در این نوشتار سعی بر این است که به اهم وقایع و رخدادهای حیات پربرکت حضرت امام خمینی (س) اشاره گردد. ضمنا در ادامه مناسبتهای ملی و مذهبی روز را در سیره و اندیشه امام جستجو می کنیم.
فتح خرمشهر، یکی از نتایج بزرگ عملیات بیت المقدس بود، ولی تنها دستاورد آن نبود. آنچه واقعیت دارد، این است که توان رزمی رزمندگان اسلام، گسترش عظیمی پیدا کرد. برای درک این موضوع، باید به تحول فکری و فرهنگی عظیمی که حضرت امام خمینی(س)، با آغاز جنگ از سوی صدام، در بین مردم ایران ایجاد کردند اندیشید که حاصل آن را در فتح خرمشهر می توان دید.
نظام سیاسی برای رشد و توسعه کارآمدی خود نیازمند آن است که شاخصه ها و مکانیسم های کارآمدی از منظر امام(س) را به دقت مطمح نظر قرار دهد و در جهت حل معضلات کشور در همه دوران ها، بدان اهتمام جدی داشته باشد.
نماینده وزارت راه در ستاد ارتحال امام خمینی(س) از اختصاص هواپیمای چارتر و بلیت نیم بها برای زائران خارجی حرم امام خبر داد و گفت: زائران حرم امام راحل که با اتوبوس به تهران منتقل می شوند از طریق صورت وضعیت مسافر، بیمه هستند.
در حالی که قوای عراق در منطقه عمومی خرمشهر تقویت می شد، عملیات بیت المقدس با قرائت رمز مبارک یا علی ابن ابیطالب(ع) برای آزادسازی خرمشهر آغاز شد. نیروهای رزمنده که از ساعت ها قبل در انتظار فرمان حمله بودند در تمام محورهای عملیات به دشمن حمله ور شدند.
رباره شخصیت علی بن ابی طالب، از حقیقت ناشناخته او صحبت کنیم، یا با شناخت محجوب و مهجور خود؟ اصلًا علی- علیه السلام- یک بشر ملکی و دنیایی است که ملکیان از او سخن گویند یا یک موجود ملکوتی است که ملکوتیان او را اندازه گیری کنند؟ اهل عرفان درباره او جز با سطح عرفانی خود و فلاسفه و الهیون جز با علوم محدوده خود با چه ابزاری می خواهند به معرفی او بنشینند؟ تا چه حد او را شناخته اند تا ما مهجوران را آگاه کنند؟ دانشمندان و اهل فضیلت و عارفان و اهل فلسفه با همه فضایل و با همه دانش ارجمندشان آنچه از آن جلوه تام حق دریافت کرده اند، در حجاب وجود خود و در آینه محدود نفسانیت خویش است و مولا غیر از آن است. پس اولی آن است که از این وادی بگذریم و بگوییم علی بن ابی طالب فقط بنده خدا بود، و این بزرگترین شاخصه اوست که می توان از آن یاد کرد، و پرورش یافته و تربیت شده پیامبر عظیم الشأن است، و این از بزرگترین افتخارات اوست، کدام شخصیت می تواند ادعا کند که عبد الله است و از همه عبودیتها بریده است، جز انبیای عظام و اولیای معظم که علی- علیه السلام- آن عبد وارسته از غیر و پیوسته به دوست که حجب نور و ظلمت را دریده و به معدن عظمت رسیده است، در صف مقدم است. و کدام شخصیت است که می تواند ادعا کند از خردسالی تا آخر عمر رسول اکرم در دامن و پناه و تحت تربیت وحی و حامل آن بوده است جز علی بن ابی طالب که وحی و تربیت صاحب
اعزام کاروان های پیاده زیارت مرقد مطهر امام راحل از سراسر کشور
شیخ عزیز الله نجفی عضو شورای ولایتی شهر هرات در اجتماع عظیم مهاجران افغانستان با اشاره به فرا رسیدن سالروز رحلت امام خمینی(س) گفت: انسان هایی که برای خدا قیام می کنند این گونه عزیز می شوند و شما می بینید که هنوز سالروز رحلت امام خمینی(س) فرا نرسیده در این محفل این گونه از او تجلیل می کنند.
اعزام زائران، برگزاری مسابقات، نشست ها و همایش ها، توزیع بسته های فرهنگی، برگزاری مراسم عزاداری، تبیین اندیشه های امام، اعزام کاروان های ورزشی و... از جمله این برنامه ها است.
در فروردین ماه سال 1362 یکی از رزمندگان ایرانی به نام علی جاوید که در اردوگاه شماره دو در موصل عراق اسیر بود، نامه ای صمیمانه به خانواده اش در ایران نوشت و از دلتنگی اش برای رهبر کبیر انقلاب اسلامی گفت و او را پدربزرگ عزیز خطاب کرد.
کمیته بهداشت و درمان ستاد بزرگداشت سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(س)، تمهیدات لازم را برای تامین سلامت و رفاه زائران این مراسم تدارک دیده است.
امام خمینی، بیش و پیش از آنچه سیاستمداری روشن بین باشد، عارفی بزرگ بود. در کوران حوادث بسیار مهم دهه شصت، این عارف بزرگ در دهکده جماران، همزمان با رهبری کشوری گرفتار جنگ و انقلاب، به زیست عارفانه خود ادامه داد.
هفتمین نشست از مجموعه نشست های پنجاهمین سال شروع نهضت امام خمینی(س) سه شنبه 31 اردیبهشت ماه در ساختمان آرشیو ملی ایران برگزار می شود.
کلیه حقوق برای موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (س) محفوظ است.