکی که جست و خیز می کردند (نوه های امام) می آمد. اینها صحنه هایی خلاصه از انقلاب ایران بود که من در ماه مه سال 1358 دیدم.
در مورد آیت الله خمینی بایستی بگویم که وی بزرگترین شخصیت معروف و در عین حال ناشناخته در جهان به شمار می آید؛ زیرا مردم او را می شناسند و درباره اش موضع گیری کرده اند؛ ولی زندگی و ساختار شخصیتی او پیچیده تر از این نوع موضع گیری ها است.
یکی از مجروحان جنگ، جوانی بود که بیش از بیست سال نداشت و بر روی صندلی چرخدار نشسته بود و می گفت «قبلاً حاضر بودم به خاطر رهبرمان کشته شوم ولی حالا که او را از دست داده ام هیچ دلیلی برای زنده ماندن نمی بینم»؛ آن جانباز با دو جمله تاریخ تشیع را بازگو کرد.
پنجمین جشنواره «موسیقی مقاومت» صبح چهارشنبه 23 مردادماه در حرم امام خمینی(س) با اجرای گروه کر 200 نفره رسماً افتتاح می شود.
«نمای روشن» برنامه ای است که هر هفته از رادیو گفتگو پخش می شود. موضوع این برنامه به سینمای مستند و مستند سازی در سینمای کشور اختصاص دارد.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.