در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
فاطمه طباطبایی، عروس امام و همسر حاج احمد خمینی که خود در دانشگاه های کشور، درس وصیتنامه امام را تدریس می کند، در گفت وگویی اشاره کرده که این وصیتنامه الگویی اجرایی برای استقرار کامل نظام سیاسی اسلامی در کشورهای مسلمان و بالاخص ایران است.
به نظر می رسد سینما به رغم دینی که به امام(س) و راه امام(س) دارد، تاکنون نتوانسته قدمی حتی بسیار کوچک در راه جبران این دین بردارد.
بررسی هشت مانع اصلی در احیای تفکر دینی و هفت راهکار امام خمینی در بازسازی تفکر اسلامی
رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از ثبت ملی مراسم ارتحال حضرت امام خمینی(س) در فهرست میراث معنوی کشور خبر داد.
دیکتاتوری همان است که نه به مجلس سر فرود می آورد، نه به قوانین مجلس و نه به شورای نگهبان و نه به تایید شورای نگهبان و نه به قوه قضائیه و نه به دادستانی و نه به شوراهای دادستانی و همین طور به همه ارگان ها.
امکان دست یابی به علم تأویل قرآن برای غیر معصومین(ع)، از مبانی تأویلی امام خمینی است. این مبنا بر خلاف عقیده ای است که تأویل قرآن را در انحصار رسول خدا(ص) و اهل بیت(ع) به عنوان راسخان در علم می داند.
احسان قائم مقامی، استاد بزرگ شطرنج کشورمان فتوای بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(س) را مبنی بر شرعی و حلال دانستن این ورزش، ناشی از بینش اصولی و مطالعه عمیق رهبر کبیر انقلاب اسلامی می داند.
یک فعال سیاسی و مذهبی گفت: امام خمینی(س) شخصیتی بود که از جهت فکری، عقلی، خلقیات، رفتار، روش و منش به حد کمال نسبی رسیده بود، اما آنچه امام(س) را شاخص کرد، اخلاص، صداقت، راستی، خدامحوری و مردم داری ایشان بود. اگر کسانی بخواهند راه امام(س) را ادامه دهند باید دست از دروغ، نفاق و تملق بکشند و ارتباطشان با مردم صمیمانه باشد.
در دیدگاه امام(س)، اصلاح حال مردم و جامعه منوط به وجود مسئولان صالح است. یکی از ملاک هایی که حضرت امام در باب صلاحیت رئیس جمهور بر آن تأکید دارند، اصل کارآمدی است.
نوآوری امام خمینی رحمه الله را ضمن احیای نظریه ولایت فقیه در برابر سیطره تفکر مدرنیسم غربی باید در ترکیب برخی عناصر فکری جدید همانند جمهوریت خواهی و تأکید بر نقش مردم و قانون اساسی و انتخابات در نظریه ولایت فقیه بدانیم.
امروز سعی کنید زندگیتان از زی آخوندی تغییر نکند. اگر روزی از نظر زندگی از مردم عادی بالاتر رفتید بدانید که دیر یا زود مطرود می شوید؛ برای اینکه مردم می گویند ببینید آن وقت نداشتند که مثل مردم زندگی می کردند، امروز که دارند و دستشان می رسد از مردم فاصله گرفتند.
شخصیت والای امام خمینی(س)، این بزرگ مرد تاریخ معاصر ایران و جهان تأثیر خاصی بر چهره های شناخته شده افغان داشت، به گونه ای که هر یک از این افراد در توصیف ایشان مطالب در خور توجهی را مطرح کرده اند.
امام خمینی(س) بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی ایران، در بحبوحه انقلاب اسلامی با دو شعار استراتژیک «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» و «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» و بر اساس دین مبین اسلام، بسیاری از اصول و مبانی حاکم بر سیاست خارجی و روابط ایران را بنیان نهادند.
قیام 15 خرداد، نقطه عطفی در تاریخ مبارزات ملت ایران به رهبری حضرت امام خمینی(س) است که در نهایت در 22بهمن 1357به پیروزی رسید.
دیوان شعر امام خمینی(س) کتابی است شامل اشعار امام راحل که نخستین بار توسط موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) منتشر شد و خوانندگان عرصه موسیقی همچون؛ محمد اصفهانی، حسام الدین سراج، عبدالحسین مختاباد، مهدی نظری و.. با طنین صدایشان به بیان این اشعار پرداختند. خوانندگانی هم همچون علیرضا افتخاری، محمد گلریز، مهرداد کاظمی، علیرضا قربانی و.. هم به یاد ایشان سروده هایی را به اجرا در آوردند.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.